Hotlinking begrijpen: Wat is het en hoe voorkom je het?

Understanding Hotlinking What It Is and How It Affects Your Website
Shares

Het begrijpen van Hotlinking is van cruciaal belang voor elke website-eigenaar, omdat het een onnodig beslag op je middelen kan leggen. Het is een handeling waarbij een andere website-eigenaar de bandbreedte van jouw website gebruikt. Dit wordt meestal gedaan om video’s, audio of afbeeldingen van jouw website weer te geven op hun website. Deze handeling wordt Hotlinking genoemd en is een van de Blackhat SEO wanpraktijken. Wanneer zoiets gebeurt, zal je website de serverresources gebruiken en betalen telkens wanneer die hotlinkafbeelding, video of audio wordt weergegeven.

Iedere website-eigenaar moet wel eens gehoord hebben van de hotlink website, omdat het de website in een groot nadeel brengt. Dit artikel legt uit wat hotlinking betekent, wat Hotlinking is en hoe je Hotlinking voor je website kunt voorkomen.

Wat is Hotlinking?

Hotlinking is een daad van Blackhat SEO waarbij een website-eigenaar een bestand linkt van een andere gehoste server zonder het te downloaden. Door het genoemde bestand te Hotlinken, hosten ze het op hun server zonder het te citeren. Hotlinking wordt meestal gedaan voor afbeeldingen, maar andere digitale activa kunnen ook worden gehotlinked.

Dit Hotlinken heeft Website Hosting nodig voor het genoemde bestand en gebruikt de bandbreedte van je website hosting. Hotlinken op een website is niet alleen een slechte etiquette, sommigen noemen het zelfs diefstal. De reden is simpel, een hotlink website krijgt geen voordeel en in plaats daarvan wordt de bandbreedte van de site zelf gebruikt. Dit is dus zoiets als shared hosting waarbij jij de rekening betaalt voor anderen.

Er zijn meerdere stappen die je kunt nemen om Hotlinking van je website te voorkomen.

Hotlinkbeveiliging is de manier waarop je de digitale bezittingen van je website beschermt – door ervoor te zorgen dat alleen mensen die jij toestemming hebt gegeven er toegang toe hebben. Dit is een belangrijke zaak omdat een hotlink website schadelijk is met problemen zoals:

 • Langzaam laden van pagina’s
 • Hoge hostingkosten
 • Overmatig gebruik van serverbronnen

Al deze nadelen zijn zonder enig voordeel voor de eigenaar.

Als je investeert in hotlinkpreventie, bespaar je bandbreedte en verhoog je de algehele prestaties van je website. Bescherm je website tegen sites met een minder goede reputatie door hotlinkbeveiliging te gebruiken. Het weerhoudt anderen ervan om jouw inhoud zonder toestemming te gebruiken.

Het voordeel van Hotlinkpreventie is dat zoekmachines je website kunnen herkennen als een website van hoge kwaliteit.

Hotlinking van websites voorkomen voor betere prestaties

Ga in zee met een hostingprovider die Hotlinking meteen vanaf het begin voorkomt. Kies Ultahost voor betere websiteprestaties en bescherming.

Wat is Hotlinking van afbeeldingen?

Hotlinken van afbeeldingen betekent dat sommige website-eigenaren de afbeeldingen van een andere website-eigenaar gebruiken via hun URL-verwijzing. Hotlinking is wanneer je iemands afbeelding op je website gebruikt zonder toestemming of krediet, en dat is niet oké.

Het legt een onnodig beslag op de serverbronnen van de oorspronkelijke website-eigenaar. Het schaadt ook de gebruikerservaring.

Hoe stop je Hotlinking van afbeeldingen?

Om je website te beschermen tegen Image Hotlinking zijn er verschillende hotlink SEO tools zoals:

 • CDNs
 • WordPress Plug-ins
 • cPanel
 • Apache

Hoe zorg je voor hotlinkbeveiliging voor je website?

Hotlinkbeveiliging is een zeer serieuze praktijk waar elke website-eigenaar zich aan zou moeten houden. Deze bescherming lost problemen op zoals bandbreedte en diefstal van digitale activa.

Als je je zorgen maakt of hotlinkbeveiliging invloed heeft op de aanwezigheid van je website in zoekmachines, dan is het antwoord nee. Je SEO inspanningen blijven onaangetast als de indexering van afbeeldingen niet wordt geblokkeerd door zoekmachines.

Er zijn 4 veelgebruikte methoden voor hotlinkbeveiliging.

