4 E-mail doorstuur strategieën om je digitale marketingactiviteiten te verbeteren

Chiến thuật Email Forwarding
Shares

Veel digitale marketeers hebben een hulpmiddel voor ogen om communicatie te vereenvoudigen, het bereik te vergroten en relaties op te bouwen. Maar bestaat het? Ja, het bestaat. Hoe krijg je die langverwachte leads waar je al zo lang naar op zoek bent? Wil je bestaande klanten behouden? Misschien is e-mail doorsturen iets voor jou.

Benieuwd hoe e-mail doorsturen je digitale marketing kan transformeren? Lees hieronder meer.

Email doorsturen inzetten in digitale marketing

Sommige slimme digitale marketeers zien e-mail doorsturen als meer dan alleen het doorsturen van e-mails. Het is nooit een simpele kwestie van inkomende e-mails doorsturen naar een bepaald adres. Betrouwbare platforms voor het doorsturen van e-mails zoals ForwardMX bieden eindeloze mogelijkheden. Hier zijn de strategische toepassingen in digitale marketing:

Gestroomlijnde acquisitie van leads

Leads komen vaak uit verschillende bronnen. Stel je voor dat je ze allemaal in één keer binnenhaalt en tegelijkertijd je marketinginspanningen stroomlijnt. E-mail forwarding maakt dat mogelijk. Het werkt als volgt:

 • Moeiteloos leads verzamelen uit verschillende bronnen: Vergeet het gegoochel met meerdere inboxen en het verzamelen van leads uit meerdere bronnen. Maak nu een e-mailadres aan op je landingspagina. Voer je ook een social media campagne? Geef het een eigen adres. Je kunt ook een apart e-mailadres geven aan een webinar dat je binnenkort organiseert. Elke leadgeneratiebron kan een ander e-mailadres hebben. Alle leads gaan dan je marketing funnel in voor de volgende fase.
 • Leadsegmentatie: E-mail doorsturen doet meer dan alleen het vastleggen van leads gemakkelijk maken. Het verbetert ook de segmentatie. Door leads te segmenteren kun je je communicatie vanaf het begin personaliseren. Stel dat je leads hebt gekregen van een social media campagne over een specifiek product. Met het doorsturen van e-mails kun je een e-mailreeks sturen waarin het product en de voordelen ervan worden beschreven. Communicatie op maat leidt tot een hogere conversie. Een rapport uit 2023 over de belangrijkste voordelen van personalisatie in de VS bevestigt dit, met de opmerking dat in een enquête uit maart 2020 63% een hogere conversie noemde als het belangrijkste voordeel van personalisatie.
 • Lijstbeheer vereenvoudigen: Het hebben van verschillende unieke adressen kan lijstbeheer lastig maken. Waarom zou je dan geen speciaal marketing e-mailadres gebruiken? Het is het enige contactpunt voor alle leads die je ontvangt van verschillende marketinginspanningen. Een gecentraliseerd adres voor abonnementenbeheer en het bijhouden van betrokkenheid. Het organiseren van gegevens wordt zo een fluitje van een cent.

E-mail doorsturen begint met het gemakkelijker maken van leadverzameling en acquisitie. Vervolgens maakt het leadsegmentatie effectiever, waardoor gepersonaliseerde communicatie mogelijk wordt. Dit zorgt voor meer succesvolle conversies.

Versterkte merkbekendheid

E-mail doorsturen gaat verder dan alleen het vastleggen van leads. Het kan ook helpen bij het versterken van je merkpromotie. En dit is hoe het dat doet:

 • Merkherkenning door speciale adressen: Door een eigen e-mailadres aan te maken, versterk je de merkbekendheid. Dit geldt vooral als je merk is gekoppeld aan het e-mailadres voor een bepaalde campagne. Zelfs trefwoorden die verband houden met je merk kunnen hierbij helpen.
 • Verhoogd merkvertrouwen: Aparte e-mailadressen benadrukken de expertise van je bedrijf. Dit kan potentiële partners en klanten het vertrouwen geven dat ze het juiste team zullen vinden om aan hun eisen te voldoen wanneer ze met jouw merk zaken doen.
 • Individuele campagnes volgen en analyseren: Met meerdere, verschillende adressen in plaats van één adres voor één leadbron, kun je de reacties op elke marketingcampagne volgen en analyseren. Stel je eens voor hoeveel inzichten je op die manier kunt krijgen. Die kun je gebruiken om de berichtgeving en creatieve elementen van een campagne te optimaliseren.
Merk opbouwen

Vergeet niet dat consistentie de sleutel is bij het opbouwen van merkbekendheid en vertrouwen. De ervaring die je leads, prospects en klanten krijgen moet centraal staan. Dat betekent dat je merkelementen moeten overeenkomen met je algemene merkidentiteit voor elke e-mail die je verstuurt. Zo creëer je een gedenkwaardige en samenhangende ervaring voor je publiek. Zo wordt een eenvoudige e-mail forwarding tool een branding machine.

