Hoe kies je het beste hostingpakket voor je WordPress website?

Choosing best hosting wordpress hosting
Shares

Het eerste wat je moet doen om een WordPress website te lanceren is een domeinnaam kopen en website hosting vinden. Hostingdiensten voor websites houden je domein online en bieden serverbeheer om ervoor te zorgen dat je site optimaal presteert. 

Met andere woorden, het type hostingplan dat je kiest kan invloed hebben op de uptime en online prestaties van je website. Dus als je nieuw bent op het gebied van websitehosting, zal deze uitgebreide gids je alles leren over het kiezen van de beste WordPress hostingpakketten.

Begrijp de verschillende soorten webhosting

Er zijn miljarden websites op het internet. Al deze websites zijn verschillend en richten zich op verschillende doelgroepen. Op dezelfde manier zijn er veel verschillende soorten hosting die passen bij alle soorten zakelijke behoeften.

Laten we eens kijken naar de meest voorkomende WordPress hostingtypen: shared, dedicated, VPS en cloud hosting.

Gedeelde hosting

Gedeelde hosting is het meest voorkomende en goedkoopste webhostingmodel. Bij shared hosting bezetten meerdere websites dezelfde server voor webonderhoud, uptime en gegevensopslag.

Je kunt een gedeeld hostingmodel vergelijken met het huren van een appartement met huisgenoten. Een appartement met huisgenoten is vaak betaalbaar, maar er zijn wel meer voorwaarden aan verbonden.

Gedeelde hostingplannen zijn ideaal voor nieuwe websites die niet veel websiteverkeer beheren. Populaire websites en online winkels zullen niet veel hebben aan shared hosting. Waarom? Deze sites kunnen kritische serverbronnen van alle anderen aftappen.

Dedicated Hosting

Dedicated hosting is het tegenovergestelde van shared hosting. Met een dedicated server (lees: enkele server) heb je je eigen serveromgeving met eigen bronnen.

Websites met veel verkeer en e-commerce winkels kunnen profiteren van het gebruik van dedicated servers omdat ze een stabiele hostingomgeving bieden en een prestatieboost samen met een content delivery netwerk.

Net als shared hosting kan een dedicated hostingplan echter vertrouwen op ouderwetse fysieke servers.

VPS

Een virtual private server (VPS) lijkt een beetje op dedicated hosting. Beide bieden privé servers aan klanten. Een VPS is echter gebaseerd op een hybride model.

Websites kunnen hun eigen virtuele server krijgen, maar ze zullen waarschijnlijk harde schijven moeten delen met andere klanten. Met een VPS is de klant in wezen eigenaar van zijn hostingomgeving.

De serviceprovider is verantwoordelijk voor het onderhoud.

Cloud Hosting

Cloud hosting is volledig virtueel en is ontworpen om gegevensbeveiliging, hoge schaalbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit te bieden aan website-eigenaren.

Je servernetwerk bevat enorme serverkracht die je op elk moment kunt gebruiken. Cloud hosting is er in drie hoofdcategorieën:

  1. Software-as-a-Service (SaaS): Bij dit cloud computing model kan de gebruiker een maandelijks abonnement kopen voor cloud hosting. Ze hebben geen controle over de server.
  2. Infrastructure-as-a-Service (IaaS): Dit model wordt voornamelijk gebruikt door IT-beheerders. Gebruikers huren opslag, netwerken en cloud computing resources van de hostingprovider.
  3. Platform-as-a-Service (PaaS): PaaS-gebruikers kunnen het volledige platform voor cloudhosting huren. Deze optie wordt gebruikt door softwareontwikkelaars die de expertise hebben om ingewikkelde ontwikkelingsactiviteiten uit te voeren.

Als je het verschil weet tussen deze hostingopties, kun je de juiste keuze maken voor jouw website.

Overweeg de prestaties van de website

Je expertgids voor het kiezen van de beste hosting voor WordPress

Websiteprestaties zijn een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden voordat je WordPress webhosting koopt. Stel je voor dat je profiteert van een succesvolle marketingcampagne die honderdduizenden potentiële klanten naar je online winkel brengt.

