Hoe optimaliseer je een zakelijke website voor SEO?

optimise site for business
Shares

Het optimaliseren van een website is een complex proces waarbij veel elementen komen kijken, maar het is cruciaal voor het verbeteren van de online zichtbaarheid en het aantrekken van potentiële klanten. Met kennis en inspanning is het echter mogelijk om een zakelijke website zelfstandig te optimaliseren in de zoekresultaten van Google.

Een bedrijf promoten in de gratis zoekresultaten is voor grote merken één manier om nieuwe klanten te bereiken, maar eigenaren van kleine bedrijven kunnen ook profiteren van aanwezigheid in de resultaten van Google. Lokale bedrijven hebben vaak beperkte budgetten, dus de meeste eigenaren kiezen ervoor om zelfstandig online reclameactiviteiten te ondernemen.

In deze gids laat ik je zien hoe je zelfstandig een zakelijke website kunt optimaliseren om tastbare resultaten op het gebied van SEO te behalen.


Stapsgewijs website optimalisatieproces

Het website optimalisatieproces is erop gericht om de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten voor specifieke zoekwoorden te vergroten. Een grotere zichtbaarheid moet leiden tot meer verkeer naar de website en, als gevolg daarvan, extra bestellingen of aanvragen van potentiële klanten.

Actieve promotie op verschillende kanalen is cruciaal voor het verhogen van de verkoop en het werven van nieuwe klanten. Een website maken, boeiende inhoud produceren en deze optimaliseren voor SEO is niet genoeg. Naast deze maatregelen is het essentieel om de website te promoten op sociale media, lokale portals en branchespecifieke websites.

Volg deze stapsgewijze lijst om je zakelijke website te optimaliseren en je verkoop te verbeteren!


Een aanbieding maken

Het hebben van een website is geen garantie voor meer verkoop. Het garandeert zelfs niet dat iemand je website zal bezoeken. Om klanten te bereiken, moet je:

  • Maak een aantrekkelijk aanbod;
  • zich onderscheiden van de concurrentie;
  • zorg voor unieke inhoud;
  • de klant langer op de site houden en hem aanmoedigen om je diensten te gebruiken of je product te kopen.

Een effectieve positionering van een website is cruciaal voor het verhogen van de verkoop en het werven van nieuwe klanten. Om dit te bereiken, moet je bepaalde elementen in overweging nemen. Allereerst zoekmachineoptimalisatie, boeiende inhoud en actieve promotie op verschillende kanalen. De beste manier om vanuit SEO-perspectief waardevolle inhoud voor je e-commerce te creëren is door een blog te beginnen. Lees ons artikel over waarom een e-commerce winkel een blog zou moeten hebben.

Zonder deze elementen is het alsof je website helemaal niet bestaat, als een kruidenierswinkel midden in een bos die wacht op verdwaalde toeristen. Daarom kan investeren in websiteoptimalisatie om je zakelijke website te optimaliseren de sleutel zijn tot succes in online zakendoen.


Toekomstige trefwoorden vaststellen

Hoewel het niet altijd voor de hand ligt, kunnen klanten andere woorden gebruiken dan jij om de diensten of producten die je aanbiedt te beschrijven. Daarom is een cruciale stap in het bereiken van hoge posities op geselecteerde zoekwoorden het ontdekken van de zinnen die klanten gebruiken om naar je producten of diensten te zoeken in zoekmachines.

Je hoeft echter geen theeblaadjes te lezen of een helderziende te raadplegen. Gebruik gewoon een van de vele gratis tools voor zoekwoordenonderzoek. Eén zo’n hulpmiddel is de Surfer Keyword browserextensie voor Chrome, die gratis verkrijgbaar is. Hiermee kun je in real-time zien hoe populair een bepaalde zin is en gerelateerde zoekwoorden met potentieel ontdekken.

Een ander aanbevolen hulpmiddel is de Zoekwoordplanner, die deel uitmaakt van het Google Ads systeem. Zonder een actieve campagne kun je alleen een schatting bekijken van het aantal zoekopdrachten voor geselecteerde zinnen. Maar zelfs dat zou je moeten laten zien of een zoekwoord een hoge zoekfrequentie heeft.

Je kunt ook zelf op zoek gaan naar andere tools voor zoekwoordenonderzoek, want er zijn er veel beschikbaar.


Trefwoorden toewijzen aan subpagina’s

Als je eenmaal een lijst met aansprekende zoekwoorden hebt samengesteld, wijs ze dan toe aan relevante subpagina’s die je diensten laten zien. Deze aanpak helpt je te bepalen op welke zoekwoorden je je moet richten bij het optimaliseren van elke pagina.

Het is de moeite waard om op te merken dat de meest effectieve strategie voor websitepositionering bestaat uit het toewijzen van één dienst aan elke subpagina. Als je bedrijf bijvoorbeeld zowel appartementen als tapijten reinigt, kun je het beste aparte subpagina’s maken voor elke dienst.


