De beste gratis tools voor een blogger

Free tools for bloggers
Shares

Werken als ondernemer of blogger en het beheren van een website vergt veel tijd. Daarom heb ik besloten een artikel te schrijven voor iedereen die geen tijd of zin heeft om zich door nieuwe oplossingen, programma’s en technologieën te worstelen. Ik zal tools voor bloggers presenteren die ik elke dag gebruik.

In de lijst hieronder vind je alleen tools die ik actief gebruik, sommige dagelijks, sommige af en toe. Maar vroeg of laat komt elk van deze apps, tools of add-ons in actie.

Misschien vraag je je af wat het verschil is tussen mijn lijst en alle andere. Ik heb besloten om je niet te veel keuze te geven en de toepassingen van mijn selectie te introduceren. Eén probleem – één hulpmiddel. Geen onnodige klappen.

WordPress met goed geselecteerde plugins

Mijn ervaring met WordPress bedraagt in totaal 14 jaar. Sindsdien werk ik met WordPress vanwege de onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden door de vele plugins en de eenvoud in gebruik. WordPress is gratis, maar vereist hosting – een huis voor je blog. UltaHost biedt echter betrouwbare WordPress hosting vanaf $2,9 per maand.

WordPress dankt zijn enorme uitbreidingsmogelijkheden aan sjablonen en plugins. Over sjablonen zal ik in dit artikel niet schrijven. Je kunt hier een goed WordPress thema vinden. Ik zal echter wel de meest cruciale plugins presenteren.

PopupAlly

PopupAlly

Met deze plugin maak je pop-ups en zet je ze op de post. Met de gratis versie kun je van elk type één venster maken en bepalen wanneer en op welke pagina’s het opgeslagen venster moet verschijnen. Het is niet perfect, maar het is gratis.

Yoast SEO

Yoast SEO

Het zal je helpen om je website te optimaliseren voor SEO. Hiermee kun je de titel, beschrijving en URL van elke pagina bewerken. Met Yoast kun je de inhoud analyseren op leesbaarheid en SEO-effectiviteit om goede resultaten in Google-zoekopdrachten te behalen. Yoast SEO biedt deze functies in een gratis versie. De premium versie heeft geavanceerde functies zoals verbeterde redirects, pagina optimalisatie voor meerdere zinnen en social media pagina previews.

Limit Login Attempts

Limit Login Attempts

Deze plugin beschermt je website tegen hackers. Het blokkeert de toegang tot de inlogpagina na een bepaald aantal mislukte pogingen.

Smash Balloon Social Photo Feed

Smash Balloon Social Photo Feed

Hiermee kun je aangepaste Instagram-fotofeeds maken. Met de Pro-versie kun je de lay-outopties wijzigen: onder andere een raster van vrijmetselaars, horizontale lay-out of carrousel.

Elementor Website Builder

Elementor Website Builder

Het is de beste paginabouwer van dit moment. Het werkt soepel, is intuïtief en je kunt er competente websites mee maken in een gratis versie.

WP Social Ninja

WP Social Ninja

Hiermee kun je widgets voor sociale media toevoegen en je onderscheiden van de concurrentie met een efficiënte Messenger-widget. De pro versie biedt nog meer mogelijkheden en stelt je in staat om verbinding te maken met bijna alle internetcommunicatiemiddelen en sociale mediaplatforms.

Hosting

Hosting

Het blijkt dat het internet niet op het internet staat (ja, sommige mensen denken van wel!) maar op servers. Als je eigenaar wilt zijn van je blog, moet je hosting hebben. WordPress is zo’n populair platform geworden dat er speciaal geoptimaliseerde hostingaanbiedingen voor dit CMS zijn gemaakt. Dergelijke hosting moet het volgende bieden:

  • Automatisch installatieprogramma voor WordPress en plugins. Hoewel de automatische installatie van WordPress gebruikelijk is, is het beheer van plugins dat niet. En het is een handig hulpmiddel omdat je plugins hiermee soepeler kunt testen en doorbladeren dan in WordPress zelf.
  • Premium, of op zijn minst een verzameling geselecteerde gratis thema’s. Het vinden van een geschikt sjabloon is lastig, dus een goede hostingprovider zou ons moeten ondersteunen.
  • Met een server die is geoptimaliseerd voor WordPress kun je betere prestaties bereiken voor je op WordPress gebaseerde website.
  • State-of-the-art componenten – de server moet zijn uitgerust met SSD NVMe schijven, state-of-the-art processors en RAM van hoge kwaliteit. Hiermee kun je prestaties, stabiliteit en een hoge uptime bereiken, omdat hoogwaardige componenten beter bestand zijn tegen storingen.
  • Beveiliging is de basis van hosting. De provider moet zorgen voor volledige beveiliging tegen aanvallen, effectieve firewalls, betrouwbare antivirussoftware en serverbeveiliging. Hij moet ook tools hebben om bescherming te bieden tegen DDoS-aanvallen.

Ideeën besparen

Evernote

Deze gratis tool is vooral voordelig voor bloggers. Je kunt je account synchroniseren op alle apparaten en hebt het altijd bij de hand. Je kunt notities, foto’s, stemmen en links opslaan. Zo schrijf je altijd je ideeën, motivaties en inspiraties op – waar je ook bent.

Bladwijzers in je browser

Op dit moment biedt elke browser de mogelijkheid om een synchronisatie te maken. Als je op meerdere apparaten werkt, moet je je bladwijzers synchroniseren. Bladwijzers zijn misschien niet het meest moderne hulpmiddel, maar nog steeds nuttig. Ik sla pagina’s op die ik de komende dagen nodig heb en bewaar pagina’s die ik minder vaak gebruik. Maar vergeet niet om orde te houden! Maak een systeem van mappen om snel de websites te vinden die je nodig hebt.

