Hoe kiezen bedrijven hun bedrijfsnamen?

how to choose the name for the business
Bagaimana cara memilih nama perusahaan yang baik untuk bisnis
Shares

Wanneer het idee van je start-up project uitkristalliseert, heb je allereerst de fase van het kiezen van de naam van het bedrijf, wat eenvoudig, maar belangrijk is.

De naam van het bedrijf is wat in de hoofden van de klanten zal worden gegrift, en waarmee je bedrijf heel lang bekend zal staan. In dit onderwerp zullen we leren met welke factoren rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een bedrijfsnaam, en wat de belangrijkste tips zijn voor het kiezen van de meest geschikte naam voor het bedrijf en de meest geschikte voor de aard van de werkzaamheden.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een bedrijfsnaam:

1. Het proces van het kiezen van een bedrijfsnaam gebeurt niet willekeurig, de naam moet verband houden met en suggestief zijn voor de dienst die het bedrijf levert of het eindproduct, bijvoorbeeld OnlineTickets, evenals Afire.org, en Canny.io zijn namen die verband houden met de bedrijfsactiviteit van het bedrijf. 

2. De advocaat van het bedrijf moet de handelsadministratie controleren of de gekozen naam niet voor een ander bedrijf is geregistreerd. 

3. Er zijn een aantal websites waarop kan worden vertrouwd bij het kiezen van een bedrijfsnaam, waaronder:

 1. Shopify Business Name Generator: Deze site stelt namen voor het bedrijf voor en zorgt ervoor dat deze naam niet ten gunste van een ander bedrijf wordt gekozen. 
 2. NameMesh: Deze site suggereert unieke namen voor de startup. 
 3. NameLix: Deze site suggereert de naam van het bedrijf op basis van wat dit bedrijf aan zijn klanten zal bieden. 

De belangrijkste tips bij het kiezen van een bedrijfsnaam:

 • De naam moet kort en gemakkelijk uit te spreken zijn: De bedrijfsnaam mag niet ingewikkeld, dubbelzinnig of moeilijk uit te spreken zijn. Het verdient ook de voorkeur dat de bedrijfsnaam uit één of hooguit twee woorden bestaat, bijvoorbeeld “Apple” “Google”. De naam mag geen afkortingen bevatten die misschien niet bij iedereen bekend zijn, zoals het gebruik van het getal “8” in plaats van het woord “at” of het gebruik van het getal “4” in plaats van het woord “voor”. 
 • De naam mag niet beperkt en specifiek zijn: dat wil zeggen dat de naam van het bedrijf niet in strijd is met de mogelijkheid van commerciële, economische en expansieve groei van het bedrijf in de toekomst. De commerciële naam om andere typen te omvatten, dan wordt de naam van het bedrijf beperkt tot slechts één type in ruil voor de typen die dit bedrijf produceert. 
 • Gebruik van .com: Veel klanten’ vertrouwen op .com in plaats van .net, .org, of iets anders. Er zijn veel sites waarmee je er zeker van kunt zijn dat deze naam aan niemand toebehoort, en één daarvan is UltaHost.
 • In het geval dat de naam die je wilt hebben van een ander is, kun je de eigenaar ervan bereiken en onderhandelen om hem aan jou te verkopen tegen een prijs die beide partijen tevreden stelt.
 • Dat de naam aantrekkelijk is: Probeer de naam van je bedrijf onderscheidend, uniek, niet repeterend en ongewoon te maken om in de hoofden van de klanten ingebakken te raken.
 • Controleer of de naam geen andere negatieve betekenis heeft dan waarvoor hij bedoeld is, hetzij in dezelfde taal, hetzij in andere talen.
 • Zorg ervoor dat de naam die je kiest niet aanwezig is op alle sociale netwerksites zoals Facebook, Instagram en Twitter, om te voorkomen dat klanten in verwarring raken en je bedrijf verwarren met andere pagina’s met dezelfde naam.
 • De handelsnaam zal later veranderen in een logo (Logo) omdat visuele dingen meer gefocust zijn in de hoofden van klanten dan woorden, dus denk na over het ontwerp en of het gemakkelijk is om de handelsnaam om te zetten in een logo gerelateerd aan deze naam.

Als je rekening houdt met de factoren en de hierboven genoemde tips volgt voor het kiezen van een naam voor je startup, zorg er dan voor dat je zelf tevreden en gelukkig bent met deze naam, want hij blijft verbonden aan je bedrijf en je onderneming, dus neem de tijd om hem vanaf het begin te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
How to Use 7-Zip to Compress Files

Hoe 7-Zip te gebruiken om bestanden te comprimeren

Next Post
Website Hosting Why You Should Get Your Own VDS

Waarom je je eigen VDS zou moeten hebben

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50