Top 6 Voordelen van het gebruik van VPS hosting voor bedrijven

Top 6 Benefits of using VPS hosting for business
Top 6 Benefits of using VPS hosting for business

Bedrijven zijn altijd onderweg. Bij het opzetten van een succesvol bedrijf mag men de betekenis van prestaties en betrouwbaarheid niet vergeten.

De ultieme prestatie is wat elke klant verwacht en verdient. Het internet heeft de bedrijfsmethodologie totaal veranderd. Tegenwoordig hangen bedrijfsprestaties vooral af van webservers – een trage server resulteert in een lijst van geërgerde klanten.

Ook wordt in sommige gevallen een verlies aan inkomsten verwacht. Daarom kiezen veel bedrijven tegenwoordig voor virtual private servers of VPS hosting voor hun hostingbehoeften. Daarom kijken we in dit artikel naar de voordelen van VPS-hosting voor je bedrijf.

Wat is VPS?

VPS is een afkorting van Virtual Private Server. De “server” is een gezaghebbende computer die alle gegevens en bestanden van je website opslaat en beheert. Anderzijds maakt VPS hosting gebruik van virtualisatietechnologie. Met deze technologie splitst VPS hosting de primaire server virtueel op in meerdere servers. Het zou kunnen zien als een “spook in de machine”, want het ligt in de centrale server, maar blijft identiek.


Voordelen van VPS Hosting:

Betere betrouwbaarheid

Vanuit zakelijk oogpunt zijn gedeelde hostings geen erg slimme keuze om te maken. Het is als een pool van domeinen waarin één beroerde gebruikersbeweging kan leiden tot een complete serveruitval. Ook is de betrouwbaarheid van gedeelde servers in gevaar. Door gedeelde hostings werken veel gebruikers op dezelfde server, wat de betrouwbaarheid van de server vermindert. En een plotselinge toename van het verkeer kan leiden tot prestatieproblemen. Langzaam laden en prestaties gaan ook gepaard met een gedeeld netwerk. En je kunt ook te maken krijgen met het risico van aanvallen.

Aan de andere kant is VPS-hosting onafhankelijk van de andere fysieke servers. VPS hostings zijn ook in staat om storingen in de infrastructuur op te vangen. De virtuele omgeving die door VPS hosting wordt gecreëerd is speciaal ontworpen voor een enkele website. Dus zelfs als er een toename is in het verkeer van andere websites, zul je nog steeds je taken kunnen uitvoeren zonder onderbrekingen. En je website blijft onafhankelijk op zijn eigen ruimte. Al deze factoren spelen een enorme rol bij het garanderen van een betrouwbare gebruikerservaring en het verhogen van de klanttevredenheid.

Roottoegang_ Grotere controle

Een virtual private server heeft veel voordelen voor je hosting. Gewoonlijk geeft een gedeelde hostingomgeving geen toegang tot het gebruik van scripts. Maar in de VPS hosting omgeving heeft de gebruiker volledige toegang tot de root en kan hij ook scripts gebruiken. Het belangrijkste is dat roottoegang het belangrijkste voordeel is van dedicated webservers. Maar verschillende VPS-hostings bieden ook de mogelijkheid van root-toegang tegen dezelfde prijs als gedeelde hostings. Dus als een VPS dergelijke diensten aanbiedt tegen een gelijkwaardige prijs, is het een niet te missen zakelijke kans.

Je vraagt je misschien af wat goede root-toegang voor je bedrijf kan betekenen? Met root-toegang kun je de server besturen en de omgeving ervan precies aanpassen aan je zakelijke behoeften. Ook de installatie van een aangepast softwarepakket is moeiteloos, omdat je daarvoor niet hoeft te wachten op de ondersteuning van de hosting provider. Een ander voordeel van VPS-hosting boven traditionele gedeelde webdiensten is dat gedeelde webdiensten verschillende populaire softwarepakketten niet ondersteunen vanwege hun softwarebeveiligingsbeperkingen. Maar aan de andere kant kan het bedrijf met virtuele hostings alle problemen omzeilen.

