WordPress vs Wix: Welke is beter voor jouw website?

WordPress vs Wix
Shares

De keuze tussen WordPress vs Wix is cruciaal bij het ontwikkelen van een website. Beide platforms hebben sterke en zwakke punten, maar kiezen op basis van je zakelijke behoeften is noodzakelijk. WordPress en Wix zijn Content Management Systemen (CMS) die gebruikers helpen om gemakkelijk websites te maken die voldoen aan hun zakelijke en persoonlijke behoeften. Hun functionaliteit, aanpak voor het bouwen van websites en aanpassingsmethoden verschillen echter.

WordPress vs Wix: Overzicht

Wat betreft effectieve websites staat Wix bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en is het de beste keuze voor beginners en individuen die websites willen maken voor persoonlijk gebruik. Het heeft drag-and-drop functionaliteit en een overvloed aan vooraf ontworpen sjablonen waarmee je een visueel aantrekkelijke website maakt op Wix, waarvoor minimale technische expertise nodig is als we de resultaten van de Wix website vs WordPress bekijken.

Aan de andere kant bevat WordPress website vs Wix een erfenis aan blogmogelijkheden. WordPress is een krachtig platform voor kunstenaars, bloggers, kleine bedrijven, contentmakers en webontwikkelaars. Het biedt aanpassingsmogelijkheden, vooral met zijn uitgebreide bibliotheek van plugins en thema’s. Het vereist echter codering en technische expertise, zodat gebruikers de eerste installatie en algehele ervaring complexer vinden dan Wix. Laten we eens kijken naar enkele functies van elk platform.

Functievergelijking: WordPress vs Wix

WordPress Hosting op maat voor bureaus

Productbeheer

WordPress productbeheer omvat een compilatie van verschillende ingebouwde functies, inclusief maar niet beperkt tot plugins zoals Elementor en meerdere thema’s. Een van de populairste WordPress plugins is WooCommerce, een enorm open-source platform voor gebruikers. Ook het voorraadbeheer van WordPress verdient lof vanwege de vele opties die de voorraadinstellingen bieden. Hierdoor is het het beste platform voor ontwikkelaars om hun vak uit te oefenen en voor investeerders om hun inkomen te investeren.

Net als WordPress gebruikt Wix drag-and-drop functies om de perfecte gebruiksvriendelijke websites te maken. Ze worden het best gebruikt als een E-Commerce platform om online winkels te maken en verschillende soorten producten te beheren. Met een lijst van functies zoals multimedia-elementen die het algemene uiterlijk van elke pagina helpen verbeteren, zijn ze een robuuste optie voor het maken van een website.

Ontwerp en thema’s

WordPress biedt een scala aan ontwerpen en thema’s om uit te kiezen, met verschillende sjablonen in de winkel en verschillende thema’s die zijn opgeslagen in bibliotheken. Bovendien biedt het thema’s die gebruikers eenvoudig kunnen installeren om het uiterlijk van de website helemaal naar wens van de klant te veranderen. Het beste aan WordPress is dat gebruikers zonder codeerervaring aantrekkelijke websites kunnen maken met behulp van populaire paginabouwers zoals Elementor, Divi en Beaver Builder.

Wix vereenvoudigt het ontwerpgedeelte van het maken van websites door een drag-and-drop optie te bieden waarmee gebruikers hun elementen vrij en zonder beperkingen kunnen plaatsen. Met deze vrijheid voor gebruikers biedt Wix ook een editor waarmee je volledig kunt ontwerpen op basis van de input van de gebruiker en een professioneel ogende website kunt maken voor je klanten.

Prestaties en snelheid van WordPress vs Wix

Als we het hebben over prestaties en snelheid, dan zijn zowel WordPress als Wix een goede keuze. Wix is een allround platform dat websitebouwers en hostingdiensten samenbrengt, maar niet aan de verwachtingen voldoet als het op prestaties aankomt.

Aan de andere kant biedt WordPress een meer genuanceerde aanpak. Gebruikers hebben de vrijheid om snelle WordPress hosting te kiezen die is afgestemd op hun specifieke behoeften. Deze flexibiliteit stelt gebruikers in staat om proactief een geschikt hostingpakket te kiezen, zodat de website soepel en efficiënt werkt.

WordPress vs Wix Prijzen

Binnen het budget blijven is noodzakelijk bij het ontwikkelen van een website of het uitvoeren van een andere taak. Beide platforms hebben verschillende prijsplannen en -methoden.