Bestandsopslag

Bestandsopslag

Snelle toegang – Google Drive

Bestanden waar ik snel bij moet kunnen of die ik wil delen met anderen zet ik op mijn Google drive. Het geeft me 15 GB ruimte en het voordeel is dat de meeste internetgebruikers een Google account hebben. Verder kan ik de deelopties aanpassen om bestanden naar gekozen mensen te sturen. De download- en uploadsnelheid is prima en belast de browser of computer niet. En bestanden zijn beschikbaar op elk apparaat.

Magazijn – Degoo

Ik sla zware bestanden op Degoo op. Met het gratis account kun je tot 100 GB opslaan, dus ik hoef me geen zorgen te maken dat ik ergens te weinig ruimte voor heb. Vooral aan te raden als je met foto’s, afbeeldingen of video’s werkt.

Veilige plek – UltaHost hosting

Als ik een plek moet vinden voor mijn meest waardevolle gegevens, dan wil ik die niet opslaan op populaire websites. Dan kan ik alleen vertrouwen op goed geselecteerde bedrijven waarvan ik de beveiliging volledig vertrouw. Dus bewaar ik al mijn belangrijkste bestanden op de servers van UltaHost, die ik het meest vertrouw.

Afbeeldingen en foto’s

Afbeeldingen en foto's

Pixabay en Pexels

Dit zijn verzamelingen van gratis foto’s, video’s en afbeeldingen. Je kunt hier duizenden gratis afbeeldingen, video’s en foto’s van hoge kwaliteit vinden.

Canva en Pablo van Buffer

Fotobewerkingsprogramma’s bieden een zeer hoge kwaliteit in de gratis versies.

Piktochart

Het is een eenvoudig en intuïtief hulpmiddel om infographics te maken. Piktochart biedt vijf gratis thema’s en stelt je in staat om vijf projecten per maand te maken (gratis versie), maar de kwaliteit is hoog en heeft meerdere opties.

BIRME

Een toegankelijke interface zonder onnodige functies zorgt ervoor dat het programma snel en soepel werkt. Je kunt tot 6 afbeeldingen tegelijk vergroten of verkleinen en snel een achtergrond voorbereiden voor Facebook, Twitter of LinkedIn.

MailChimp

De beste gratis nieuwsbrieftool. Met de gratis versie kun je tot 2000 abonnees toevoegen. Als je dit aantal overschrijdt, is MailChimp nog steeds een goede optie, maar het segment van betaalde oplossingen is competitiever. De keuze voor de premium oplossing hangt dus af van individuele voorkeuren.

Netwerkbewaking en statistieken

Netwerkbewaking en statistieken

SentiOne

Dit is een gratis tool voor bloggers waarmee je te weten komt hoe populair je evenementen en websites zijn, en je komt te weten wanneer iemand iets publiceert op jouw netwerk.

Google Analytics

Iedereen kent dit hulpmiddel, maar niet iedereen gebruikt het, en dat is een vergissing. GA geeft broodnodige informatie over het verkeer op je website. Het is de moeite waard om ze te leren interpreteren en er beslissingen op te baseren.

SEO

SEO

Keywordtool.io

Een ongecompliceerde pagina die je na het intypen van een zoekwoord helpt om gerelateerde termen te vinden.

Google Zoekwoorden planner

Hiermee kun je de meest effectieve sleutelzinnen kiezen. Het helpt bij het maken van een publicatiestrategie en bij het formuleren van de titel.

Trefwoord Dichtheid Checker

Ik gebruik het om te controleren of ik te ver ben gegaan met een zin of woord en of ik de sleutelzinnen en trefwoorden het juiste aantal keren heb gebruikt. Het waarschuwt de gebruiker voor een hoog percentage trefwoorddichtheid.

Schrijven

Grammarly

Grammarly

Controleert of de tekst correct en transparant is. De gratis versie doet je een voorstel om grammaticale fouten te veranderen en markeert delen van de tekst die je op de een of andere manier moet corrigeren. Hoe – daar kom je achter als je de pro versie koopt. Maar zelfs met de gratis versie en een beetje ervaring kun je een perfecte tekst schrijven vanuit taalkundig oogpunt.

Thesaurus

Thesaurus

Een uitstekend synoniemenwoordenboek. Noodzakelijk als je niet de pro versie van Grammarly wilt kopen. Hoe vaak kun je de woorden easy, simple, difficult, nice of amazing gebruiken?

Conclusie

Uitgerust met al deze tools zul je je blog soepel laten lopen. Slimme ideeën, efficiëntie, veiligheid, een hoge positie in zoekmachines en taalkundige correctheid. Dit is het recept voor een succesvol blog.

Jouw succes is cruciaal voor UltaHost. Wij maken dit soort artikelen om je te helpen dat te bereiken. Jouw succes betekent dat je krachtigere en capabelere hosting nodig hebt. Zo hebben wij ook succes!

Als je dit artikel leuk vond, vergeet dan niet onze WordPress Hosting te bekijken. Je zult dol zijn op het hostingplatform van UltaHost! Krijg 24/7 ondersteuning van ons supportteam. Onze krachtige infrastructuur is gericht op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
VPS Unlimited Bandwidth

Onbeperkte bandbreedte: wat betekent dat voor je webhosting?

Next Post
Why is it Worth Having GA and GTM on Your Website?

Waarom is het de moeite waard om GA en GTM op uw website te hebben?

Related Posts