Terwijl dit gebeurt, crasht je website en al deze mensen vertrekken prompt en komen nooit meer terug. Dit is een nachtmerriescenario voor elke ondernemer. En dat is precies waarom de prestaties van je WordPress site een essentiële factor zijn bij het kiezen van een webhostingpakket.

Let bij het vergelijken van verschillende plannen goed op het RAM-geheugen (random-access memory), het gebruik van schijfruimte en de CPU (central processing unit). Deze extra functies spelen een integrale rol in de prestaties van je website.

Je moet ook de overdrachtssnelheid goed in de gaten houden, want dit bepaalt hoe snel je website zal zijn. Als je deze taak aan iemand anders wilt delegeren, kies dan voor managed hosting. Houd ook rekening met de toegankelijkheid van je website, wat in feite betekent dat je je website gebruiksvriendelijk maakt. Door rekening te houden met toegankelijkheid bij het kiezen van je webhosting, richt je je ook op een publiek met een beperking en vergroot je je bereik. Met behulp van een toegankelijkheidscontrole kun je ervoor zorgen dat je site goed werkt en een positieve gebruikerservaring biedt.

Zorg ervoor dat je webhostingplan schaalbaar is

Websiteprestaties zijn niet de enige factor waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een webhostingpakket. Schaalbaarheid heeft betrekking op hoe je serverbronnen worden gebruikt als je website groeit.

Over het algemeen bepaalt schaalbaarheid of je website een plotselinge toename van websiteverkeer aankan. Stel dat je website veel verkeer en bestellingen ervaart tijdens de feestdagen.

Uiteindelijk heeft de server van je website moeite om het bij te houden en crasht op het slechtst mogelijke moment. Om deze gevreesde uitkomst te voorkomen, moet je investeren in een hostingpakket dat mee kan schalen met de prestaties van je website (idealiter dedicated of VPS hosting).

Berücksichtige die Betriebszeit deiner Website

Du kannst ein Webhosting-Angebot mit allem Drum und Dran kaufen, aber wenn deine Website zu einem kritischen Zeitpunkt ausfällt, ist alles umsonst. Die Betriebszeit wird durch die Zeit definiert, die deine Website online bleibt.

Zwar wird jede Website regelmäßig gewartet, aber die besten Websites sind mindestens 99 % der Zeit online. Das Gegenteil von Uptime ist Downtime, der schlimmste Albtraum eines jeden Webmasters.

Wenn deine Website auch nur für ein paar Minuten ausfällt, kannst du Tausende von Dollar verlieren. So kann eine Minute Ausfallzeit den E-Commerce-Giganten Amazon bis zu 220.318,80 US-Dollar kosten.

Und auch dein SEO-Ranking könnte Schaden nehmen, wenn plötzliche Ausfallzeiten zur Gewohnheit werden.

Wähle daher nur einen Webhosting-Anbieter mit einer 99,9 %igen Betriebszeitgarantie.

Vergeet Caching niet

De laadtijd van websites is een van de meest essentiële factoren voor SEO en gebruikerservaring (UX). Er zijn immers miljarden websites online.

Mensen zullen niet eeuwig wachten tot je website geladen is, zeker niet als je concurrenten snellere websites hebben. Om de laadtijden van je website te verbeteren, moet je vertrouwen op caching.

Caching gebeurt wanneer iemand je website bezoekt en slaat langzaam bewegende website-elementen op hun apparaat op. Wanneer die persoon je website opnieuw bezoekt, worden deze elementen vooraf geladen, wat de snelheid van de website verbetert.

Managed webhosting providers kunnen het caching proces voor je automatiseren. Hoe? Door een caching plugin toe te voegen aan de backend van je website of door gebruik te maken van een content delivery network (CDN).

Geef prioriteit aan gegevensbeveiliging

Een andere factor die je moet overwegen bij het kiezen van een hostingpakket voor je WordPress website is de beveiliging van je gegevens en die van je gebruikers.