Langdurige relaties opbouwen

Elk bedrijf moet een diepere band met klanten opbouwen. En e-mail doorsturen kan dat op de volgende manieren voor je doen:

 • Speciale ondersteuningskanalen voor gestroomlijnd communicatiebeheer: Als je dat nog niet hebt gedaan, maak dan een nieuw e-mailadres aan voor klantenservice of ondersteuning. Je hebt een consistent, professioneel kanaal nodig om vragen van klanten te scheiden van andere communicatieroutes. Dit zorgt ervoor dat klanten tijdig en gericht aandacht krijgen.
 • Vertrouwen opbouwen door tijdige antwoorden en oplossingen: Als je snel reageert op vragen van klanten, voelen ze zich gewaardeerd. Dat schept vertrouwen. Daar krijg je loyale klanten voor. Dit zijn mensen die altijd voor je merk zullen kiezen en er anderen over zullen vertellen. Niet alleen dat, maar specifieke soorten e-mails (vragen van klanten, orderbevestigingen) worden naar specifieke ontvangers gepusht. Dit zorgt ervoor dat de juiste mensen snel de informatie krijgen die ze nodig hebben, wat resulteert in snellere oplossingen en efficiëntie.
 • Voortdurende verbetering met feedback: Een speciaal supportadres doet meer dan alleen problemen van klanten afhandelen. Het is ook de plek waar feedback naartoe gaat die je kunt analyseren om te verbeteren. Het stelt je merk in staat om je aanpak na verloop van tijd te verfijnen, waardoor je loyalere relaties creëert. Het goede nieuws is dat het doorsturen van e-mails naar een team-inbox ervoor zorgt dat collega’s binnenkomende berichten kunnen zien en bespreken. Dit vergroot de transparantie en moedigt collectieve besluitvorming aan, terwijl het niet meer nodig is dat meerdere mensen een kopie krijgen van elke e-mail.

Het e-mails doorsturen kan helpen bij het efficiënt afhandelen van zorgen van klanten. Als je snel en effectief reageert op je klanten, verwacht je diepere en betekenisvollere connecties. Uiteindelijk zul je een toegewijde klantenkring hebben die je merk door dik en dun zal steunen.

Extra ondersteuningsopties met e-mail doorsturen

Hoewel het de digitale marketinginspanningen niet direct verbetert, kan een speciaal e-mailadres voor klantenondersteuning je bedrijf helpen door:

 • Uitbreiding van ondersteuningskanalen: Gerelateerd aan de derde strategische toepassing van het doorsturen van e-mails, biedt het een alternatief communicatiemedium voor klanten die de voorkeur geven aan schriftelijke communicatie boven telefoongesprekken. Dit helpt diegenen die het makkelijker vinden om hun problemen via e-mail uit te leggen of die moeite hebben om buiten kantooruren te bellen (ook in verschillende tijdzones).
 • Documentatie en referentie: Zowel vragen van klanten als antwoorden van support worden gedocumenteerd in e-mail voor toekomstige referentie of escalatie indien nodig. Dit creëert een geschiedenis van communicatie voor zowel de klant als de supportmedewerker.
 • Efficiënte oplossing van problemen: Deze is ook gerelateerd aan de derde strategische toepassing die hier is besproken. E-mail doorsturen kan worden geïntegreerd met een ticketingsysteem zodat supportmedewerkers vragen van klanten kunnen opvolgen. Dit voorkomt verloren of vergeten e-mails en stelt toegewezen agenten in staat om snel op te volgen.

Conclusie

E-mail doorstuur tools lijken zo eenvoudig dat ze grotendeels worden genegeerd. Maar de kracht zit niet in de basisfunctionaliteit. Het hangt meer af van hoe een digitale marketeer het creatief gebruikt. Verken het voor je campagnes met de strategieën die hier worden besproken.

Klaar om een revolutie teweeg te brengen in je digitale marketing? Ontdek de kracht van e-mail doorsturen en ontgrendel nieuwe mogelijkheden voor het succes van je merk. Ga vandaag nog naar Ultahost voor betrouwbare oplossingen voor e-mailhosting om je marketinginspanningen te ondersteunen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
domain masking

Wat is domeinmaskering? Ontdek de SEO impact voor website succes

Next Post
Dedicated IP Addresses

Dedicated IP-adressen begrijpen: Zijn ze essentieel voor je website?

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50