Google Plaatselijke Gidsen Programma vs. SEO

Google Local Guides is a community that is gaining increasing interest. Check how you can benefit from this program in your business
Shares

Wat houdt het Google Local Guides-programma in? Kun je het gebruiken voor SEO? Kan het bijdragen aan de ontwikkeling van de Google-community, het delen van informatie en het verbeteren van kaarten je lokale bedrijf ten goede komen? Het is een eenvoudig maar creatief marketingidee voor een klein bedrijf. Lees ons artikel en je leert hoe je een Google Local Guide kunt worden en hoe je zowel kunt profiteren van als bijdragen aan de community.


Wie is een Google Local Guide?

Local Guides zijn een community die actief is op Google Maps. Ze brengen wijzigingen aan en verbeteren kaarten, en verdienen daarvoor punten en beloningen. Daarnaast is er een communityforum waar je interessante mensen kunt ontmoeten of kunt deelnemen aan lokale evenementen. Met het programma kun je ook badges verdienen, afhankelijk van het soort inhoud dat je publiceert, zoals:

  • de nauwkeurigheid van gegevens verifiëren,
  • nieuwe informatie, wegen en plaatsen toe te voegen,
  • beoordeling bezochte bedrijven,
  • foto’s en video’s plaatsen,
  • vragen beantwoorden,
  • publicatielijsten en hun beschrijvingen.

Niveaus en insignes van lokale gidsen

Je wordt niet meteen een lokale gids als je lid wordt van de community. Eerst moet je een bepaald aantal punten verzamelen, gelijk aan het vierde niveau. Natuurlijk, hoe hoger het niveau, hoe meer punten je moet verdienen. Omdat het verkrijgen van positieve Google Business beoordelingen tijd kost, is deze strategie ook geen snelle marketingoplossing, maar een tijdsinvestering op de middellange termijn.

Google Local Guides kunnen op veel manieren punten verzamelen – van het geven van beoordelingen over een plaats tot het opnemen van video’s of het maken van lijsten. Het is echter essentieel om te weten dat je geen acties en punten van meerdere Google-accounts kunt combineren. Alleen punten die zijn toegekend voor specifieke acties op één account tellen mee voor het Local Guide-niveau.

Beoordelingen

De fundamentele en misschien wel populairste manier om punten te verzamelen is door beoordelingen achter te laten bij bezochte plaatsen. Het gaat echter niet om het willekeurig aanbevelen van lokale bedrijven.

Een Local Guide moet eerlijk en gedetailleerd verslag doen van hun ervaringen op een bepaalde locatie. Als ze bijvoorbeeld in een restaurant zijn, maken ze vaak foto’s van de bestelde gerechten of het menu, die ze toevoegen aan de recensie. Zo’n uitgebreide recensie levert meer punten op en helpt de bedrijfseigenaar aan een betere zichtbaarheid op Google Maps.

Vergeet echter niet dat dit geen foto’s kunnen zijn die je op je zakelijke webhosting hebt geplaatst. Je moet aparte foto’s maken die geen verband houden met het specifieke bedrijf.

Beoordelingen

Google Local Guides voegen niet altijd uitgebreide beoordelingen toe met veel informatie. Vaak beperken ze zich tot een basisbeoordeling op een schaal van vijf sterren. Je hebt dit soort beoordelingen waarschijnlijk wel eens gezien, of misschien zelfs gegeven. Het maximum aantal punten dat je kunt verdienen voor het toevoegen van een aanbeveling is 21: 1 voor de beoordeling, 10 voor de uitgebreide inhoud en 10 voor een recensie langer dan 200 tekens.

Foto’s en video’s

Gidsen kunnen hun mening ondersteunen door geloofwaardige, originele foto’s bij te voegen. Elke foto levert 5 extra punten op. Bovendien zijn foto’s zeer nuttig voor andere gebruikers van Google Maps, omdat ze bijna zekerheid bieden dat de toegevoegde beoordeling authentiek is. Lokale gidsen kunnen Google Maps ook verrijken door losse foto’s of video’s toe te voegen. Voor elke toegevoegde foto ontvangt een gebruiker 5 punten. Daarnaast krijgt hij voor elke tag 3 punten. Het toevoegen van een video is 7 punten waard.