Als we het hebben over de prijzen van Wix vs WordPress, dan biedt Wix verschillende plannen, van een gratis basisplan met domeinnamen onder het Wix-merk tot premiumplannen met geavanceerde functies. De prijzen zijn vast en transparant; gebruikers moeten een maandelijks of jaarlijks abonnement betalen.

WordPress is een open-source platform. Gebruikers kunnen de software gratis downloaden en gebruiken. Er zijn echter wel kosten verbonden aan domeinregistratie en WordPress webhosting. Gebruikers kunnen hun domein kiezen uit verschillende hostingsites met hun prijsstructuur. Gebruikers kunnen kiezen voor WordPress als ze zoeken naar WordPress kosten vs Wix.

Kies de beste voordelige hosting voor uw websites

Op zoek naar de goedkoopste WordPress hosting voor je website? Onze budgetvriendelijke plannen zorgen zeker voor betere prestaties en naadloze functionaliteit. Laten we de ideale match vinden voor jouw online aanwezigheid.

WordPress.com en WordPress.org zijn twee verschillende manieren om het WordPress platform te gebruiken. WordPress.org wordt zelf gehost en kan worden gedownload en geïnstalleerd op elke webhostingserver, maar gebruikers moeten betalen voor webhosting, wat varieert per hostingprovider. Als je voor Ultahost kiest, beginnen onze WordPress hostingdiensten vanaf $2,90/maand.

WordPress.com is een volledig beheerd platform waar hosting is inbegrepen als onderdeel van de service. Het heeft verschillende functies en aanpassingsmogelijkheden. Het heeft verschillende prijsplannen, afhankelijk van de behoeften van je website. De prijzen van WordPress.com staan hieronder vermeld:

WordPress Prijsplannen:

 • Gratis plan: Basisfuncties, WordPress.com-subdomein.
 • Startersplan: Vanaf $4 per maand, aangepast domein, meer opslagruimte.
 • Ontdekker plan: Vanaf $8 per maand, met geavanceerde aanpassings- en monetariseringsopties.
 • Creatief plan: Vanaf $25 per maand, onbeperkt aantal thema’s, plugins en geavanceerde ontwerpaanpassingen.
 • Ondernemersplan: Vanaf $45 per maand voor online winkels.
 • Ondernemingsplan: Begint bij $25.000 per jaar.

Wix Prijsplannen:

 • Gratis plan: Wix-domein, basisfuncties.
 • Combo plan: Dit plan begint bij $8 per maand, verwijdert Wix-advertenties en bevat een jaar lang een gratis domein.
 • Onbeperkt plan: Vanaf $12 per maand, extra functies, meer opslag.
 • VIP-Plan: Vanaf $24 per maand, ondersteuning met prioriteit
 • Zakelijk Basis: Vanaf $17 per maand, online betalingen, verwijdering van Wix-advertenties.
 • Onbeperkt zakelijk: Vanaf $25 per maand, extra functies.
 • Zakelijke VIP: Vanaf $35 per maand, ondersteuning met prioriteit, volledige online branding.

Geavanceerde factoren vergelijken: WordPress vs Wix

Schaalbaarheid en toekomstige uitbreiding

Schaalbaarheid van websites en toekomstige groei zijn essentiële factoren bij het kiezen van het benodigde platform.

WordPress staat vooral bekend om zijn schaalbaarheid. WordPress kan meer inhoud en uitgebreider netwerkverkeer aan, of het nu persoonlijk is, voor educatieve doeleinden of voor grote e-commerce websites. Het platform stelt gebruikers in staat om de website aan te passen met zijn efficiënte architectuur, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers als ze van plan zijn om in de toekomst uit te breiden.

Aan de andere kant staat Wix bekend om websites van gemiddelde grootte en kan het problematisch zijn als het gaat om groei. Gebruikers met plannen voor schaalbaarheid zouden WordPress kunnen kiezen, omdat WordPress beperkingen heeft die plannen van gebruikers in de weg kunnen staan.

Gegevenseigendom en overdraagbaarheid

Er zijn een aantal zaken die bedrijven gemakkelijk negeren; overdraagbaarheid en eigendom van gegevens zijn daar enkele van.

Bij WordPress heb je volledige toegang tot en controle over je website en gegevens. Je kunt je inhoud exporteren en vervolgens naar behoefte over verschillende beveiligde hostingplatforms verplaatsen, omdat jij de host van de website bent en alle controle hebt. WordPress biedt dus volledige controle over je website en onafhankelijkheid, wat voor de meeste gebruikers prettig is.