Ga naar de cPanel instellingen

Deze methode is ook acceptabel als je website een cPanel hosting server heeft of een andere soort. Dit proces is hetzelfde voor alle soorten controlepanelen. De stappen zijn:

 1. Log in op het Cpanel account
 2. Klik in het menu Beveiliging op Hotlinkbeveiliging
 3. Hotlinkbeveiliging inschakelen
 4. Controleer of je sites zijn opgenomen onder de URL’s voor toegang tot de sectie
 5. Voer alle bestandstypen in die je wilt beschermen
 6. Voer de URL in waarnaar je wilt doorverwijzen, voor iedereen die probeert te hotlinken naar je bestanden of afbeeldingen. Als de configuratie correct is, klik je op Submit
 7. Hotlinkbeveiliging wordt ingeschakeld. Om dit te controleren navigeer je terug naar de hotlinkbeveiliging pagina.

Toegang tot de FTP-cliënt

De tweede methode is om het .htaccess bestand van je website aan te passen en het te openen via de FTP client of de ”File Manager” van je virtuele machine server.

Onthoud: deze methode vereist het bewerken van de originele code van de website. Dus zelfs een kleine fout kan de website onbruikbaar maken.

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)example.com/.*$ [NC]
RewriteRule \.(gif|jpg|jpeg|bmp|zip|rar|mp3|flv|swf|xml|php|png|css|pdf)$ - [F]
 • Verander example.com in de domeinnaam van je website.
 • Sla dit bewerkte .htaccess-bestand op en upload het terug naar de map ”public_html”.

De rechtermuisknop uitschakelen

Om afbeeldingen te hotlinken, gebruiken gebruikers meestal de rechtsklikfunctie. Gebruikers klikken met de rechtermuisknop op de afbeelding, kopiëren het adres en sluiten de gekopieerde URL in op hun website. Om Hotlinking van afbeeldingen te voorkomen, moet je deze rechtsklikfunctie uitschakelen.

Dit is een controversiële oplossing, omdat het niet elk type gebruiker ervan weerhoudt om te Hotlinken. Sommigen kunnen een manier vinden om er omheen te werken als ze echt website afbeeldingen willen hotlinken.

 • Toch, in het geval dat dit een puur JavaScript is, moet je het totale aantal Hotlinking afbeeldingen voorkomen.
<script type="text/javascript">

var message="Function Disabled!";

function clickIE4(){

if (event.button==2){

alert(message);

return false;

}

}

function clickNS4(e){

if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){

if (e.which==2||e.which==3){

alert(message);

return false; }

}

}

if (document.layers){

document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);

document.onmousedown=clickNS4;

}

else if (document.all&&!document.getElementById){

document.onmousedown=clickIE4;

}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

</script>

Een CDN gebruiken met ingebouwde Hotlinkbeveiliging

De veiligste en eenvoudigste manier om Hotlinking te voorkomen is het gebruik van een CDN met ingebouwde hotlinkbeveiliging.

Een veelgebruikte CDN is Cloudflare die voorkomt dat anderen websites kunnen hotlinken. Zodra je dit inschakelt, blokkeert de website elke hotlinkpoging van je digitale bezittingen. Ze kunnen nog steeds afbeeldingen op je website bekijken en downloaden.

Deze methode heeft één nadeel; het verstoort crawling bots zoals Googlebot. Dit resulteert in het verhinderen van toegang tot je website en verlaagt op zijn beurt de indexering van je website.

Conclusie

Hotlinking is een serieuze bedreiging voor de bronnen van elke website met hogere hostingkosten en langzamere laadtijden. Om Hotlinking te voorkomen zijn er verschillende bruikbare methoden zoals .htaccess configuraties, een efficiënte CDN voor websitehosting of handmatige instellingen vanuit het hPanel. Image Hotlinking is een van de meest voorkomende Hotlinking pogingen. Het kan worden voorkomen met hulpmiddelen zoals WordPress Plug-ins, Apache en cPanel configuraties. Elke website-eigenaar zou maatregelen moeten nemen om Hotlinking te voorkomen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de website optimaal blijft presteren, maar verhoogt ook de geloofwaardigheid op zoekmachine rankings.

Hotlinking is een serieuze bedreiging voor de prestaties en het resourcegebruik van je website. Kies de best-in-industry hosting service van Ultahost voor Cloudflare hosting oplossingen. Een ingebouwd CDN met een hotlinkbeveiliging helpt je om elke hotlinkpoging vanaf de server te voorkomen. Kies voor Ultahost’s wordpress zakelijke hosting voor hotlink bescherming zonder afbreuk te doen aan je SEO inspanningen.

FAQ

Wat zijn de nadelen van Hotlinking?
Wat is Hotlinkbeveiliging?
Heeft Hotlinkbeveiliging invloed op de SEO van de site?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Battlefield 4

Battlefield 4: Volledige beginnersgids

Next Post
Hyper-V: Ultimate Guide to Virtualization

Hyper-V uitgelegd: De ultieme gids voor virtualisatie

Related Posts