Inhoud voor een website maken

Alleen zoekwoorden hebben is tegenwoordig niet meer genoeg. De inhoud van een website is een van de belangrijkste factoren die de positie in de zoekresultaten van Google kan beïnvloeden. Het is essentieel om waardevolle inhoud te maken met unieke foto’s, grafieken, tabellen, etc. om de voordelen te maximaliseren.

Houd altijd in gedachten dat de inhoud gemaakt moet zijn voor de klanten en niet alleen voor de bots van zoekmachines. Een effectieve tactiek is het maken van infographics die mensen kunnen delen op sociale mediaplatforms.

Als je denkt dat infographics buiten je bereik liggen omdat je niet weet hoe je grafische ontwerpsoftware moet gebruiken, maak je dan geen zorgen. Als je denkt dat infographics buiten je bereik liggen omdat je niet weet hoe je grafische ontwerpsoftware moet gebruiken, maak je dan geen zorgen. In het onderstaande artikel vind je tools waarmee je eenvoudig killer infographics kunt maken!

Benadruk de elementen die je bedrijf onderscheiden van je concurrenten en zorg ervoor dat de tekst op de website visueel aantrekkelijk is. Maak gebruik van opsommingstekens, vetgedrukte tekst en koppen en voorkom dat de lezer overweldigd wordt door lange paragrafen. Door de inhoud op te delen in kortere alinea’s wordt deze beter verteerbaar voor de lezers.

Zorg er bij het maken van inhoud voor dat je de trefwoorden opneemt die je aan de specifieke subpagina hebt toegewezen. Gebruik natuurlijke taal en vermijd grammaticale of stilistische fouten die je potentiële klanten kunnen afleiden van je aanbod.

Vergeet ook recensies en referenties van tevreden klanten niet. Hiermee bouw je de geloofwaardigheid van het bedrijf op. Bovendien zoeken de meesten van ons naar informatie over het aanbod voordat ze het gebruiken en nemen aankoopbeslissingen op basis van de meningen die we vinden.

Als je meerdere of tientallen subpagina’s hebt, bedenk dan hoe je ze met elkaar kunt verbinden door middel van links in de inhoud. Intern linken is vaak een onderschatte maar effectieve manier om de positie van je website een paar trappen omhoog te krikken.


De technische aspecten van een website verzorgen

Geef gebruikersvriendelijkheid altijd prioriteit. Zorg voor een duidelijk en eenvoudig te navigeren menu en een intuïtieve websitestructuur. Denk aan potentiële klanten en indexeringsrobots.

Pop-upadvertenties

Een van de grootste obstakels voor soepel surfen zijn allerlei pop-upvensters die moeilijk te sluiten zijn. Het is het beste als dergelijke advertenties niet op de website verschijnen, maar als je ze toch moet gebruiken, doe het dan op een niet-invasieve manier.

De website aanpassen aan mobiele apparaten

De gebruiker moet gemakkelijk door de website kunnen navigeren op zowel pc als mobiele apparaten. Responsiviteit is momenteel een van de kritieke technische punten. Je klanten gebruiken vaak smartphones wanneer ze op zoek zijn naar specifieke diensten of producten. Googlebot indexeert websites ook in hun mobiele versie.

Indexatie-instellingen

Je mag de toegankelijkheid voor robots niet vergeten en hen niet toestaan de website toe te voegen aan de index van Google. Het is belangrijk dat je de indexering van de website niet blokkeert, want dan verschijnt hij niet in de zoekmachine.

Googlebot indexeert pagina's door te bewegen tussen de ene URL en de volgende URL die hij op een bepaalde pagina vindt. Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te indexeren is voor Googlebot.

URL-adressen

Denk bij het optimaliseren van de technische elementen van een website voor Google zoeken ook aan de URL-adressen. Elke subpagina van de website moet adressen hebben die gemakkelijk te onthouden zijn en de inhoud aangeven. Volg de best practices voor het maken van URL-adressen om ze gebruiksvriendelijk en algoritmevriendelijk te maken.

Gestructureerde gegevens

Als je wat programmeerervaring hebt, kun je proberen om gestructureerde gegevens te gebruiken. Dit is een soort etikettering van inhoud die de algoritmen van Google kunnen gebruiken om de adressen in de zoekresultaten te verbeteren. Gestructureerde gegevens worden vaak gebruikt om extra informatie direct in de zoekresultaten van Google weer te geven, zoals sterwaarderingen, productprijzen, beschikbaarheid van producten of een sectie met veelgestelde vragen.


SEO-vriendelijke webhosting

Een SEO-vriendelijke hosting maakt het mogelijk om een website te optimaliseren voor zoekmachines. De juiste keuze van hosting kan van invloed zijn op de laadsnelheid en de beschikbaarheid van de website, wat belangrijk is voor de positionering in zoekresultaten.

