Wat kost een SSL Certificaat? Premium vs. gratis SSL Certificaat

SSL certificate cost
Shares

Het toenemende aantal bedreigingen op internet heeft geleid tot de opkomst van veel verdedigingsmechanismen. Om veilig te zijn op het internet, moet je jezelf beschermen. Een van de meest cruciale manieren om de veiligheid te verhogen is het gebruik van Secure Socket Layer certificaten. Er zijn echter zowel gratis als betaalde certificaten. Wanneer kun je een gratis SSL-certificaat gebruiken en wanneer moet je een premium certificaat kopen? Wat kost een SSL-certificaat?

Ze zijn een modieuze manier geworden om gegevens op het internet te beveiligen, omdat ze de gegevens op de website versleutelen en men ze niet kan lezen zonder de sleutel. Dus zelfs als iemand de gegevens onderschept, zijn ze veilig.


Definitie en soorten SSL-certificaten

Een Secure Socket Layer is een veelgebruikt netwerkprotocol waarmee je beveiligde verbindingen tot stand kunt brengen en versleutelde gegevens kunt versturen tussen de server en eindgebruikers. Met andere woorden, het is een verzameling regels die gegevens tussen twee apparaten versleutelen. In het geval van websites vindt deze communicatie plaats tussen de webserver en de browser op het apparaat van de gebruiker.

De HTTPS-verbinding benadrukt de geloofwaardigheid van websites en geeft gebruikers de garantie dat de informatie die ze versturen direct naar de ontvanger gaat zonder het risico dat zo’n verbinding wordt onderschept door onbevoegden. Zonder een beveiligde verbinding worden alle gegevens als tekst verzonden tussen de server en de browser. Met een beveiligde verbinding kun je er zeker van zijn dat zelfs het afluisteren van dergelijke communicatie je gebruikers niet zal schaden.

Bij het opzetten van een beveiligde verbinding met de server maakt de browser afspraken over de versie van het versleutelingsalgoritme en de sleutels om informatie over te dragen. Na het instellen van de regels wordt het mechanisme getest door het versturen van een versleuteld testbericht.

We kunnen SSL certificaattypes onderverdelen aan de hand van twee criteria. Het eerste criterium is de verificatiemethode van de entiteit en het tweede criterium heeft betrekking op de werkingsgebieden. De prijs van SSL certificaten hangt af van het type secure socket layers.

Er zijn veel aspecten die samen het concept van een veilige website vormen. Een van de noodzakelijke beveiligingselementen die ook gegevens versleutelt is SSH. Ontdek hoe SSH werkt en hoe het de beveiliging van je website beïnvloedt.

UltaHost biedt volledige bescherming voor je website. Door voor UltaHost te kiezen ontvang je zowel SSL, DDoS en Malware bescherming, als FTPS en SSH. Bekijk onze SSH VPS hostingpakketten en ontdek een nieuwe dimensie van veiligheid op internet!

Validatieniveau type SSL-certificaat

DV (Domain Validation) is de meest populaire SSL certificering vanwege de eenvoud en snelheid van het validatieproces van uitgifte. Het validatieproces is eenvoudig; je hoeft alleen aan te tonen dat je de eigenaar van het domein bent. Je kunt het validatieproces uitvoeren door op de verificatielink te klikken die de provider naar de e-mail stuurt die bij het domein is geregistreerd. Het zijn SSL certificaten voor één domein die alleen informatie bevatten over het domein.

OV certificaat (Organization Validation) verifieert ook je bedrijfsgegevens. Je moet scans van documenten naar de certificaatautoriteit sturen. Naast informatie over het domein worden ook de bedrijfsgegevens weergegeven.

Om een EV certificaat (Extended Validation) te krijgen, zullen de certificaatautoriteiten documenten controleren en persoonlijk contact opnemen met de eigenaren. EV SSL certificaten tonen informatie over het domein en het bedrijf en bevatten de bedrijfsnaam op een groene achtergrond naast het hangslotsymbool. De kosten van een EV SSL certificaat zijn het hoogst.

Type werkgebied

Een Standard Secure Socket Layer certificaat is geldig voor één specifiek domein zonder subdomeinen of met een beperkt aantal subdomeinen (maximaal 3).

Een Wildcard SSL certificaat is voor één domein, maar met ondersteuning voor alle subdomeinen op het eerste niveau. Het Wildcard SSL certificaat werkt niet voor het subdomein op het tweede niveau.

SSL-certificaten voor meerdere domeinen kunnen worden uitgegeven voor meerdere domeinen, subdomeinen of beide. Het subdomein is echter niet standaard beveiligd. Als je het wilt beveiligen, moet je beide adressen opnemen in de lijst met domeinen.


