Hoe kies je de juiste TLD?

How to choose the right TLD?
How to choose the right TLD?

Bij het opzetten van een website voor jezelf of je bedrijf zijn weinig dingen belangrijker dan het kiezen van een goed topleveldomein, of TLD.

Eenvoudig gezegd is het TLD het deel van je websiteadres dat aan het eind komt, net na de punt. Het meest voorkomende voorbeeld is de .com. Het topleveldomein voor de website van UltaHost is .com.

Je moet zo snel mogelijk beslissen welk TLD je wilt, want dat heeft grote invloed op allerlei zaken die met je site te maken hebben. In het algemeen is het eigenlijk een goed idee om te weten welke TLD je wilt voordat je het hoofdadres van je site kiest.

In de begindagen van Internet had bijna elke website een .com top-level domein. In die tijd zou het kiezen van iets anders dan .com een groot obstakel zijn bij het opbouwen van populariteit, omdat de meeste mensen op internet niet eens wisten dat andere TLD’s mogelijk waren. Tegenwoordig is dat echter niet meer het geval. Hoewel .com, .net, .edu en .org veruit de populairste opties zijn, zijn er honderden andere waaruit je kunt kiezen en de meeste mensen online begrijpen dat het niet altijd juist is om .com aan het eind van een websiteadres te zetten.


Je TLD kiezen

Bij het zoeken naar een goed website-adres voor je site denk je misschien eerst dat je een .com of .net TLD wilt gebruiken. De kans is groot dat het adres dat je voor deze populaire TLD’s wilt hebben niet beschikbaar is, of alleen tegen een extreem hoge prijs. Gelukkig kun je nu kiezen uit verschillende TLD’s die misschien beter bij je bedrijf passen.

Als je bijvoorbeeld een lokale stenenwinkel hebt, kan het zinvol zijn een domein te nemen dat UwNaam is gevolgd door. rocks als de .com versie niet beschikbaar is. Een TLD dat past bij het soort bedrijf dat je runt, kan het memorabeler maken. Bovendien bezoeken de meeste mensen websites toch al op basis van een zoekopdracht, zodat ze gewoon op de link zouden klikken in plaats van alles in de adresbalk te moeten typen.

Het is aangetoond dat alle TLD’s in feite identiek zijn wat betreft zoekmachine optimalisatie (SEO). Dit geldt vooral als je een domein probeert te registreren voor een lokaal bedrijf, dat minder snel concurrentie heeft van een groot bedrijf dat een soortgelijke domeinnaam heeft. Natuurlijk zal niet iedereen een van deze nieuwere TLD’s willen, en er is iets voor te zeggen om een websitenaam te kiezen die beschikbaar is op een van de populairdere TLD’s.

Bij het kiezen van je TLD wil je er goed over nadenken om de juiste beslissing te nemen. Overweeg om te beginnen de volgende punten:

  1. Kort en eenvoudig: Sommige nieuwere TLD’s zijn vrij lang, wat het moeilijker kan maken om ze te onthouden of zelfs te spellen. Zoek voor zover mogelijk een TLD die zo kort mogelijk is.
  2. Doel van de website: Het type/niche van de website of het doel van de website moet in de TLD tot uiting komen. Zodat iedereen een idee kan hebben over de website door naar het domein en het websiteadres te kijken.
  3. Aanschaf van meerdere TLD’s: Veel bedrijven kopen meerdere TLD’s zodat ze kunnen voorkomen dat anderen een deel van hun potentiële verkeer stelen. Dit is meer een back-up plan voor sommige bedrijven.
  4. Denk aan de prijs: De meer ongebruikelijke TLD’s zijn meestal een stuk goedkoper dan de grote opties die er zijn, dus als het budget een zorg is, kan dit de manier zijn om te gaan.

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een TLD voor je website, staat het team hier bij UltaHost voor je klaar. Wij ondersteunen alle geregistreerde topleveldomeinen en kunnen je helpen de perfecte optie voor jouw website te vinden. Laat ons gewoon weten wat je zoekt en we zullen met je samenwerken om het goed op te zetten. We kijken ernaar uit je te helpen met elk aspect van je website.

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
BitNinja servers are secured

Hoe zijn de servers van UltaHost beveiligd met BitNinja?

Next Post
The best and cheap VPS

Hoe kies je de beste en goedkoopste VPS?

Related Posts
Total
0
Share