Hoe maak je een video-sharing platform

How To Make a Video-Sharing Platform
How To Make a Video-Sharing Platform
Shares

Wil je zelf een YouTube maken? Wil je een gemeenschap opbouwen voor het delen van video’s? Dan ben je hier op de juiste plek! Lees verder.

Het delen van video’s is een zeer grote industrie. In 2021 had YouTube alleen al meer dan 2 miljard actieve gebruikers, met bijna 4 van elke 5 internetgebruikers ter wereld met een eigen YouTube-account. Deze aantallen zijn onderschat als je bedenkt dat YouTube alleen rekening houdt met gebruikers die één keer per maand inloggen en niet met degenen die video’s bekijken op het platform zonder toegang te krijgen via een Google-account.

Het op één na grootste platform voor het delen van video’s, TikTok, heeft ook enorme aantallen en vele veren op zijn hoed. Vanaf april 2022 heeft TikTok meer dan 1 miljard actieve gebruikers per maand. Daarmee staat het op de vijfde plaats in de ranglijst van meest actieve maandelijkse gebruikers onder de sociale netwerken. Dat is slechts drie plaatsen achter YouTube.

Waarom vertellen we je dan hoe groot deze platforms voor het delen van video’s zijn? Om te beginnen wist TikTok in 2021 een omzet te genereren van 4,6 miljard dollar. In hetzelfde jaar wist YouTube moederbedrijf Google maar liefst 28,8 miljard dollar aan inkomsten binnen te halen. Wat we proberen aan te geven is hoe deze platforms voor het delen van video’s enorme winsten en cashflow voor je kunnen genereren als je begrijpt hoe je ze kunt benutten.

Dus de eerste stap om dat te doen is om je eigen video-sharing platform te maken, toch? Ja, natuurlijk, en je hebt geluk, want vandaag leren we je hoe je je eigen video-sharing platform kunt maken! Hiervoor gebruiken we het PlayTube PHP Script van CodeCanyon, ontwikkeld door DoughouzForest.

Waarom PlayTube?

PlayTube is het beste videosharing platform script voor beginners. Dit komt omdat het wordt aangeboden op de CodeCanyon marktplaats van Envato. Het is heel eenvoudig te installeren op je webserver en kost weinig tijd om op te zetten.

PlayTube biedt een zeer overzichtelijke interface met de mogelijkheid om uit verschillende videospelers te kiezen. Adobe Flash is afgeschaft en HTML5 is de nieuwe standaard om met de tijd mee te gaan. PlayTube biedt je met trots 5 verschillende HTML5 videospelers. Dit zijn onder andere VideoJS, Cloudinary, Plyr en meer!

PlayTube biedt ook ondersteuning voor FFMPEG videoconversie. Waarom is dit belangrijk? Hierdoor kunnen jij en de gebruikers van jouw platform hun video’s in elk formaat uploaden en PlayTube zal het automatisch converteren naar hun standaard formaat. Dit neemt het ongemak weg van de melding ‘Unsupported Format’ waarmee gebruikers te maken krijgen bij het uploaden naar video-sharing platforms. Gebruikers kunnen hun video’s ook in elke resolutie uploaden, tot wel 8K!

Voor de zakenmensen is er nog meer goed nieuws. PlayTube heeft een geïntegreerde abonnementsfunctie. Het heeft ook 8 verschillende geïntegreerde betalingsgateways. Je kunt eenvoudig een abonnementsmodel opzetten met verschillende functies en bonussen voor je klanten en zij zullen je maandelijkse, terugkerende betalingen kunnen geven vanuit de hele wereld. Is dat niet geweldig?

Als je server zelfs schijfruimte tekort komt om video’s te hosten, of als je het gevoel hebt dat je website trager wordt door de krappe opslagruimte op je server; maak je geen zorgen, PlayTube heeft alles voor je geregeld. Met de Auto-Import functie kun je video’s importeren van platforms als YouTube, Twitch en meer, terwijl ze geen ruimte innemen op je server! Als je nog steeds weinig ruimte hebt, kun je altijd de ingebouwde Amazon Cloud en FTP integratie gebruiken om je video’s die op webservers zijn gehost rechtstreeks naar je platform te linken.

En daar houdt het niet op. PlayTube biedt geweldige mogelijkheden om je gebruikers te stimuleren geld te verdienen, omdat ze commissies van adverteerders kunnen verdienen op basis van elke klik die de adverteerder ontvangt. Ze kunnen ook hun eigen advertenties hosten en maken met behulp van de krachtige Vpaid Vast integratie in het platform.

Fof tegen een betaalbare prijs kun je ook PlayTube iOS en PlayTube Android apps krijgen die jouw video-sharing platform hosten. Het beste van alles is dat je van ons hier op deze blog leert hoe je je eigen video-sharing platform kunt bouwen. Laten we beginnen!

Stappen:

1. Bezoek hier de PlayTube pagina op CodeCanyon.

PlayTube pagina op CodeCanyon

2. Koop het pakket dat het beste bij je past.

3. Download het PlayTube-pakket.

4. Pak het PlayTube-pakket uit.

Pak het PlayTube-pakket uit.

5. Upload de volledige Script-map naar de public_html van je domein.

6. Open een webbrowser.

7. Voeg toe ‘/install’ aan het einde van de URL van je site, bijv. “https://www.wikipedia.org/install”.

8. De installatiepagina wordt geladen.

9. Vul de vereisten in met volledige en correcte informatie.

Vul de vereisten in met volledige en correcte informatie.
PlayTube installatieproces

10. Klik na het invullen van de vereisten op Installeren.

11. Het bericht Succesvolle installatie wordt weergegeven.

12. Je kunt nu als beheerder inloggen op je site door op het beheerpaneel te klikken en je beheerdersinloggegevens in te voeren.

13. Je kunt je dashboard openen om verschillende statistieken over je video’s en uploads te bekijken.

je dashboard openen om verschillende statistieken
PlayTube Beheerderspaneel

En daar is het dan! Je hebt PlayTube met succes geïnstalleerd op je website. Nu hoef je alleen nog maar wat te spelen met de instellingen en je kunt precies het uiterlijk van je nieuwe video-sharing platform krijgen dat je wilt. Vond je dat een lang proces? Dat vonden wij ook. We hebben besloten je een oplossing te bieden om de dingen op te lossen en ze gemakkelijker voor je te maken.

Hoe dan? Neem het UltaHost Envato Hostingpakket! Zo eenvoudig is het. Ga daarna verder met de onderstaande stappen:

  • Volg de bovenstaande instructies tot stap 3 
  • Open een supportticket en voeg je PlayTube-pakketbestand met je servergegevens bij.
  • Leun achterover en ontspan. Ons team zal de installatie voor je voltooien!

We hopen dat je deze tutorial leuk vond. Blijf onze blog lezen voor meer van dit soort dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Why is it Worth Having GA and GTM on Your Website?

Waarom is het de moeite waard om GA en GTM op uw website te hebben?

Next Post
7 Tips to Keep Yourself Safe on the Internet

7 Tips om jezelf veilig te houden op het internet voor 2022

Related Posts