Wat Wix betreft, dat is een reeds gehoste oplossing, dus je hebt beperkte controle over je gegevens. Hoewel het gebruikers de mogelijkheid biedt om hun website te exporteren, is dat geen uitzonderlijke oplossing zoals WordPress. Gebruikers moeten deze factor in overweging nemen als hun doel gegevensbeveiliging, overdraagbaarheid en eigendom is.

E-commerce functionaliteit

Wix en WordPress bieden E-commerce functionaliteit voor gebruikers die hun online bedrijf willen starten, maar de benaderingen zijn verschillend.

WordPress gebruikt plugins zoals WooCommerce om je website aan te passen tot een functionele winkel. De plugin wooCommerce is zeer aanpasbaar en opklapbaar; het helpt kleine en grote bedrijven bij het ontwikkelen van websites volgens de zakelijke behoeften.

Wix biedt een geïntegreerd e-commerce platform. Het vereenvoudigt het proces van het ontwikkelen van een online winkel. Gebruikers kunnen inventaris beheren, betalingen verwerken en het uiterlijk van hun online winkel aanpassen door het Wix platform te gebruiken.

Mobiele reactiesnelheid

In een tijdperk waarin mobiel gebruik meer is dan welk ander apparaat dan ook, is het hebben van een mobiel responsieve website essentieel. WordPress vs Wix erkent de noodzaak van mobiele responsiviteit en biedt functies voor websiteoptimalisatie.

Wix biedt een functie om automatisch een mobiele versie van je website te genereren. Het stelt gebruikers in staat om het ontwerp van de website aan te passen als dat nodig is. Wix biedt ook een mobiele editor voor het optimaliseren van het uiterlijk van je website op mobiele telefoons om de mobiele zichtbaarheid van de website te verbeteren.

Veel WordPress thema’s zijn over het algemeen mobiel-responsief, maar de mate van optimalisatie kan per thema verschillen. Veel moderne WordPress thema’s zijn ontworpen met mobiele apparaten in gedachten, en zorgen voor een moeiteloze gebruikerservaring op verschillende apparaten.

Integraties van derden

Het integreren van tools van derden om de functionaliteit van de website te verbeteren is essentieel voor website-eigenaren.

WordPress staat bovenaan als het gaat om plugins. WordPress heeft een verscheidenheid aan plugins, of het nu gaat om analytics, bedrijfsoplossingen of integratie van social media feeds. Deze plugins bieden gebruikers een breed scala aan mogelijkheden om de functionaliteit van de website naar wens uit te breiden.

Integraties met derden worden ook ondersteund in Wix, maar het heeft niet zulke uitgebreide opties als WordPress. Wix biedt beperkte functionaliteiten, maar gebruikers kunnen meer opties vinden in de themacollectie van WordPress.

Conclusie

Om het WordPress vs Wix debat af te sluiten: er is geen specifiek antwoord. De keuze hangt af van de behoeften en de prioriteiten.

Kies Wix als:

 • Je bent een beginner en op zoek naar een gebruiksvriendelijk platform
 • Je budget is beperkt en je bent op zoek naar een in-one platform
 • Je geeft de voorkeur aan gemak en abrupte resultaten boven maatwerk

Kies WordPress als:

 • Je wilt volledige controle over de functionaliteit van je website en geeft de voorkeur aan flexibiliteit
 • Je vindt het niet erg om tijd te investeren in het leren van complexe software
 • Je hebt plannen en wilt je functionaliteit in de toekomst uitbreiden

Uiteindelijk heeft Wix vs WordPress voor- en nadelen; de keuze van de gebruiker hangt af van langetermijndoelen, technische complexiteit, organisaties en persoonlijke voorkeuren.

Of je nu op zoek bent naar veilige WordPress hosting of een gebruiksvriendelijke Wix interface, de sleutel tot het kiezen van een platform hangt af van de doelen en visies die nodig zijn voor online succes. Kies de juiste tools om het succes van je website te vergroten!

FAQ

Hoe verhouden WordPress en Wix zich op het gebied van gebruiksvriendelijkheid?
Welk platform biedt een betere kosteneffectiviteit: WordPress of Wix?
Welk platform is geschikter voor effectief bloggen: WordPress of Wix?
Kunnen zowel WordPress als Wix worden gebruikt om een e-commerce website te ontwikkelen?
Hoe verschillen Wix en WordPress in de context van data-eigendom?
Previous Post
5 Tips for Designing Website Contact Forms That Convert

5 tips voor het ontwerpen van contactformulieren voor websites die converteren

Next Post
URL vs URI

URL vs URI: Het verkennen van de technische verschillen in webidentificatie

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50