Top 10 WordPress SEO-Plugins

Top 10 WordPress SEO Plugins
Top 10 WordPress SEO Plugins
Shares

WordPress is ongetwijfeld de beste oplossing voor het bouwen van je eigen website. Je hoeft geen HTML of CSS te leren schrijven.

Vanaf 2022 worden elke 4 op de 10 webpagina’s gemaakt met behulp van WordPress. Dat is een zeer indrukwekkend aantal als je bedenkt dat er meer dan 1,3 miljard webpagina’s op het internet zijn. Wat WordPress echter echt bijzonder maakt, is het enorme aanbod van plugins en extensies die elke gewenste functie toevoegen. 28% van alle e-commerce verkopen komen van één enkele WordPress plugin, WooCommerce. 

Als het erom gaat verkeer naar je website te leiden, zijn zoekmachines oppermachtig. In feite zijn zoekmachines 8x effectiever in het omzetten van publiek in klanten dan traditionele printmarketing. Dit ondanks de miljarden dollars die elk jaar in traditionele printmarketing worden gestoken. Het optimaliseren van je website om prominenter op zoekmachines te verschijnen of “hoger te staan” is algemeen bekend als Search Engine Optimization (SEO). WordPress is hier bijzonder goed in, want zijn CMS webpagina’s vormen meer dan 300 van de top 1000 webpagina’s in de wereld.

Vandaag laten we je 10 WordPress plugins zien die je helpen je webpagina effectief te rangschikken. Dit zal meer verkeer naar je website brengen, wat een hogere klantenconversie, meer advertentie-inkomsten, een betere aanwezigheid op de sociale media en zelfs de snelle groei van je persoonlijke merk kan betekenen.

Yoast

Nummer #1 op deze lijst en niet voor niets is Yoast. Yoast biedt een robuust SEO-pakket voor WordPress-pagina’s met enkele zeer nuttige en unieke functies. Iets geweldigs dat je met Yoast kunt doen is het hernoemen van paginatitels, koppen en meta-beschrijvingen. ‘Waarom is dit belangrijk?’ Kun je je afvragen. Simpel gezegd kun je zo meer relevante trefwoorden gebruiken in je paginatitels en koppen, in plaats van dat de posttitel ze dicteert. Yoast geeft je ook suggesties voor de te gebruiken trefwoorden en geeft je zelfs SERP previews. Het beste van alles is dat je deze plugin gratis kunt krijgen om van de meeste van zijn productieve SEO-functies te genieten.

AIO SEO

AIO SEO is een van de meest gebruikte SEO plugins voor WordPress. Met meer dan 3 miljoen actieve gebruikers maakt AIO SEO geen grapjes. Het heeft robuuste on-page SEO functies die maar weinig andere plugins bieden. Het heeft een hele audit checklist om je te begeleiden over de fouten die je maakt op je webpagina met betrekking tot SEO en het zal je ook oplossingen geven om ze op te lossen. Het kan ook automatisch sitemaps genereren en deze indienen bij zoekmachines. Klinkt netjes, nietwaar?  

Ahrefs

Ahrefs verdient een plek op deze lijst vanwege de veelheid aan databases die ze hebben. Een van de oudste en meest gerenommeerde tools voor SEO optimalisatie, Ahrefs heeft de grootste backlink index op het internet, waardoor het een ongeëvenaarde backlink analyse kan bieden. Het geeft je ook een SEO analyse gebaseerd op Google Analytics gegevens en heeft een content audit tool die je in realtime SEO aanbevelingen geeft.

Rank Math

Rank Math doet letterlijk wat het zegt. Het laat je alle wiskunde zien die je moet helpen hoger te ranken. Samen met het verstrekken van real-time analyses over je berichten, biedt het ook Google Search Console integratie. Het laat je zelfs meta beschrijvingen, en site schema bewerken en tekst snippets in zoekresultaten controleren. Rank Math is gratis te gebruiken, maar de ontwikkelaars zijn van plan binnenkort een premium versie met meer geavanceerde functies te introduceren.