Vragen beantwoorden

Een ongelooflijk belangrijke bijdrage, cruciaal in het programma, is het delen van betrouwbare informatie met andere gebruikers die kaartdiensten gebruiken. Eén zo’n vorm is het beantwoorden van vragen over een bepaald bedrijf. Voor het beantwoorden van een vraag kun je 1 tot 3 punten krijgen, afhankelijk van hoe vaak ze voorkomen.

Je kunt op verschillende manieren punten verdienen in het Google Local Guides programma. Eén daarvan is door vragen van andere gebruikers te beantwoorden.

Veranderingen

Een bepaalde manier waarop Local Guides informatie kunnen verifiëren is door wijzigingen aan te brengen in de Google Mijn Bedrijf-vermelding. In dit gedeelte controleren ze de juistheid van de inhoud van de titel, het adres, de openingstijden en andere gegevens. Dit helpt spam en verkeerde informatie te voorkomen en zorgt voor de veiligheid van andere gebruikers. Voor elk bewerkt stukje informatie krijg je 5 punten. Het bevestigen van informatie wordt daarentegen beloond met 1 punt.

Plaatsen toegevoegd

Deelnemers aan de community kunnen ook plaatsen op Google Maps toevoegen en delen met andere gebruikers. Niet alle bedrijfseigenaren zijn op de hoogte van Google Mijn Bedrijf. Daarom kunnen Local Guides, als ze bijvoorbeeld een restaurant kennen dat de moeite waard is om te bezoeken maar dat geen vermelding heeft, een nieuwe plaats aanmaken en alle benodigde details toevoegen, inclusief contactgegevens en foto’s van het restaurant. Het toevoegen van een nieuwe plaats of weg levert maar liefst 15 extra punten op!

Gepubliceerde lijsten

Lokale gidsen kunnen ook lijsten van plaatsen maken op Google Maps. Lijsten zijn compilaties van de favoriete plaatsen van een gebruiker, die ze persoonlijk hebben bezocht of van plan zijn te bezoeken. Gebruikers kunnen notities toevoegen aan specifieke plaatsen en de hele lijst beschrijven. Lokale Google Gidsen kunnen zo’n lijst privé houden of publiceren voor andere gebruikers. Het publiceren van een lijst levert 10 punten op en het toevoegen van een beschrijving aan een lijst is 5 punten waard.


Google Local Guide – Voordelen voor SEO en bedrijven

Je vraagt je waarschijnlijk af: welke voordelen en beloningen biedt het programma? In tegenstelling tot wat het lijkt, heel veel! Een hooggeplaatste en gezaghebbende Google Local Guide krijgt vroegtijdig toegang tot nieuwe functies, badges die hun gepubliceerde content zichtbaarder maken en uitnodigingen voor evenementen in hun omgeving.

Als je opklimt in de ranglijst, kun je niet alleen voldoening halen uit het bereiken van een hoog niveau of het besef dat je anderen helpt bij het gebruiken van diensten van specifieke bedrijven. Je kunt je bedrijf ook gaan promoten door gunstige en overtuigende recensies toe te voegen.

Recensies van de top Google Local Guides worden beloond door Google, waardoor de lokale SEO-ranking in Google Maps voor een bepaalde plaats toeneemt. Bovendien wordt jouw recensie bovenaan je bedrijfsvermelding weergegeven, waardoor je aanzienlijke invloed en controle hebt over wat je klanten lezen.

Veel klanten die op zoek zijn naar beoordelingen over een bepaalde plek, lezen deze alleen totdat ze een beoordeling vinden die, naar hun mening, de ware aard van de plek laat zien. Het verbeteren van je Google Local Guide ranking opent mogelijkheden voor gerichte advertenties en promoties voor je bedrijf.

