Wanneer is het de moeite waard om een website te herbouwen? Belangrijkste waarschuwingssignalen

Main Warning Signals to Rebuilding a Website
Shares

Je maakt een website op basis van je huidige behoeften en gebruikt de mogelijkheden, vaardigheden en middelen die je op dat moment bezit. De omstandigheden en al het andere kunnen echter veranderen, waardoor aanpassingen nodig zijn. Wanneer is het de moeite waard om een website te verbouwen? Leer over de belangrijkste waarschuwingssignalen.

Behalve veranderende capaciteiten, middelen, vaardigheden en behoeften zijn er nog andere redenen waarom je een website zou moeten verbouwen.

Ten eerste kan een website ook slijten en onderhevig zijn aan trends en technologische vooruitgang. Net zoals kleren, auto’s, telefoons of laptops aan vervanging toe zijn, zijn websites dat ook.

Uiteindelijk duiken er nieuwe technologische opties op, die snellere of betere oplossingen bieden voor oude problemen, evenals veranderingen in de mode. Het is de moeite waard om van al deze veranderingen te profiteren en op de hoogte te blijven van zowel de technologie als de mode.


Veranderingen in de mode

Een van de belangrijkste zaken met betrekking tot een website zijn veranderende trends. Een verouderd uiterlijk dat niet voldoet aan de huidige trends kan de populariteit van je website aanzienlijk beïnvloeden. Daarom worden de UX van de site en de effectiviteit ervan gemeten aan de hand van conversie- of specifieke actie voltooiingspercentages.

Wanneer is het de moeite waard om een website te verbouwen om geen klanten te verliezen, en tegelijkertijd de laatste trends te volgen? Je kunt het ontwerp niet vijf keer per jaar bijwerken, want elke verandering in het uiterlijk van een website brengt extra investeringen met zich mee.

Een verouderd sjabloon of verouderde oplossingen wekken echter argwaan bij de gebruikers en verminderen de belangstelling van klanten. Ga daarom na welke signalen de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden, zodat je op het juiste moment kunt beginnen met het aanpassen van je website.

Terwijl sommige updates misschien niet significant zijn, kunnen andere je positie in Google of de bruikbaarheid van je website aanzienlijk beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat je de acties van de concurrentie en leiders in jouw branche volgt, evenals de huidige trends en nieuwe aanbevelingen van de Google zoekmachine. Dankzij dit zul je snel merken wat er ontbreekt op je website.


Gebrek aan mobiele responsiviteit

Is je website niet responsive? Dan moet je dat zo snel mogelijk veranderen! Je kunt op deze manier immers een aanzienlijke groep klanten verliezen. Het aantal mensen dat via mobiele telefoons winkelt, groeit razendsnel. Als je website niet is aangepast aan de behoeften van internetgebruikers, kunnen zij ervoor kiezen hem niet te gebruiken.

Merk ook op dat mobiele responsiviteit nu een standaard is die niet alleen het gemak van gebruikers beïnvloedt, maar ook de positie van je website in de Google zoekmachine.

Soms pas je de pagina aan aan mobiele telefoons, maar verschijnen er nog steeds fouten. Vergeet niet dat niet alleen de schermgrootte belangrijk is, maar ook het besturingssysteem dat je gebruikers gebruiken. Als je gegevens hebt (of kunt krijgen) over de meest gebruikte mobiele systemen of de gemiddelde schermgrootte, zal de responsiviteit van de website effectiever zijn. Je kunt ervoor zorgen dat je site op kritische apparaten wordt weergegeven zoals je wilt.

Let bij het herbouwen van je website op de responsiviteit

Bedenk ook dat telefoons niet de enige mobiele apparaten zijn. Sommige tablets verschillen nog meer in hun werking en schermgrootte.

Nu we het toch al over responsiviteit hebben, moeten we ook het probleem van de browsercompatibiliteit aanpakken. Vergeet niet je website te controleren in alle populaire browsers – Firefox, Chrome, Opera, Microsoft Edge en Comodo Dragon.


Toenemende bounce rate

Merk je een voortdurend toenemend bounce rate op je website? Dat betekent dat mensen die je website bezoeken hem snel verlaten. Het kan komen door verkeerde SEO (zoekresultaten beloven iets wat de website niet waarmaakt), trage UX, of een verouderd en onaantrekkelijk ontwerp.

Je hebt misschien veel verkeer op je website, maar gebruikers brengen er niet veel tijd op door. Misschien kunnen ze geen nuttige informatie vinden op de website? Of misschien belemmeren het uiterlijk en de navigatie hun gebruik van de site. Het is zeker een duidelijk signaal dat je website veranderingen nodig heeft. Misschien is het een goed idee om je website te herbouwen?

