11 Niet voor de hand liggende ideeën om je merk op internet te promoten

11 out-of-the-box ideas to promote your brand on the Internet
Shares

Als je je project actief ontwikkelt, gebruik je traditionele online marketingmethoden. Bedrijven moeten echter opvallen, dus ontdek ongewone en niet voor de hand liggende manieren om je bedrijf, merk, activiteiten, diensten en producten online te promoten. 

Sociale media

Facebook groep

Op Facebook is het de moeite waard om een groep aan te maken. Een gemeenschap opbouwen kan moeilijk zijn als het direct verband zou houden met je bedrijf, merk of producten, dus probeer een onderwerp te vinden dat je klanten verbindt en emoties oproept. 

De Facebookgroep is een echt sociaal medium, gebaseerd op de gemeenschap. Andere leden – niet jij – moeten de discussie aanwakkeren. Het is jouw taak om die te modereren, te waken over de naleving van de regels, en debatten te animeren als dat nodig is. Zorg ervoor dat jouw merk het alleenrecht heeft om te adverteren tussen bedrijven in jouw branche, maar adverteer niet te opdringerig.

Twitter

Twitter verliest het van Facebook, Instagram of YouTube als marketingmedium. Maar dat betekent niet dat het minder mogelijkheden heeft om je bedrijf te promoten. Het is een uitstekend middel voor een fantasierijk commentaar op actuele gebeurtenissen, perfect voor elke communicatiestijl.  

Het is ideaal voor een humoristische stijl door middel van korte en scherpe commentaren op actuele gebeurtenissen. Twitter is ook een waardevolle aanvulling op een serieuze stijl waarin je je standpunten en samenvattingen van meningen post. Vergeet niet dat elke Tweet binnen de karakterlimiet moet passen. Als je langere berichten wilt schrijven, kies dan een ander medium. Twitter is een plek voor één of twee zinnen.

LinkedIn

LinkedIn is de perfecte plaats als je doelgroep bestaat uit mensen die geïnteresseerd zijn in hun professionele carrière. Als je je richt op reizigers, is LinkedIn waarschijnlijk niet de plek voor jou, maar als je een B2B-verkoper bent, moet je het potentieel van het netwerk benutten door boeiende inhoud te maken.

Pinterest

Pinterest wordt zelden gezien als een goed marketingplatform, maar als je het goed doet, kun je geweldige resultaten boeken. Het is perfect voor gastronomie, interieurdecoratie of kunstindustrieën.

Clubhouse

Clubhouse is een sociaal netwerkplatform gebaseerd op spraak. De applicatie beloofde in 2020 en 2021 een groot succes te worden, maar in 2022 nam de populariteit af. Toch zijn gebruikers van Clubhouse vaak minder actief op andere sociale media – dus het is de moeite waard om je hiervoor te interesseren.

Het kan voordelig zijn als je een podcast host: je kunt hem opnemen in Clubhouse en zonder montage live laten horen. Voor sommige mensen kan dit natuurlijke formaat interessanter zijn, omdat ze dan kunnen zien hoe het er van binnenuit uitziet. Als je offline zou opnemen, zou je deze mensen waarschijnlijk niet bereiken.

Je kunt Clubhouse ook gebruiken voor groepsdiscussies of interviews met deskundigen.

TikTok

Je kunt hier zowel humoristische als vrij serieuze strategieën toepassen. De leeftijd van de gemiddelde gebruiker neemt toe. Naast puur entertainment content zoeken ze ook snelle gidsen, inspiratie of motivatie. 

Er is hier veel interessante, inhoudelijke content, dus op TikTok staan kan een aantrekkelijke manier zijn om het onderwerp over te brengen. Dankzij het ontwikkelde mechanisme van hashtags kun je een groot bereik krijgen voor je materiaal.

Bot op een fanpagina

Het is een geweldige manier om je bereik op Facebook te promoten en te vergroten. Je kunt het gebruiken voor promotie en meldingen of configureren voor een bepaalde zin die iemand in het commentaar invult.  

Als je bijvoorbeeld een bericht plaatst: “schrijf X in de reactie, en ik geef je een cadeau”, dan zal de bot contact opnemen met mensen die commentaar hebben gegeven en hen een link sturen met het cadeau. Dankzij dit verlaag je het bereik niet door een link in het bericht toe te voegen; integendeel, je verbetert het omdat je meer reacties krijgt.

Een andere manier om de bot te gebruiken is via de nieuwsbrief. Als ze zich aanmelden door een bericht te sturen, zal de bot ze regelmatig berichten sturen. E-mail nieuwsbrieven hebben een open rate van minder dan 40%, terwijl bot nieuwsbrieven 90% bereiken.

Onmiddellijk problemen oplossen

Je moet voortdurend in contact staan met je doelgroep. Dankzij dit kun je impact hebben op de oplossing van hun problemen. De beste vormen van een onmiddellijke oplossing voor het probleem van je ontvanger zijn webinars, liveshows, radio-evenementen en Q&A-evenementen. Het verbetert de binding met het publiek en bouwt loyaliteit en autoriteit op.