Gratis SSL-certificaten

Jaren geleden was de prijs van een SSL-certificaat voor één domein hoog en was het verkrijgen ervan lastig. Er waren maar een paar betrouwbare certificeringscentra. Tot voor kort werden deze certificaten gebruikt om online banktransacties of elektronische betalingen te beveiligen. Na verloop van tijd begonnen de kosten van SSL-certificaten te dalen en uiteindelijk besloten sommige centra gratis SSL-certificaten uit te geven.

De eerste was de publieke organisatie Let’s Encrypt, opgericht door de Internet Security Research Group. Enkele wereldwijde bedrijven steunen het initiatief: Cisco Systems, Akamai Technologies en de Mozilla Foundation. Andere gratis certificeringen kun je krijgen van WoSing en Comodo. Interessant is dat veel bedrijven die vroeger betaalde certificaten aanboden, deze nu gratis uitgeven.

De populariteit van certificaten stimuleerde webbrowsers om de gebruikers door middel van een doorgestreept hangslotsymbool te laten weten dat de website geen gebruik maakt van een beveiligde sockets layer en onbeveiligd is.

Het belangrijkste verschil tussen betaalde en gratis certificaten is niet alleen de garantie die ze bieden. Als hackers de encryptie breken, moet de organisatie die het certificaat uitgeeft een passende vergoeding betalen. Deze certificaten verschillen ook in het type verificatie van domeineigendom, het aantal domeinen en subdomeinen dat door de certificaten wordt gedekt, de geldigheidsperiode, de certificaatautoriteit en het versleutelingstype. Maar dit is niet het einde van de SSL certificaat opties.

Als je voor de veiligheid van je website wilt zorgen, moet je ook een goed beveiligde hosting kiezen. Lees dit artikel om te leren hoe je hosting voor je blog kiest.


Garantie voor betaalde SSL-certificaten

Voordat je besluit om een certificaat te kopen, is het de moeite waard om de garantievoorwaarden goed door te lezen. Premium SSL certificaten garanderen alle of een deel van de kosten van het breken van de encryptie en het uitlekken van belangrijke gegevens.

De voorwaarden bevatten vaak valkuilen waar je voor moet oppassen. De garantie is soms beperkt tot één incident tot het aantal geleden verliezen. In het geval van codebreuk moet de klant zijn schade bewijzen. Ondertussen zijn sommige elementen moeilijk te waarderen, bijvoorbeeld verloren klantgegevens.


Is het de moeite waard om te investeren in betaalde SSL-certificaten?

Als je een kleine website hebt en geen cruciale persoonsgegevens verwerkt, heeft het meestal geen zin om te betalen voor Secure Socket Layer. Er zijn echter geen gratis EV of wildcard SSL certificaten. Als je het nodig hebt, moet je het kopen. Het EV-type SSL certificaat geeft de klant, naast het groene hangslot, een inscriptie met de instelling die het heeft uitgegeven. Het is cruciaal voor banken en andere financiële instellingen die dagelijks een grote hoeveelheid gevoelige gegevens van hun klanten verwerken.

De EV-certificaten worden beschermd door strenge beperkingen. Certificaatautoriteiten hebben een paar dagen nodig om verificatie uit te voeren en de gegevens van het bedrijf te bevestigen. Aan de andere kant kan het DV SSL certificaat binnen enkele minuten worden gegenereerd door een eenvoudig formulier in te vullen.


De veiligheid van je website is een prioriteit en een SSL-certificaat is niet alles. De basis is een veilige hosting. Kies voor UltaHost en maak je geen zorgen over aanvallen.


SSL certificaat kosten vergelijken

DV SSL-certificaten

Een van de marktleiders is Comodo SSL-certificaten. Het is de maker van een van de veiligste webbrowsers, Comodo Dragon en het beste gratis antivirusprogramma. Het biedt ook een gratis DV Comodo SSL certificaat met een geldigheid van 90 dagen. Comodo biedt echter een hele reeks premium oplossingen, van voordelige domeinvalidatie tot geavanceerde wildcard extended validation certificaten.

