Hoe je je website bij Google kunt indexeren

How-To Index Your Website on Google
How-To Index Your Website on Google
Shares

Wil je het verkeer naar je site stimuleren? Heb je er genoeg van om weinig organisch verkeer te hebben en verschrikkelijke bedragen uit te geven aan advertenties?

Een van de belangrijkste werkingselementen van elke website is het bereik en de toegankelijkheid. Dit verwijst naar het gemak waarmee het publiek de website kan vinden en bezoeken. De primaire wijze van bereik voor je website zal hoogstwaarschijnlijk zoekmachines zijn, en zo moet het ook zijn. Zoekmachines kunnen enkele van de meest effectieve en weinig investerende mogelijkheden bieden om het verkeer naar je website te vergroten. Dit komt omdat ze dienen als de primaire navigatiebron voor de meeste gebruikers op het internet.

Na al het werk dat je gedaan hebt om je website te ontwerpen en te bouwen, wil je er zeker van zijn dat de mensen zien wat je er voor hen op gezet hebt. Een van de manieren om ervoor te zorgen dat je website zichtbaar wordt voor de wereld is door ze erheen te leiden via zoekmachines. Je vraagt je vast af: “Hoe werkt dat?” en terecht. Zoekmachines speuren het web af naar gegevens die relevant zijn voor wat hun gebruiker zoekt. Ze rangschikken dan de websites met de relevante gegevens volgens verschillende demografische en statistische gegevens en presenteren de gebruiker een lijst van hun resultaten.

Google, de koning van de zoekmachines, is de zoekmachine waarvoor je je website het liefst zou willen optimaliseren. Meer dan 50% van het websiteverkeer dat gebruikers vinden om jouw webpagina te bereiken zou organisch verkeer via Google kunnen zijn. Het is logisch dat Google meer dan 90% marktaandeel heeft in deze industrie en het is altijd bereid om je te helpen profiteren van hun gebruikersbestand en om verkeer naar je website te leiden met behulp van enkele van de strategieën die ze gebruiken om je pagina te rangschikken en te indexeren.

Wat is dan het indexeren van een pagina? Indexeren is het proces dat een zoekmachine gebruikt om verschillende webpagina’s op te slaan en te verzamelen in één grote database voor snelle toegang. In plaats van alle ruim 1 miljard websites over de hele wereld af te zoeken naar relevante informatie wanneer een gebruiker een zoekterm invoert, indexeert een zoekmachine gegevens door tekstelementen en verwijzingen daarheen van een website op te slaan. Vervolgens wordt een proces van tokenisering uitgevoerd om de minimale hoeveelheid middelen te vragen die in korte tijd de meeste relevante resultaten opleveren. Dit bespaart tijd en andere middelen en maakt de zoekmachine efficiënter in zijn werk.

Om je website gemakkelijk herkenbaar, doorzoekbaar en bereikbaar te maken, zijn er een paar belangrijke technieken die je moet volgen. Het proces van indexeren is technisch en kan soms zelfs vervelend zijn, maar het is op de lange termijn lonend vanwege de bezoekersaantallen en het bereik dat je ermee bereikt voor je website. Zoekmachines gebruiken crawlers om informatie over het internet te zoeken en de informatie die door deze crawlers wordt opgevraagd is de informatie die over jouw website is opgeslagen in de indexeringsdatabase. In een optimale situatie wil je dat je website een status bereikt waarbij de zoekmachine hem steeds opnieuw indexeert om op de hoogte te blijven van de nieuwste informatie die op je website beschikbaar is.

Google Search Console

Google Search Console is een gratis hulpprogramma van Google dat je tools en rapportages biedt om het verkeer en de prestaties van je website te volgen vanuit de zoekresultaten van Google. Het biedt je tools die een gedetailleerd overzicht geven van de impressies van je site, het aantal mensen dat je site bezoekt vanuit de zoekresultaten van Google. Je kunt de demografie van deze kijkers bekijken en ook details bekijken over de kliks die zijn uitgevoerd om je site te bezoeken. Je kunt ook sitemaps en URL’s indienen om het crawlingmechanisme van Google te helpen, wat je kan helpen je ranglijst in de zoekmachine te verbeteren.

Google geeft je ook een overzicht van je indexdekking, zodat je ervoor kunt zorgen dat de laatste en meest bijgewerkte versie van je site altijd door Google wordt geïndexeerd. De zoekconsole brengt je ook op de hoogte van eventuele problemen die Google op je website kan ontdekken en die je ranking en prestaties in de zoekresultaten kunnen beïnvloeden. Er zijn ook gratis trainingsvideo’s die je kunt raadplegen, zodat je beter begrijpt hoe je dit krachtige, gratis hulpmiddel optimaal kunt benutten.

Je kunt een pagina op je website ook handmatig indexeren. Volg daarvoor gewoon de instructies:

Stappen:

1. Open Google Search Console

2. Open de URL-inspectietool.

3. Plak je URL in de zoekbalk.

4. Wacht tot de procedure is uitgevoerd. Je ziet een niet op Google bericht zoals hieronder.

5. Klik op de knop “Indexering aanvragen”.

Gefeliciteerd! Je hebt je website met succes rechtstreeks geïndexeerd bij de Google zoekmachine.

Vond je dit artikel nuttig? Blijf onze blog lezen voor meer van dit soort dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Website Hosting How to Make Money with Reseller Hosting

Hoe geld verdienen met Reseller Hosting

Next Post
How to Get Subscribers to the Newsletter

Hoe krijg je abonnees op de Nieuwsbrief?

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50