Je wilt er zeker van zijn dat je hostingprovider betrouwbare encryptie- en authenticatiemethoden biedt om je website en e-mailaccounts te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en datalekken door DMARC-beleid te implementeren en andere noodzakelijke maatregelen te nemen.

Een veelgebruikte manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van een standaardprotocol zoals SAML of OAuth om single sign-on (SSO) voor je website mogelijk te maken.

SSO stelt je gebruikers in staat om in te loggen op je website met hun bestaande referenties van een andere service, zoals:

  • Google
  • Facebook
  • X (voorheen Twitter)

En het beste deel? Ze hoeven geen nieuw account aan te maken of een nieuw wachtwoord te onthouden.

SAML en OAuth zijn echter niet hetzelfde en ze hebben verschillende voor- en nadelen, afhankelijk van je use case.

SAML is bijvoorbeeld meer geschikt voor bedrijfsapplicaties die meerdere identity providers en complexe autorisatieregels moeten ondersteunen. OAuth is flexibeler en gemakkelijker te integreren met mobiele en webapplicaties die API’s van derden nodig hebben.

Zorg ervoor dat je webhosting beschikt over up-to-date technologie

WordPress is een content management systeem (CMS) gebouwd op het PHP framework. PHP wordt over de hele wereld gebruikt om dynamische websites en online portals te bouwen.

Daarom moet WordPress een database gebruiken om alle gegevens op te slaan die je website produceert. Om dit voor elkaar te krijgen, heb je nodig:

  • PHP 5.7 of een hogere versie
  • MySQL 5.6 of een hogere versie

Het gebruik van webhostingtechnologie van lage kwaliteit geeft je niet de prestaties en voordelen die je nodig hebt om een productieve website te onderhouden.

Besteed aandacht aan het back-upbeleid

Een back-up zorgt ervoor dat je website kan worden hersteld als hij wordt gehackt of in gevaar komt. Het is ook een redding tijdens een website crash.

Meestal bieden WordPress hostingproviders gratis back-ups aan via een configuratiescherm. Sommige kunnen kosten in rekening brengen voor extra back-ups. Desalniettemin zijn WordPress back-ups een essentieel onderdeel van elk webhostingplan.

Als een webhostingprovider geen automatische back-ups aanbiedt, moet je ze koste wat kost vermijden. De geschiedenis heeft bewezen dat zelfs de bekendste bedrijven gemakkelijk vatbaar zijn voor datalekken en cyberaanvallen.

Automatische gegevensback-ups vinden regelmatig plaats, zodat je verzekerd bent tegen een totale uitval van je website. Dagelijkse back-ups zijn het meest ideaal.

Bekijk klantenservicereviews

Als u een vraag hebt over uw plan of een noodgeval op het web wilt melden, hebt u een attente en vriendelijke klantenservice nodig die u kunt vertrouwen.

Gelukkig kunt u online beoordelingen bekijken om de kwaliteit van de klantenservice te meten die u van een potentiële webhostingprovider zult ontvangen.

Laatste woorden

Webhosting houdt je website online en biedt bezoekers een geweldige ervaring. Je kunt het je niet veroorloven om de verkeerde beslissing te nemen bij het kiezen van de beste webhostingservice.

Door zelfs maar een paar van deze tips toe te passen, kun je een webhostingprovider kiezen die je het hoogste rendement op je investering geeft. En je kunt ‘s nachts lekker slapen in de wetenschap dat je website goed draait.

Op jouw online succes!

Klaar om je WordPress website naar nieuwe hoogten te brengen? Ontdek onze betaalbare WordPress hosting bij Ultahost en start vandaag nog je reis naar online succes! Of je nu een blogger, bedrijfseigenaar of ontwikkelaar bent, vind de perfecte oplossing voor jouw behoeften en budget.

Previous Post
SSH vs FTP

SSH vs FTP: wat is het verschil?

Next Post
Influencer Marketing

Wat is Influencer Marketing?

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50