Hoe je de domeinnaam van je website kunt verkopen

how to change your domain name

Ligt je oude domeinnaam er nutteloos bij? Wil je er een nieuw thuis voor vinden? Lees verder om uit te vinden hoe je precies dat kunt doen.

Onlangs behandelden we een diepgaand artikel waarin we je leerden hoe je de primaire domeinnaam van je website kunt veranderen met heel weinig risico’s en nul gevolgen. Welnu, als je een goede en gewilde domeinnaam hebt, is het weggooien van de naam van je oudere website nooit een goede route.

Daarom hebben we je de optie gebracht waarbij je geluk hebt en je inspanningen om je domeinnaam te kopen en te ontwikkelen niet voor niets zullen zijn. Ja, dat heb je goed gehoord! Je zult leren je domeinnaam te verkopen om er geld mee te verdienen. Klinkt geweldig, nietwaar? Het volgen van de beste praktijken is essentieel in zo’n concurrerende en belangrijke sector. Dit artikel leidt je door de stappen van het verkopen van een domeinnaam en geeft handige ideeën en methoden om je te helpen geld te verdienen.

De eerste stap naar het verkopen van de domeinnaam van je website zou zijn om te evalueren wat hij waard is. Evaluatie-instrumenten voor domeinen zijn de handigste manier om de waarde van je domein te weten te komen. Over het algemeen gebruiken deze tools SEO-gerelateerde meetgegevens zoals backlinks en domein autoriteit om de waarde van een domein te bepalen. Een van deze tools is Domain Value Checker. Je hoeft alleen maar naar hun website te gaan, je domeinnaam in te typen en ze genereren een waardebepaling voor je, gratis! Lees hier ons artikel over hoe je de perfecte domeinnaam kiest.

Om deze beoordeling te maken wordt rekening gehouden met het gemiddelde aantal pageviews dat de website momenteel ontvangt. Dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse gemiddelde pageviews worden meegerekend. Er wordt ook rekening gehouden met nieuwe unieke bezoekers naast het gebruikelijke verkeer en de verwachte advertentie-inkomsten die de website maakt via Google AdSense, indien van toepassing. We controleerden onze website ultahost.com en kregen een respectabele taxatiewaarde van ongeveer $35000 terug. Wat je ook altijd moet doen in een situatie als deze is de WHOIS informatie van je site bijwerken. Een WHOIS record toont informatie over een domein en potentiële kopers zouden je kunnen bereiken met hun aanbiedingen.

UltaHost biedt de krachtigste en snelste WHOIS checker op het internet. Onze WHOIS checker geeft je de registrant informatie, IP details, nameserver details en ruwe WHOIS van je website. Bezoek onze WHOIS checker hier.

Vergeet niet dat je altijd je eigen inschatting kunt maken van de waarde van je domein als je kennis hebt van de webhostingsector. Je moet het inkomende verkeer naar je website evalueren, maar je moet ook rekening houden met het bouncepercentage van je website, want dat is een completere indicator van het verkeer. Je moet ook rekening houden met de domeinnaam zelf. De TLD en de totale lengte en vraag van je domeinnaam zijn de dingen die de waarde ervan het meest bepalen. Lees hier meer over wat een TLD is.

Nadat je je domein hebt getaxeerd, is het nu tijd om een kanaal te vinden om je potentiële klanten te bereiken om het domein te verkopen. Een van de meest gebruikte technieken hiervoor is het maken van een te koop pagina op het domein zelf. Je maakt een visueel aantrekkelijke pagina en markeert dan je domein als te koop. Dit waarschuwt alle bezoekers van je website dat je site nu te koop staat. Dit kan echter de waarde van je domeinnaam snel doen dalen door de snelle stijging van het bouncepercentage van je website.

Een andere manier om je domein te verkopen is het vinden van een platform van derden dat gespecialiseerd is in de verkoop van domeinnamen. Een heel goed voorbeeld hiervan is de marktplaats afternic.com. Het is heel gemakkelijk om de verkoop van je website te adverteren op zo’n platform. Bovendien zijn ze gespecialiseerd in de verkoop van domeinnamen, zodat de kans groot is dat ze je een paar koopaanbiedingen doen toekomen. Tenslotte bieden deze platforms veilige betalingsmogelijkheden met functies als Escrow, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je wordt opgelicht. Ze hebben echter ook enkele nadelen. Afternic.com, bijvoorbeeld, rekent 20% kosten op de verkoopprijs van elk domein dat je verkoopt.

De laatste methode om aan een verkoper te komen is het gebruik van een domeinnaammakelaar. Dit zijn gespecialiseerde bureaus of handelaren die regelmatig te maken hebben met grote haaienkopers en altijd een klant op zich hebben wachten. Ze zullen je niet zomaar laten aanmelden en beginnen met het adverteren van je domein voor de verkoop. In plaats daarvan nemen ze een aanvraag van je aan om je domein te verkopen en ze nemen pas contact met je op nadat ze die domeinnaam grondig hebben geëvalueerd. Dit betekent dat ze je verkoopaanbod kunnen afwijzen als ze niet overtuigd kunnen worden van het sluiten van een verkoop. Als ze wel akkoord gaan, kunnen deze makelaars exorbitante commissiekosten in rekening brengen, maar ze garanderen je goed geld voor de waarde van je domeinnaam.

Wat je ook moet doen om ervoor te zorgen dat je domein de juiste kopers vindt, is je realiseren in welke niche je domein het beste past en alleen adverteren bij mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van een domein uit die niche. Iemand die bijvoorbeeld een domeinnaam florist.com verkoopt, zal worden benaderd door professionele bloemenwinkels, door tuin- en bloemenhobbyisten, of zelfs door merken die die demografische doelgroep willen aanspreken. Het is echter hoogst onwaarschijnlijk dat deze persoon zou worden benaderd door een sportbureau om hun domein van hen te kopen.

Wil je je oudere domeinnaam verkopen en een nieuwe kopen?

Wil je je domeinnaam gratis verhuizen naar nieuwe hosting? Je bent op de juiste plaats, bij UltaHost heb je naast geweldige hostingplannen met jaarlijkse kosten ook recht op een gratis domeinregistratie voor een periode van een jaar. Waar wacht je nog op? Mis deze absurde prijzen niet!

Bekijk nu geweldige aanbiedingen voor nieuwe domeinen!

Vond je dit artikel nuttig? Lees onze blog voor meer van dit soort dingen!

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
how to change your domain name

Hoe je je domeinnaam kunt veranderen

Next Post
Website Hosting How to Make Money with Reseller Hosting

Hoe geld verdienen met Reseller Hosting

Related Posts
Total
0
Share