Schaalbaarheid

Geen enkel bedrijf blijft het hele jaar door hetzelfde. Ofwel gaat het bedrijf vooruit, ofwel valt het terug. Maar als je een kleine ondernemer bent, zonder uitbreidingsplannen, dan is er een kans dat het websiteverkeer hetzelfde blijft. En heb je geen op klanten gebaseerde uitbreidingsplannen nodig. Maar als de situatie anders is, dan heb je zeker een server nodig om het websiteverkeer op te vangen.

Gedeelde hostings bieden beperkte functionaliteit met betrekking tot de schaalbaarheidsfactor. Maar bij Virtual Private Servers is opschalen mogelijk zonder de functionaliteit van de server aan te tasten. Daarom is het opschalen volgens de veranderende behoeften net zo eenvoudig als het bijwerken van het maandelijkse hostingplan. Men kan het bedrijf geheel naar behoefte opschalen. Als het verkeer of de werklast groeit, kun je de virtuele servers laten groeien. En omgekeerd. Het opschalingsproces verloopt geheel soepel, wat betekent dat er geen downtime optreedt. Het bedrijf blijft dus zonder onderbrekingen werken.

Lage kosten

Bedrijven kiezen meestal voor shared hosting plannen omdat ze denken dat virtual private servers te duur zijn om te betalen. Maar in de realiteit van vandaag is de internettechnologie sterk vooruitgegaan. De hostingplannen die meestal op fysieke servers werken zijn dedicated maar vrij duur in vergelijking met de VPS-hostings. Virtuele persoonlijke diensten zijn virtuele machines die op één server werken, zodat ze de kosten voor de uitvoering van het aanbod aanzienlijk verlagen. Op deze manier is VPS-hosting een toegankelijke optie geworden voor bijna elk bedrijf. gecombineerd met gratis videoconferentieplatforms en cloudopslagopties kan dit een manier bieden om je IT-kosten veilig te verlagen. Gezien het feit dat je de keuze hebt uit betaalbare conferencing- en VoIP-systemen.

Sommige VPS-providers bieden veel betaalbare hostingplannen voor zakelijke ondersteuning die onder de $10 per maand liggen, wat ook voor kleine bedrijven een betaalbaar virtueel hostingplan is.

Eenvoudige licentiëring

Licentiëring is een eigenschap die meestal genegeerd wordt bij het werken met VPS hostings. Ongetwijfeld, wanneer een organisatie groeit en veel besturingssystemen en toepassingen nodig heeft, kan het licentiëring lastig worden.

5 Best Linux Distributions for your VPS server

5 Beste Linux distributies voor je VPS server

Waarom je je eigen VPS server zou moeten nemen en de 5 beste Linux distro’s om erop te…

Maar bij de virtual private server is het licentiëringn ook heel eenvoudig. Er zijn geen verborgen kosten voor licenties, want alle bijbehorende kosten zijn al inbegrepen in het maandelijkse hostingplan. Je weet dus al hoeveel je uiteindelijk gaat betalen op basis van je maandplan.

Flexibiliteit

In vergelijking met shared hosting biedt VPS-hosting bedrijven meer controle over virtuele servers. De technische ondersteuning van VPS voor de meeste problemen is niet veel anders dan die van shared hosting. Maar het komt met de flexibiliteit dat je alleen hoeft te betalen voor wat je werkelijk nodig hebt. Ook hoef je je niet bezig te houden met resources die je bedrijf niet meer nodig heeft.

Als je van dit artikel hebt genoten, dan zul je het hostingplatform van UltaHost geweldig vinden. Krijg 24/7 ondersteuning van ons support team. Onze aangedreven infrastructuur richt zich op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het Kinsta-verschil zien! Bekijk onze plannen

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Hoe gratis Google SMTP Server te gebruiken!

Next Post
BitNinja

Hoe zijn de servers van UltaHost beveiligd met BitNinja?

Related Posts
Total
0
Share