SEO-vriendelijke hosting moet aan verschillende criteria voldoen, zoals:

  • Snelheid pagina laden – De hosting moet zorgen voor snel laden van pagina’s omdat dit een belangrijke factor is die de positionering beïnvloedt.
  • Serverbeschikbaarheid – Hosting moet maximale beschikbaarheid van de server bieden om verlies van verkeer en impact op de positionering te voorkomen.
  • Beveiliging – De hosting moet een hoog beveiligingsniveau hebben om het risico op aanvallen en de impact op de positionering te minimaliseren.
  • Serverlocatie – De locatie van de server kan invloed hebben op de laadsnelheid van pagina’s en de positionering in zoekresultaten voor een specifieke locatie. Dus als je klanten zich voornamelijk in Europa bevinden, kies dan voor een betrouwbare VPS hosting in Duitsland.
  • Technische ondersteuning – hosting moet snelle en effectieve technische ondersteuning bieden om het risico op storingen en de impact op de positionering te minimaliseren.

Goede hosting kan helpen om betere resultaten te behalen in zoekmachines, maar je moet niet vergeten dat het slechts een van de factoren is die de positionering beïnvloeden. Daarom is het ook de moeite waard om voor andere SEO-aspecten te zorgen, zoals inhoud en backlinks. Je kunt dergelijke hosting vinden in het aanbod van UltaHost.


Analyse en conclusies trekken

Als je een functionele en geoptimaliseerde website hebt, ga je verder met de volgende fasen van het positioneren van je zakelijke website op Google. Positionering is een continu proces, dus je moet de posities van de geselecteerde zoekwoorden en het verkeer op de site goed in de gaten houden.

Je moet weten hoe klanten je vinden, welke zoekopdrachten ze gebruiken om je website te vinden en welke zoekwoorden je concurrentie gebruikt.

Je kunt zo’n analyse uitvoeren met Google Analytics, Keyword Planner en Google Search Console en vervolgens de conclusies trekken en implementeren in het positioneringsproces. Misschien is het nodig om de website opnieuw te optimaliseren, CTA’s toe te voegen of niet-functionerende knoppen te repareren. Voer na de analyse wijzigingen door die je dichter bij je geplande doel brengen.

Als je je website handmatig wilt positioneren, heb je tools nodig voor het analyseren van de zichtbaarheid van concurrenten, zoals Ahrefs of Senuto. Hiermee kun je zien op welke zoekwoorden je concurrentie zich richt en aan welke inhoud je nog moet werken om betere resultaten te behalen.


Een merk promoten op internet

Om ervoor te zorgen dat je website een nieuw publiek bereikt, moet je contentmarketingactiviteiten ontplooien. Begin met het maken van een bedrijfsblog waar je interessante en relevante content kunt delen, zoals teksten, foto’s, multimedia en infographics. Je zult potentiële klanten aantrekken, de zichtbaarheid van je website vergroten en je bedrijf neerzetten als expert in de branche.

Zorg ervoor dat je inhoud actueel en relevant blijft voor je doelgroep. Maak gebruik van sociale mediaplatforms om je inhoud te promoten. Een andere effectieve aanpak is het plaatsen van gastbijdragen op andere relevante blogs of websites, wat kan helpen om nieuw publiek aan te trekken en de positie van je merk bij klanten te versterken.

Sociale platforms

Een ander voordeel van contentmarketing is dat je content met een beetje geluk gelinkt wordt, waardoor Google nog een reden heeft om de zichtbaarheid van je website te vergroten. Het verkrijgen van links naar je website is een essentieel onderdeel van SEO. Je kunt wachten tot de links vanzelf verschijnen, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Daarom is het beter om proactief te zijn en te proberen zelf een paar links te krijgen.

Het sponsoren van lokale evenementen of organisaties zoals een sportteam of een boekenclub is een geweldige manier om je merk te introduceren bij de lokale gemeenschap en kan resulteren in een backlink van de website van de organisatie. Lokale advertenties zijn ook een manier om een link naar je website toe te voegen. Samenwerken met je leveranciers of zakenpartners kan je ook helpen om meer links naar je website te krijgen.

Het is echter belangrijk om het massaal kopen van links van onbekende herkomst te vermijden, omdat dit de ranking van je website eerder kan schaden dan helpen. Je kunt de zichtbaarheid van je website en de positie in zoekmachines verbeteren door deze tips op te volgen en verschillende strategieën voor linkbuilding toe te passen.


Conclusie

Kun je je website zelf positioneren? Ja, dat kun je. Niets houdt je tegen om het zelf te doen. De meeste eigenaren van kleine bedrijven proberen hun bedrijf in eerste instantie zelf te promoten, ook al krijgen ze te maken met talloze mislukkingen.

Als je besluit om je website zelf te promoten, bedenk dan dat dit geen taak is die je in een opwelling eens per maand kunt doen. Om het beoogde effect te bereiken, moet je je zakelijke website regelmatig en consequent optimaliseren. Alleen dan is het mogelijk om beloonde posities in de Google zoekmachine te behalen.

Als je dit artikel leuk vond, dan vind je VPS met Cyberpanel van UltaHost vast geweldig. Krijg 24/7 ondersteuning van ons supportteam. Onze krachtige infrastructuur is gericht op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Ontkracht 10 meest voorkomende mythes over SEO

Next Post
The best image optimization plugins

De beste plugins voor beeldoptimalisatie

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50