Creëer de perfecte internet marketing strategie

Create the perfect internet marketing strategy
Shares

Internet marketing, ook bekend als online marketing, digitale marketing of e-marketing, is een brede term die wordt gebruikt om online marketingactiviteiten te beschrijven. Het is het proces van het promoten van een merk of bedrijf en zijn producten of diensten bij klanten via digitale kanalen: zoekmachines, websites, e-mail, sociale media en mobiele applicaties. Dit artikel helpt je om je eigen internet marketing strategie te maken.

Waarom een digitale marketing strategie?

Het belangrijkste doel is om de kwaliteit van het verkeer op de website te verhogen, een nieuw publiek te bereiken en de verkoop te verhogen. Andere doelen van digitale marketing zijn het opbouwen van naamsbekendheid en het creëren van een positief imago van het bedrijf op internet.

Digitale marketing kan je helpen je doelmarkt te identificeren. Door een internetmarketingstrategie te ontwikkelen ontdek je de behoeften van je klanten, bouw je langdurige relaties met hen op en promoot je je imago als expert in de branche.v

Bedrijven kiezen elk jaar vaker voor digitale marketing in plaats van traditionele marketing. Traditionele tv-, radio- en persadvertenties kunnen niet precies gericht worden. Met internetmarketing kunnen ze voor minder geld een grotere, specifiekere doelgroep bereiken en de effectiviteit van het geïnvesteerde geld meten.

Zelfs met een beperkt budget kun je met e-marketing klanten bereiken in elke fase van de aankoopcyclus. Je kunt een informatieve pagina maken voor de eerste fase van de trechter en meer directe marketingactiviteiten uitvoeren voor de volgende ronden van de trechter.

In het vorige artikel hebben we 10 soorten internetmarketing beschreven. In dit artikel richten we ons op het creëren van een marketingstrategie

Bereik de juiste mensen op het juiste moment

Online adverteren is een flexibele en effectieve strategie om de juiste mensen op het juiste moment te bereiken. Je kunt de online activiteit van je klanten in de gaten houden en op verschillende manieren bijsturen.

Sommige consumenten willen je merk ontdekken en anderen willen producten vergelijken of kopen. Tools voor gegevensanalyse helpen je om je boodschap op elk van deze groepen af te stemmen. Je kunt doelgroepen vinden waar ze wonen, werken, winkelen en informatie en entertainment zoeken.

Klanten kunnen je website gebruiken wanneer ze maar willen. Ze kunnen je bellen, chatten of e-mails sturen. Jij kunt op jouw beurt de ware bedoelingen verbergen dat je ze iets probeert te verkopen. In plaats daarvan kun je jezelf laten zien als een waardevolle bron om hen te helpen met het koopproces.

Online adverteren
Afbeelding door Gerd Altmann van Pixabay

Je kunt meerdere campagnes tegelijk voeren en potentiële klanten bereiken via verschillende kanalen, waardoor het online bereik van je bedrijf wordt gemaximaliseerd. Je kunt miljoenen klanten tegelijk bedienen en de resultaten van elke reclamecampagne meten.

Met analysetools kun je de resultaten van je campagne controleren en zien waar je advertentie effectief is en waar niet. Dankzij geavanceerde analyses kun je betere campagnes maken waarmee je je bedrijf op internet kunt promoten.

4P – Marketing Mix: zet theorie om in praktijk

De theorie zegt dat een goede marketingstrategie de 4P moet omvatten: product, prijs, plaats en promotie. Internetmarketing wijkt op dit punt niet veel af. Al deze elementen zijn met elkaar verbonden. De moderne theorie voegt hieraan toe dat een goede marketingstrategie een unieke waardepropositie aan de klant moet bieden.

Product

Het concept van een product is de waarde die je aan de klant levert. Het hoeft geen fysiek product te zijn, het kan ook een dienst of een verzameling producten en diensten zijn. Alles wat je voor de klant doet in het 4P-concept (ook bekend als Marketingmix) wordt een product genoemd. Aan de ene kant moet je zorgen voor de kwaliteit, aan de andere kant moet je zorgen voor het uiterlijk van de verpakking. De dienst heeft ook zijn uiterlijk.

Vergelijk deze twee kapsalons.

Salon 1
Foto door Delbeautybox van Pexels
Salon 2
Afbeelding door David Mark van Pixabay

Alleen op basis van deze foto’s ga je ervan uit dat de eerste salon een betere service biedt. En toch weet je niet waar de betere kappers werken – je hebt alleen foto’s gezien. De esthetiek is essentieel; je moet het perfect afstemmen op je klanten. Het concept van een product omvat ook het merk, de garantie en de emoties bij het gebruik van de goederen.

Over al deze zaken moet je op twee manieren nadenken: als ondernemer en als verkoper. Aan de ene kant moet je de echte voordelen en echte nadelen van je product kennen. Aan de andere kant moet je een officieel imago en een officiële beschrijving van je product maken.

Bijvoorbeeld: als je wasmachines maakt, moet je weten dat je product 30 maanden houdbaar is. Dit vertel je echter niet aan de klant. Je biedt de klant 2 jaar garantie. Het feit dat de gemiddelde levensduur van een product 30 maanden is, is jouw geheim, maar deze kennis is nodig om een effectieve marketingstrategie te creëren.

