6 gratis grafische ontwerp-tools voor je website

6 free graphic design tools
Shares

Grafieken maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt veel programma’s vinden voor het gratis maken van afbeeldingen, dankzij welke je aantrekkelijke afbeeldingen kunt maken voor de behoeften van sociale media, nieuwsbrieven, reclamebanners, blogberichten of je website. We hebben 6 populaire tools beschreven die je nodig kunt hebben.

Afbeeldingen zijn een handig medium – Twitterberichten zien er daarmee heel aantrekkelijk uit, en op Pinterest is dat het enige wat telt. Berichten op sociale media die afbeeldingen bevatten worden eerder aangeklikt en gedeeld door ontvangers dan berichten zonder afbeeldingen. Ook je blogberichten hebben goede foto’s of afbeeldingen nodig om betrokkenheid te behouden.

Gelukkig hoef je geen grafisch ontwerper in te huren. Er komen steeds nieuwe programma’s uit die je helpen bij het maken van afbeeldingen en het online delen ervan op je sociale media. Ze bieden kant-en-klare sjablonen voor posts en verhalen. In combinatie met de populairste hashtags kun je de sociale media veroveren!

Hoewel we zes programma’s in meer detail beschrijven, vind je aan het eind van dit artikel vijf extra programma’s die ook je aandacht waard zijn.

Gratis online grafische programma’s

Ontdek 6 gratis tools waarmee je nog betere inhoud kunt maken op sociale media, je blog en je website.

Photovisi

Photovisi is een grafisch hulpmiddel waarmee je zonder moeite fotocollages kunt maken. Je hoeft daarvoor geen account aan te maken. Hier kun je gemakkelijk foto’s toevoegen, de lay-out ervan kiezen, tekst en vormen invoeren, de achtergrond veranderen, enz. Er zijn nogal wat opties voor het bewerken van afbeeldingen.

Als je klaar bent met je kunstwerk, kun je het opslaan of delen via Facebook, Twitter of e-mail. Met Photovisi kun je afbeeldingen maken op basis van foto’s op je Facebook- of Instagram-account.

Helaas is een vrij groot nadeel dat de gratis versie een watermerk op de afbeeldingen zet. Overigens is het bij gebruik van gratis software of afbeeldingen een goede gewoonte om de bron te noemen, dus dit watermerk is niet erg. Aan de andere kant kun je je geen watermerk van derden op je logo veroorloven, dus de gratis versie van Photovisi helpt je alleen met eenvoudige werken.

Met het premium pakket kun je afbeeldingen maken zonder watermerk.

Piktochart

Het is een van de eenvoudigste en meest intuïtieve hulpmiddelen om infographics te maken. Biedt 5 gratis thema’s. Het maken van infographics met Piktochart is eenvoudig en leuk, je kunt er ook een rapport, banner of presentatie mee maken. Met de tool kun je kleurenschema’s en lettertypen veranderen, afbeeldingen laden en basisvormen en afbeeldingen wijzigen.

Bij het maken van grafieken en diagrammen kun je de brongegevens gemakkelijk importeren uit Excel-sheets of CSV-bestanden. Je kunt de voltooide infographic downloaden in pdf, png of pptx of ze delen via de populairste sociale media platformen.Met de gratis versie kun je slechts 5 projecten per maand maken. Tja, maar je kunt altijd meer accounts aanmaken.

BIRME – Image Resizer Tool

Bij het beschrijven van gratis grafische software is het moeilijk om niet te spreken over image resizer tool. Het helpt je als je een foto wilt toevoegen aan je verschillende sociale mediakanalen.

Er zijn tientallen tools met dezelfde naam. Google maar eens op “Social Image Resizer Tool” en je krijgt genoeg resultaten. Sommige werken echter helemaal niet, andere beloven geweldige functies maar kunnen die niet aan. Na veel resizers getest te hebben, bleef ik bij BIRME, wat een acroniem is voor Bulk Image Resizing Made Easy.

Een zeer eenvoudige interface, geen omleidingen of onnodige functies maken dat het programma snel en soepel werkt. Je kunt tot 6 afbeeldingen tegelijk verkleinen. Zelfs na enkele tientallen sessies achter elkaar werkt BIRME soepel en vlekkeloos.