Als je geen gratis certificaten wilt gebruiken omdat je het niet elke drie maanden wilt verlengen, kun je Comodo Positive SSL overwegen. Het is het goedkoopste, kwalitatief goede 256-bits DV-certificaat met een hoge herkenning door browsers. De installatie is intuïtief en de vereenvoudigde verificatie beperkt de formaliteiten tot een minimum. Het garantiebedrag is $50.000, en de jaarlijkse SSL certificaat prijs is $11,95

Een andere goede oplossing is RapidSSL. Deze biedt meer compatibiliteit, Trust Site Seal en gratis heruitgaven. De jaarlijkse kosten zijn $15,95 en garanderen $10.000. Als je daarentegen op zoek bent naar een betere oplossing met de hoogste geloofwaardigheid en een veel grotere garantie, en tegelijkertijd DV certificaat genoeg voor je is, gebruik dan GeoTrust Quick SSL Premium. GeoTrust is een van de meest gerespecteerde certificaatleveranciers en biedt maar liefst $500.000 garantiewaarde.

Door het beste SSL-certificaat voor uw website te kiezen, wordt deze veilig.

OV SSL-certificaten

Voor $ 99 kun je echter profiteren van een nog hoger beveiligingsniveau. GeoTrust TrueBusiness ID verifieert de gegevens van de organisatie en bevestigt de echtheid ervan. Na het klikken op het hangslot leest de gebruiker voor wie het certificaat is uitgegeven. Het garantiebedrag is nog hoger en bedraagt $1.250.000.

Met dit type certificaat hebben we ook te maken met echte potentaten die door wereldwijde instellingen worden gebruikt. DigiCert is een van de meest gerespecteerde Secure Socket Layer providers met een onberispelijke reputatie. Het biedt wildcard SSL certificaten die je kunt gebruiken met een onbeperkt aantal subdomeinen. De prijs van het DigiCert Secure Site SSL certificaat is $399; het biedt een garantiewaarde van $1.500.000.

EV SSL-certificaten

Als het gaat om de meest professionele oplossingen, is DigiCert Secure Site EV certificaat een van de meest populaire uitgebreide validatie multi-domein SSL certificaten. Het is een oplossing voor meerdere domeinen. Hiermee kun je de naam van je bedrijf laten zien in alle belangrijke browsers. Het SSL certificaat kost $995 per jaar, maar als je een multi-domein SSL certificaat nodig hebt, neemt de kosteneffectiviteit van deze oplossing aanzienlijk toe. De garantiewaarde is $1.500.000.


Gratis certificaat Let’s Encrypt

In het geval van blogs, privéwebsites of andere kleine projecten is het niet nodig om een SSL-certificaat aan te schaffen omdat gratis oplossingen volstaan. De populairste gratis oplossing is Let’s Encrypt. Natuurlijk hebben gratis SSL certificaten enkele beperkingen, maar toch zijn het functionele oplossingen die door alle top browsers worden geaccepteerd.

Let’s Encrypt is een domein validatie type, en je moet het elke drie maanden vernieuwen. Dat is de eerste reden om een SSL-certificaat te kopen: de vervaldatum is vier keer zo lang. En als je één oplossing wilt gebruiken voor meerdere domeinen, moet je op zoek naar verschillende SSL-certificaten, want Let’s Encrypt is maar voor één domein.


Conclusie

Als je over het web surft, bezoek je elke dag tientallen websites waarmee je betalingen kunt doen, kunt winkelen of naar betrouwbare informatiebronnen kunt zoeken. Omdat je altijd wordt blootgesteld aan een aanval door cybercriminelen, is het de moeite waard om te weten wat Secure Socket Layers certificaten zijn en waarom je er een op je website zou moeten implementeren.

Vanuit het oogpunt van website-eigenaren zijn er momenteel verschillende soorten certificaten beschikbaar en de beste oplossing voor de meeste websites zijn gratis certificaten: Let’s Encrypt of Comodo SSL DV. Als je een garantie nodig hebt of je certificaat niet elke drie maanden wilt vernieuwen, kun je voor weinig geld een betaalde DV kopen. Aan de andere kant, als je branche meer vertrouwen van klanten vereist, kun je beter OV of EV oplossingen gebruiken.

Als je kiest voor het hostingplatform van UltaHost, krijg je een gratis Let’s Encrypt-certificaat. Je krijgt ook 24/7 ondersteuning van ons support team en onze powered infrastructuur is gericht op auto-scaling en performance. Als je een SSL-certificaat wilt kopen, biedt UltaHost je aantrekkelijke prijzen voor geselecteerde, geverifieerde certificaten. Bekijk ook Cloudflare VPS die je website naar het hoogste beveiligingsniveau brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Shared Hosting - Pros and Cons

Is Shared Hosting de juiste keuze voor jou? Voordelen en nadelen

Next Post
Check Keyword Trend in Google Trends

Hoe zoekwoordtrend controleren in Google Trends?

Related Posts