Zo weet je dat je elke twee jaar een baanbrekende functie moet ontwerpen om te voorkomen dat de klant gefrustreerd raakt omdat zijn wasmachine kapot is gegaan. Elke twee jaar moet je bij hem het verlangen opwekken om de wasmachine te vervangen door een nieuwe.

Prijs

Het prijsbeleid mag niet alleen afhangen van de productiekosten. De prijs omvat alle kosten die je maakt om het product aan de klant te leveren. Maak een prognose van hoeveel het product je gaat kosten tijdens de levenscyclus. Beoordeel de kosten vanaf het idee tot het einde van de levensduur. De uiteindelijke kosten bestaan uit veel elementen die te maken hebben met productie, distributie en promotie.

Op deze manier weet je hoe je de prijs voor een bepaald product en de prijzen van aanvullende producten en diensten moet bepalen. Misschien zijn er belastingen? Of noodzakelijke diensten, zoals levering of installatie? Na een zorgvuldige inschatting van de kosten, weet je hoe je de totale prijs in componenten kunt opsplitsen om de klant aan te moedigen om te kopen en te verdienen. Behandel het prijsbeleid als een geheel!

Plaats

Hoewel de eerste twee elementen van 4P niet uitsteken boven de andere soorten marketing, springt de plaats er duidelijk uit. De theorie zegt dat het gaat om de manier waarop producten op de markt worden gebracht. “Plaats” omvat distributiekanalen waardoor de goederen potentiële consumenten bereiken en verkoopkanalen, plaatsen waar ze de goederen kunnen kopen. Het is zowel de locatie van winkels als de producten in het schap.

In het geval van digitale marketing is het de plaats op internet waar klanten je producten kunnen kopen, bekijken of bestellen. Van oudsher is het je online winkel. Hier vinden klanten een productbeschrijving en kunnen ze bestellen en betalen. Je kunt echter een internetmarketingstrategie creëren die ervan uitgaat dat de klant het product op de ene plek ziet, op een andere plek bestelt en op een andere plek betaalt.

Plaats
Afbeelding door Mudassar Iqbal van Pixabay

Je kunt je producten bijvoorbeeld verkopen op een Facebookgroep. Je presenteert je aanbod daar, maar de klant moet je een bericht sturen om te bestellen. Als hij dat besluit te doen, betaalt hij via Paypal.

Ik stel voor dat je al deze plaatsen plant in de vorm van een kaart. Op die manier zie je welke plaatsen terugkomen in het schema, wat zal helpen bij het maken van klantenservicesystemen. Onthoud dat plaatsen niet alleen websites zijn. Het is ook een applicatie, sociaal netwerk en smart TV, kortom elk apparaat met internettoegang.

Promotie

Dit zijn allemaal activiteiten die gericht zijn op het promoten en informeren van potentiële consumenten over het merk en het product. Naast de informatieve functie heeft promotie ook een stimulerende rol, waarbij de behoeften van klanten worden geïnspireerd en de vraag een specifieke richting krijgt.

Digitale marketing onderscheidt promotie door het gebruik van geavanceerde targeting. De klant laat op internet zoveel informatie over zichzelf achter dat je een perfect gepersonaliseerde campagne kunt maken. Maak bijvoorbeeld een advertentie voor vrouwen die meerdere keren per jaar hun haar verven, tussen de 18 en 25 jaar oud zijn en in een bepaald geografisch gebied wonen. En deze advertentie zal voornamelijk worden getoond aan mensen die aan jouw criteria voldoen.

Een potentiële klant bereiken is de helft van het werk. De andere helft is om hem te overtuigen je product te kopen. Hiervoor moet je een Unique Value Proposition (uniek waardevoorstel) voorleggen. Dit is een waarde of eigenschap die het product onderscheidt van andere oplossingen op de markt. Een extra voordeel belooft dat de klant zal ervaren als hij het product koopt.

Promotie

Klanten worden overweldigd door informatie en opties, dus ze willen snel begrijpen wat het ene product anders maakt dan het andere. Je moet het belangrijkste voordeel van je product ten opzichte van anderen vinden en wanneer je de potentiële klant bereikt, presenteer je hem de UVP van je product. Als je dat vakkundig doet, zal de klant je product kopen.

Samenvatting

De inspanningen op het gebied van internetmarketing verschillen per type bedrijf en uiteindelijk doel, maar één ding is zeker: door de vooruitgang van internet is het hebben van een goede internetmarketingstrategie een must geworden. Ongeacht het type en de grootte van je bedrijf is internetmarketing een waardevolle manier om voor minder geld de juiste klanten te bereiken. Je hoeft geen expert te zijn om aan de slag te gaan. Maak nu je Marketingmix!

Als je dit artikel leuk vond, dan ben je vast dol op het hostingplatform van UltaHost met automatische dagelijkse back-ups en 24/7 ondersteuning van ons supportteam. Onze krachtige infrastructuur is gericht op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
10 metode pemasaran online

De 10 belangrijkste soorten online marketing

Next Post
How To Make a Video-Sharing Platform

Wat is een SSL-certificaat?

Related Posts