De strategie die hier wordt gepresenteerd is slechts een aanvulling op de marketingstrategie voor kleine fysieke bedrijven. Vergeet niet om ook te zorgen voor een professioneel voorbereid Google My Business account en het maken van een representatieve website. Je hoeft geen dure en krachtige servers aan te schaffen; een goedkope WordPress hosting is voldoende voor een eenvoudige website.


Toon je bedrijf in de online wereld

De zichtbaarheid van je bedrijf online is niet langer een concurrentievoordeel; het is een manier om te overleven in het bedrijfsleven. Om ervoor te zorgen dat klanten je kunnen vinden in zoekmachines of op Google Maps, moet je je richten op lokale SEO. Een van de belangrijkste elementen van lokale SEO is het verbinden van Google Mijn Bedrijf met je website. Investeer daarom in betaalbare Managed WordPress Hosting en creëer je online aanwezigheid.


Deelnemen aan het programma voor lokale gidsen van Google Voorwaarden

Deelname aan het programma is helemaal gratis. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over ingewikkelde regels en voorschriften voor het gebruik van het communityprogramma. Er zijn echter wel een paar voorwaarden waaraan je moet voldoen om mee te kunnen doen.

  1. Lokale gidsen moeten minstens 18 jaar oud zijn en een actief Google-account hebben.
  2. Alleen individuen kunnen lokale gidsen worden – bijdragen van zakelijke accounts tellen niet mee voor het niveau of de voordelen van de gids.
  3. Tijdens deelname aan het programma mag je de regels met betrekking tot gepubliceerde inhoud niet overtreden. De inhoud mag geen persoonlijke gegevens of commerciële materialen bevatten, mag niet aanzetten tot schade en mag niet belasteren.

Local Guides kunnen hun activiteitenniveau controleren via Google Maps – log gewoon in op je Local Guide-account, ga naar Maps, vouw het menu aan de linkerkant van het scherm uit en ga naar het gedeelte “Jouw bijdragen”.


Conclusie

Google Local Guides is een community die steeds meer aan belangstelling wint. Bovendien hebben kaarten die door “gewone” burgers zijn gemaakt een menselijker en vriendelijker karakter. Het programma is ook een goede manier om je mening te geven en je ervaringen aan de wereld te laten zien. Je kunt informatie toevoegen terwijl je anderen helpt en een leuke tijd hebben met het verzamelen van punten en badges en het bereiken van hogere niveaus.

Als je dit programma echter buiten de gebaande paden bekijkt, zie je een niet-traditionele mogelijkheid voor online marketing voor je bedrijf.

De basis is natuurlijk het implementeren van basis SEO praktijken zoals het hosten van de website op een SEO-geoptimaliseerde VPS server, het creëren van boeiende content, linkbuilding, maar dit zijn acties die de meeste bedrijven doen. Als je de Local Guides marketingstrategie goed uitvoert, kun je de boodschap van je Google Mijn Bedrijf-account versterken en de concurrentiestrijd voor lokale zoekmachinepositionering winnen.

Groeit en groeit je lokale bedrijf? Als je je bedrijf naar de online wereld wilt verplaatsen, heeft UltaHost snelle VPS hosting voor je voorbereid. Krijg 24/7 ondersteuning van ons supportteam. Onze krachtige infrastructuur is gericht op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen!

FAQ

Wat is het Google Local Guides-programma en wat hebben bedrijven eraan?
Kan een Google Local Guide invloed hebben op SEO voor mijn bedrijf?
Hoe kan ik mijn lokale bedrijf laten profiteren van het Google Local Guides-programma?
Wat zijn de vereisten om deel te nemen aan het Google Local Guides-programma?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
15 Best sites to find freelance work

15 Beste sites om freelance werk te vinden in 2022

Next Post
What is Link Baiting and What Benefits Does It Offer?

Wat is Link Baiting en welke voordelen biedt het?

Related Posts