Vind de reden voor het hoge bounce rate. Voer een grondige audit uit van je SEO-strategie, analyseer de navigatie en prestatieproblemen van de website, en vergelijk het grafisch ontwerp met de huidige trends in de markt. Begin dan, zodra je de reden voor het hoge bounce rate hebt gevonden, met het moderniseren van de website.

Je kunt ook software installeren om het gebruikersgedrag op de website te monitoren of heat maps te genereren. Zo zie je hoe gebruikers zich op je website gedragen, op welke delen van de site ze langer blijven, en welke ze verlaten. Het kan je helpen elementen te vinden waar ze zich aan ergeren.


Verouderd uiterlijk

Vergeet niet dat een modern, aantrekkelijk en duidelijk uiterlijk van een website veel kijkers kan interesseren – zelfs degenen die potentieel niet geïnteresseerd zijn in je aanbod. Een verouderd sjabloon kan internetgebruikers echter effectief ontmoedigen om de site verder te bekijken.

Een website is een symbool van je bedrijf. Daarom moet hij niet alleen afgestemd zijn op visuele identificatie, maar ook op wat je aan je klanten wilt overbrengen. Bovendien kun je met behulp van een website effectief beginnen met het opbouwen van je merk en meer geloofwaardigheid en de reputatie van een modern bedrijf krijgen.

Als je sjabloon niet meer dan twee of drie jaar oud is, hoef je niet alles te veranderen. Misschien is het opfrissen van het ontwerp en het toevoegen van een paar nieuwe elementen voldoende. Als je WordPress gebruikt, heb je een gemakkelijkere taak, want je vindt honderden plugins die kleur toevoegen aan je site.

Het kan een sociale plugin zijn, zwevende elementen die de scrollende website volgen, of verschillende knoppen, calculators of generatoren die smaak geven aan je website. Vergeet echter niet om niet te overdrijven met een overdaad aan plugins. Dan kan je site gevaarlijk traag worden.

De gebruiker die je site bezoekt besteedt veel aandacht aan het uiterlijk, dus zorg voor dit aspect van je website!

Uitstraling in het bedrijfsleven is uiterst belangrijk! Zorg voor de juiste kleuren, grafische vormgeving en andere elementen die de esthetiek van je bedrijf beïnvloeden! Lees dit artikel en je leert alles over uiterlijk in het bedrijfsleven.


Ingewikkelde navigatie

Vraag je je nog steeds af wanneer het de moeite waard is om je website te verbouwen? Doe het als je van klanten signalen krijgt dat het moeilijk is om door je website te navigeren. Vergeet niet dat intuïtieve en gemakkelijke navigatie cruciaal is – gebruikers willen immers meteen de informatie, producten of tabbladen vinden die ze nodig hebben. Pas daarom je website aan als je navigatieproblemen op je site ziet.

Merk op dat websites met uitgebreide aanbiedingen en menu’s met meerdere niveaus meestal de meeste problemen hebben met een te ingewikkelde navigatie. Besteed in zo’n geval vooral aandacht aan het gebruiksvriendelijker en intuïtiever maken van de website – goed doordachte interne links helpen je daarbij, naast andere zaken.

Heel vaak is dit probleem veel ingewikkelder dan het lijkt en leidt het tot de noodzaak van een aanzienlijke revisie van de hele website of zelfs het ontwerpen en opnieuw opbouwen van een website vanaf nul. Doordachte navigatie is een cruciaal punt voor een website, en mag niet onderschat worden.

Een website met een ondoordachte structuur zal met veel problemen kampen – niet alleen een vermindering van het aantal gebruikers, maar ook een laag conversiepercentage, dat de meest kritische bedrijfsindicator is omdat het laat zien hoe effectief je je producten verkoopt.


Verwaarlozing van SEO

Een ander signaal dat aangeeft dat het tijd is om je website te verbouwen is een lage ranking in zoekmachines. Als je SEO verwaarloost, word je onzichtbaar voor gebruikers. Bij verouderde websites kunnen bovendien zelfs effectieve SEO-acties niet al te veel positieve resultaten opleveren.

In zo’n geval is de beste oplossing het toevoegen van een nieuwe subpagina, zoals een landingspagina met een concurrerend trefwoord, of het maken van een nieuwe website. Zo krijg je een modern ogende website met aantrekkelijke inhoud en multimedia die is afgestemd op de behoeften van de Google zoekmachine.