Schema 

Schema is de go-to WordPress plugin om rich snippets aan je webpagina toe te voegen. Rich snippets zijn dingen als klantbeoordelingen, prijzen, foto’s, enz. Ze helpen je webpagina te onderscheiden van de rest van de concurrentie door te laten zien dat je webpagina deze elementen heeft. Hoewel je met andere plugins zoals AIO SEO rich snippets kunt toevoegen, gaat Schema een stap verder met snippets als Evenementen, Recepten, Diensten, en nog veel meer.  

SEOPress

Als je alle plugins die we al genoemd hebben leuk vond, maar je werkruimte niet wilt volproppen met een ontelbaar aantal, dan hebben we goed nieuws voor je. SEOPress biedt je breadcrumbs, redirections, schema’s, sitemaps en meer. Je kunt metabeschrijvingen optimaliseren, titels aanpassen en je sitemap toevoegen aan de Google index, allemaal vanuit WordPress.

Squirrly SEO

Met meer dan 7 jaar ervaring en analyses van meer dan een half miljoen webpagina’s is Squirrly een naam om rekening mee te houden in de wereld van WordPress SEO plugins. Squirrly controleert webpagina’s op basis van backlinks, architectuur, trefwoordgebruik en diverse andere demografische gegevens. Dit resulteert in een gedetailleerde analyse die zich richt op efficiëntie door je te helpen met de minste inspanning het maximale resultaat te behalen. Ze bieden zelfs een geld-terug-garantie (onder voorwaarden) als je ranking niet verbetert door hun suggesties op te volgen.

MonsterInsights

MonsterInsights is een krachtpatser van inzichten en analyses. Geïntegreerd met Google Analytics, geeft het je real-time statistieken van belangrijke zaken als paginaweergaven, bouncepercentage, apparaatverdeling, enz. zodat je precies weet waar je tekortschiet. Denk je dat Google Analytics te ingewikkeld is? Met MonsterInsights kun je de gedetailleerde analytics bekijken die Google je biedt zonder ooit in te hoeven loggen.

SEMRush

Een reus in de wereld van zoekwoordenonderzoek, SEMRush heeft gebruikers een handje geholpen in de vorm van hun WordPress extensie. Het toont je trefwoorden en termen waar je concurrenten voor ranken en alternatieve organische trefwoorden waar je snel voor kunt ranken. Geweldige hulp voor elke webpagina met geschreven inhoud, zoals een blog, PR-website, enz. SEMRush zou zeker je go-to moeten zijn om je geschreven inhoud te optimaliseren voor SEO.

WP Meta

Last but definitely, WP Meta is een van de beste bulk SEO-bewerkingstools die momenteel beschikbaar zijn op de WordPress markt. Het is gemakkelijk de beste oplossing voor gebruikers die complete site herontwerpen. Met WP Meta kun je bijna onmiddellijk meta-informatie bewerken met behulp van de bulkbewerkingsfunctie, zodat je niet elke webpagina afzonderlijk hoeft te bewerken. Daarnaast heeft het de gebruikelijke Google Search Console integratie om je te helpen de beste trefwoorden te vinden. Het heeft ook een sitemap generator en redirections manager.

Dat was onze keuze uit de 10 beste SEO plugins voor WordPress die momenteel beschikbaar zijn. Hebben we jouw favoriete plugin gemist? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Als je van dit artikel hebt genoten, dan zul je het hostingplatform van UltaHost geweldig vinden. Krijg 24/7 ondersteuning van ons support team. Onze aangedreven infrastructuur richt zich op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Top 10 WordPress e-Commerce plugins (No. 4 is a must have!)

Top 10 WordPress e-Commerce plugins (Nr. 4 is een must-have!)

Next Post

Visualisatie van je product – Gratis Mockup-tools

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50