Waarom je website niet laadt (en hoe je het oplost!)

Why your Website fails to load (and how to fix it!)
Why your Website fails to load (and how to fix it!)
Shares

Laadt je website niet? Hier zijn de meest voorkomende redenen en hoe je ze kunt oplossen!

Heb je ooit je Wi-Fi toggle aan en uit moeten zetten op je apparaat, je router opnieuw opgestart, een andere browser geprobeerd, en wat al niet meer, om er dan achter te komen dat de website gewoon niet goed wil laden? Niet getreurd, dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt.

Als eigenaar van een website zou je altijd willen dat je gebruikers deze situatie niet meemaken en dat ze een zo soepel mogelijke surfervaring hebben. Wij zijn hier om je te helpen en je te begeleiden bij het oplossen van de meest voorkomende problemen waarmee je publiek te maken kan krijgen bij het bezoeken van je website.

Dit zijn de 5 meest voorkomende redenen waardoor je webpagina’s niet goed of helemaal niet laden. Lees verder en ontdek hoe je ze kunt oplossen.

502 fout

Een 502 fout a.k.a. een Bad Gateway fout is een vrij algemeen voorkomend verschijnsel in de internet surf ervaring van de meeste mensen. Een 502 fout is eenvoudigweg een webpagina waarvan de server niet bereikbaar is wegens onderhoud of een andere reden. De beste manier om het op te lossen is door te proberen je webpagina opnieuw te laden en in de meeste gevallen is het daarmee opgelost. Als het aanhoudt, neem dan contact op met de technische ondersteuning van je webhost om uit te zoeken wat de oorzaak is.

DNS-fout

DNS of Domain Name System is het systeem dat verantwoordelijk is voor het omzetten van domeinnamen in IP-adressen. Daarom worden DNS-servers ingezet om deze taak efficiënt en snel uit te voeren.

Soms kunnen deze DNS servers vastlopen of vertraagd raken, waardoor de webpagina niet geladen kan worden. Controleer eerst of er recent DNS wijzigingen aan je website of server zijn aangebracht die niet volledig zijn doorgevoerd. De webpagina zal pas goed laden als die wijzigingen zijn doorgevoerd.

Foutieve firewallconfiguratie

De firewall van je website is je verdediging tegen kwaadwillende hackers en DDoS-aanvallen (lees hier meer). Het komt echter vaak voor dat er een foutieve configuratie op je firewall is geïnstalleerd, waardoor gebruikers geen toegang hebben tot je webpagina. Controleer je firewall configuratie en breng dienovereenkomstig wijzigingen aan om dit te voorkomen.

Serverstoring

Soms is je website onbereikbaar voor een gebruiker, wat hij ook doet om toegang te krijgen. Een veel voorkomende oorzaak hiervan is een hardware- of softwarestoring van de server waarop je site wordt gehost. Als de software of het besturingssysteem van de server een probleem veroorzaakt of gewoon bevriest, kan dit tot gevolg hebben dat de website niet laadt.

Lees hier meer over welk OS je moet kiezen om op je VPS server te installeren. Als een hardwareonderdeel van de server zoals de harde schijf of de processor het begeeft, kan het onredelijk lang duren om het te repareren. Kies een betrouwbare en vertrouwde host zoals UltaHost om er zeker van te zijn dat je website nooit downtime heeft!

Aangetaste beveiliging

Als de beveiliging van je website in gevaar komt, is de kans groot dat gebruikers er geen toegang toe hebben. Brute-force of DDoS aanvallen (lees er hier meer over) zijn hiervoor een belangrijke reden. Een goede manier om downtime als gevolg van beveiligingsaanvallen te voorkomen is het gebruik van Content Delivery Networks (CDN’s). Deze systemen maken kopieën van de inhoud van je website en bewaren die op verschillende servers wereldwijd, zodat gebruikers er zo nodig vanaf alternatieve servers bij kunnen. Ze voorkomen ook beveiligingsaanvallen en datalekken en verminderen effectief de belasting die de server van je site ondervindt.

Dit zijn de top 5 oorzaken van het uitvallen van je website voor je publiek en hoe je ze kunt verhelpen. Hebben we iets gemist? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

Houd onze blog regelmatig in de gaten voor meer van dit soort zaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
UltaHost Review at Web Hosting Secret Revealed

UltaHost beoordeling op Web Hosting Secret Revealed

Next Post
Top 10 Envato PHP Scripts Managed by UltaHost

Top 10 Envato PHP Scripts beheerd door UltaHost

Related Posts