Om je positie in zoekmachines te verbeteren kun je een nieuwe subpagina of landingspagina toevoegen met een concurrerend zoekwoord

Vergeet niet dat je positie in de zoekmachine niet voor altijd blijvend is. Na een succesvolle SEO-campagne voor een belangrijk zoekwoord geven veel bedrijven het op, wat een grote fout is. Zo’n website verliest snel zijn positie in de ranking.

Behandel SEO daarom meer als boekhouding of productie, als een permanente bedrijfsactiviteit die is opgenomen in de strategie van het bedrijf. Veel bedrijven maken de fout om ze te behandelen als te bereiken doelen en dan door te gaan naar de volgende.


De website loopt te traag

Duurt het laden van je website te lang? Zorg er dan voor dat je afbeeldingen en andere elementen op de site aanpast en optimaliseert. Het zal het voor gebruikers gemakkelijk maken om transacties te voltooien en hun ervaring op de site echt aangenaam te maken.

Moderne internetgebruikers houden niet van wachten, dus een trage website zal hen niet aanmoedigen om je aanbod te overwegen. Integendeel, een trage website kan leiden tot een verhoogde bounce rate, omdat ongeduldige gebruikers je site gewoon zullen sluiten als het langer dan 5 seconden duurt om te laden.

Snelle hosting

Je kunt je website op vele manieren versnellen. Zorg er ten eerste voor dat je de juiste hosting kiest. Een snelle en efficiënte webserver is de basis voor de laadtijd en een soepele werking van de website. Dergelijke hosting moet noodzakelijkerwijs de nieuwste generatie schijven gebruiken: SSD NVMe.

Maak gebruik van het aanbod van UltaHost, en je zult er geen spijt van krijgen. De nieuwste componenten – niet alleen SSD NVMe-schijven, maar ook geheugenmodules van het merk en processoren van de bovenste plank – zullen je website bliksemsnel laten draaien. Meerdere serverlocaties om uit te kiezen en VPS met CDN Cloudflare ondersteuning zorgen voor een lage latency. UltaHost is een oplossing voor mensen die een snelle en stabiele website willen hebben.Als je website op een andere server wordt gehost, maak je dan geen zorgen! UltaHost garandeert je een gratis overdracht van je website van de huidige server naar de nieuwe. Plaats je bestelling en wacht tot het team van gespecialiseerde experts alles voor je regelt.

Optimalisatie en caching

Ten tweede kun je optimaliseren. Als je je website op WordPress draait, zal dit artikel je helpen je website te optimaliseren voor SEO en prestaties:

Als je website eenmaal goed geoptimaliseerd is, kun je de juiste pagina caching plugin op WordPress installeren. Bekijk onze vergelijking van de beste cache plugins voor WordPress voor nog betere prestaties.


Conclusie

Het ontwerpen en plaatsen van een website op een server lost het probleem van aanwezigheid op het internet niet voor eens en altijd op. Zowel je vaardigheden als je middelen veranderen, evenals de omstandigheden, de concurrentie en de trends. Bovendien veroudert de website zelf door het uitbrengen van steeds nieuwere technologieën.

Om aan de top te blijven, moet je je website voortdurend onder handen nemen. Zorg voor het huidige uiterlijk volgens de laatste trends. Houd je website schoon en zorg dat hij snel laadt en stabiel werkt. Vecht voortdurend voor de hoogste positie voor de belangrijkste zoekwoorden.

Voer een actieve monitoring van je website uit. Controleer naast de meest kritische statistieken, zoals het aantal unieke gebruikers of paginaweergaven, ook het bouncepercentage, analyseer heatmaps, en controleer het conversiepercentage.

Zorg voor snelle en passende hosting voor je behoeften. Gelukkig staat UltaHost je volledige schaalbaarheid van diensten toe. Zodra je server overbelast begint te raken, kun je overschakelen op een efficiëntere. Optimaliseer je website en gebruik caching technieken, zowel intern in de vorm van plugins als extern in de vorm van CDN netwerken.

Als je van dit artikel hebt genoten, dan zul je dol zijn op het razendsnelle hostingplatform van UltaHost. Krijg 24/7 ondersteuning van ons support team. Onze aangedreven infrastructuur richt zich op automatisch schalen en prestaties. Het is een veilige hosting oplossing! Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen!

Previous Post
Dedicated server for gaming

Krachtige dedicated gameservers voor gamers

Next Post
Search on Google

Hoe te zoeken op Google: Geavanceerde zoekfuncties

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50