Het nadeel is misschien het ontbreken van mooie afbeeldingen en informatie over de vereiste resoluties op bepaalde sociale media portalen, maar die informatie is gemakkelijk te vinden, bijvoorbeeld hier. Het doel van BIRME is soepelheid, snelheid en betrouwbaarheid. Dankzij deze tool kun je snel een achtergrond voor Facebook, Twitter of LinkedIn maken met de afbeelding die je wilt. Eenvoudig en handig!

Canva

Canva is de populairste grafische creatietool die veel functies combineert. Je kunt presentaties en afbeeldingen van verschillende afmetingen maken. Er zijn veel gratis sjablonen waarbij elk element volledig bewerkbaar is – je kunt gemakkelijk de achtergrond, teksten of lettertypen veranderen, en foto’s en vormen toevoegen.

Canva is populair omdat de meeste functies ervan gratis zijn. Als het gaat om gratis grafische programma’s is Canva ongeëvenaard, en het biedt gratis een premium ervaring.

Met Canva kun je je kunstwerk downloaden of direct delen op Facebook of Twitter. De mogelijkheden van dit programma gaan veel verder dan sociale media en zelfs het internet. Je kunt er een logo mee ontwerpen of afbeeldingen voor traditioneel marketingmateriaal.

Bovendien vereisen ze geen grafische vaardigheden van je – het programma is intuïtief te gebruiken en zo ontworpen dat iedereen professionele afbeeldingen kan ontwerpen. Een premium account geeft je toegang tot meer sjablonen en betaalde items die je kunt gebruiken bij het maken van afbeeldingen.

BeFunky

BeFunky is een grafische creatiesoftware waarmee je foto’s kunt bewerken, collages en FB-achtergronden kunt maken, of een grafisch sjabloon kunt kiezen voor berichten op populaire sociale netwerken.

Deze tool is relatief eenvoudig te gebruiken, ondanks dat het de volgende functies heeft:

  • inlijsten;
  • rode ogen verwijderen;
  • filters toepassen;
  • vervagen.

Bovendien kun je er foto’s mee downloaden van je computer, Facebook of Flickr. De premium account geeft toegang tot meer sjablonen, maar de gratis versie is ruim voldoende om aantrekkelijke afbeeldingen te maken.

Pablo

Het is een door Buffer gemaakt programma voor het maken van afbeeldingen dat je als extensie aan je browser kunt toevoegen. Het is een eenvoudige maar effectieve grafische editor. Je kunt er veel aantrekkelijke oplossingen in vinden. Je kunt er je logo toevoegen en het snel gebruiken in toekomstige afbeeldingen.

Een handige functie is dat je, naast het traditionele toevoegen van foto’s, een afbeelding rechtstreeks van een willekeurige website kunt selecteren en laden voor verdere bewerking. Bovendien kun je afbeeldingen maken in een formaat dat ideaal is voor Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest en ze direct delen op deze platforms.

Bonus: nog 4 gratis grafische ontwerp-tools

Dit waren de zes beste gratis grafische programma’s van onze keuze. Er zijn echter meer programma’s van dit type. Je kunt ook deze vier extra oplossingen bekijken.

  • Snappa – een grafisch creatieprogramma dat bovendien de mogelijkheid biedt om visuele effecten in afbeeldingen te maken.
  • Leadza – gebruik AI om je advertentiecampagnes op Facebook te optimaliseren. En dat allemaal in Messenger.
  • Stencil – een andere grafische tool die een grote basis aan sjablonen biedt.
  • Planoly – een applicatie waarmee je de publicatie van berichten op Instagram kunt plannen.

Als je van dit artikel hebt genoten, dan zul je het hostingplatform van UltaHost geweldig vinden. Krijg 24/7 ondersteuning van ons support team. Onze aangedreven infrastructuur richt zich op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
free photos

Waar vind ik gratis foto’s voor mijn website?

Next Post
The importance of appearance in business

Waarom is uiterlijk belangrijk in het bedrijfsleven?

Related Posts