Uitdagingen

Dit zijn online evenementen die je kunt gebruiken om je merk te promoten. Zoek nieuwsgierige en populaire uitdagingen waarbij veel mensen betrokken zijn. Deelname eraan is vooral goed voor beginners. Ze gaan over het voltooien van taken die je naar een specifiek doel leiden en het delen van indrukken, problemen en effecten met andere deelnemers. 

Groepswerk komt vaak voor, waardoor je mensen kunt ontmoeten die doen wat jij doet en nieuwe volgers kunt krijgen. Deelname aan uitdagingen richt zich op betrokkenheid. Je bevindt je in een gemeenschap waar je andere mensen kunt ontmoeten met dezelfde interesses als jij. 

Aan de andere kant, als je al een gevestigd merk hebt, is het de moeite waard om je uitdagingen te creëren. Je organiseert een meerdaags evenement waarbij je ontvangers enkele taken geeft, een gevoel van gemeenschap, en naar hetzelfde doel gaan.

Ontvangers betrekken bij het maken van producten

Je kunt de achterkant van je bedrijf laten zien, problemen, bugs, en hoe je daarmee omgaat. Dankzij dit zul je aan geloofwaardigheid winnen en de druk van anderen wegnemen.

Beïnvloeders inschakelen

Je kunt betalen voor samenwerking met beïnvloeders of hen je producten sturen om te testen. Kies zorgvuldig de juiste persoon en bied een oprecht zakelijk voorstel aan.

Een relatie opbouwen

Je hoeft niet altijd te betalen voor promotionele ondersteuning. Bouw relaties op met andere makers, bied ze je hulp aan of vraag ze om advies. Als jullie beiden een hechte band met elkaar krijgen, kun je uiteindelijk verwijzingen gaan ontvangen. Door sterke en oprechte relaties aan te gaan en anderen te helpen, kun je veel winnen, omdat de mensen die je geholpen hebt je terug zullen willen betalen.

Je kunt ook relaties aangaan met merken. Als je een cursus, of training geeft, video’s opneemt, of andere inhoud maakt, kun je vragen of ze mee willen doen. Ze zouden een speciale aanbieding voor je publiek kunnen voorbereiden. Je kunt kortingen bedingen en sommigen van hen kunnen je inhoud promoten op hun kanalen.

Het is goed om hoog te mikken en berichten te schrijven waarin je om medewerking vraagt. Je verliest niets maar kunt veel winnen.

Draag bij

Wees niet alleen actief op je sociale media. Laat je van de kant van de expert zien en laat zien dat je een mening hebt over verschillende onderwerpen. Neem deel aan boeiende discussies. Mis geen branche-evenementen. 

Het is zelfs de moeite waard om betrokken te raken bij het opzetten ervan voor het goede doel; dankzij dit zul je contacten opdoen waarmee je nieuwe mogelijkheden kunt vinden om je merk te promoten. Je kunt geweldige mensen ontmoeten en relaties aangaan.

Gasten

Als je inhoud creëert, kun je een serie interviews doen of anderen uitnodigen om gastartikelen te schrijven. Met hen kun je relaties aangaan. Promoot elke gesprekspartner vooraf op je kanalen. Zo zal je partner deze berichten waarschijnlijk delen op hun sociale mediakanalen, waardoor je ook nieuw publiek kunt bereiken.

Meerdere mensen uitnodigen voor één publicatie

Het vorige punt gaat over het uitnodigen van één persoon om samen te werken, maar er is ook de mogelijkheid om met een groep experts content te creëren. Het idee is om één specifiek onderwerp te kiezen en in samenwerking met meerdere mensen gezamenlijke inhoud te creëren. 

Een andere interessante manier is om ranglijsten en TOP-samenvattingen te maken, en tegelijkertijd deskundigen uit te nodigen om commentaar te geven. Heel vaak delen mensen die betrokken zijn bij het artikel er informatie over in hun kanalen.

Traditionele media

Het is de moeite waard om te proberen contact op te nemen met de radio, kranten of televisie, en meer traditionele vormen van promotie uit te proberen. Dergelijke media kunnen nieuw publiek opleveren. Deel de informatie die je verscheen in traditionele media omdat dergelijke berichten een groot bereik hebben, en zo bereik je een nieuw publiek.

Als je van dit artikel hebt genoten, dan zul je dol zijn op het UltaHost hosting platform. Krijg 24/7 ondersteuning van ons support team. Onze aangedreven infrastructuur richt zich op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen!

Previous Post
If you're interested in developing websites, a key decision in the process is choosing a PHP CMS that meets your expectations.

10 Beste en meest gebruikte PHP CMS op de markt

Next Post
5 Reasons You Should Get a .io Domain

5 redenen om een .io-domein te nemen

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50