WordPress op steroïden – hoe kun je je blog versnellen?

speed up website
Shares

WordPress heeft veel onmiskenbare voordelen en is met recht het populairste CMS. Het is perfect voor beginners en je kunt er een professionele website mee maken zonder ook maar één regel code in HTML, CSS of PHP te schrijven. Bovendien geeft het uitzonderlijke ontwikkelingsmogelijkheden aan ontwikkelaars en is het vanuit SEO-oogpunt het beste CMS. Eén element behoort echter niet tot zijn voordelen. Het is de snelheid.

Er zijn duizenden artikelen geschreven over hoe je de snelheid van WordPress kunt verbeteren. De meeste bevelen een wondermiddel aan: installeer een caching plugin omdat die de pagina versnelt. Ik raad echter aan die helemaal aan het eind te installeren, wanneer de website opgeruimd is en vrij van onnodige dingen die de prestaties vertragen. In dit artikel laat ik je zien hoe je dat kunt doen.

Als je al een caching plugin gebruikt, schakel die dan uit terwijl je de website opruimt. Zo’n plugin vertroebelt het beeld en bemoeilijkt het schoonmaken. Je kunt hem weer inschakelen als je klaar bent met schoonmaken. Dus laten we beginnen!

Website optimalisatie gaat niet alleen over SEO

In de meeste gevallen wordt website optimalisatie alleen geassocieerd met het sneller laden ervan, dus met een puur technisch aspect. Dit brengt echter vele andere zeer belangrijke voordelen met zich mee die van invloed zijn op de conversie, de positie in de Google zoekmachine en ook op het imago en de professionaliteit van het merk.

Je vraagt je toch zeker af wat je nog meer kunt doen om je website hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen, meer bezoekers aan te trekken, hen aan te moedigen terug te keren, en een hogere conversie te hebben. Natuurlijk beïnvloeden de inhoud op de pagina en de traditionele SEO optimalisatie in termen van zoekwoorden, gebruikte zinnen en koppen de positie in Google. Maar sommige factoren die de ranking van Google beïnvloeden werden vroeger over het hoofd gezien. Daaronder is er het optimaliseren van je website voor snelheid.

Met een snel werkende website win je vanaf het begin – de gebruiker zal eerder naar de volgende subpagina gaan als je website snel laadt. Bovendien heeft paginasnelheid invloed op de positie in de Google zoekmachine en verhoogt het de conversie.

Voor een webwinkel is dit van cruciaal belang: uit statistieken blijkt dat elke onnodige seconde wachten op het openen van de website de conversie schaadt. Dus wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je pagina zo snel mogelijk laadt?

Zet in op snelle WordPress hosting

Voordat je veranderingen aan je website gaat aanbrengen, moet je zorgen voor het fundament. Dat is de hosting, d.w.z. de server waarop de website staat. Zelfs de best geoptimaliseerde WordPress website zal traag draaien op trage en verouderde servers die niet geoptimaliseerd zijn voor het CMS.

Kies een dienst die geen onnodige beperkingen oplegt. Er is niets erger dan een maandelijkse transferlimiet, die als megabytes in het mobiele internet kan eindigen en de website aanzienlijk vertraagt.

Kies een server met snelle processoren, NVMe SSD harde schijven, en de componenten van de nieuwste generatie. Je provider moet ook een pakket aanbieden dat geoptimaliseerd is voor CMS, bij voorkeur voor WordPress.

Fast WordPress Hosting with SSD NVMe disks

Het pluginbeheerpaneel in het WordPress Dashboard is niet eersteklas, maar de WordPress Hosting provider kan je helpen om plugins te beheren vanuit het hostingpaneel. Let op de lage TTFB (serverresponstijd); dit is de tijd die de server nodig heeft om te reageren op het verzoek van de gebruiker en te beginnen met het verzenden van paginagegevens. Als deze tijd hoog is, zal zelfs de beste optimalisatie niet helpen.

Zet in op een dienstverlener die ondersteuning biedt bij problemen. Samen met beveiliging is dit een van de fundamenten van de beste hosting.

Welnu, laat ik het je gemakkelijk maken: kies voor UltaHost. Snelle WordPress Hosting doet het bovenstaande en nog veel meer. 99,9% Uptime, betrouwbare bescherming op basis van het BitNinja systeem, en betaalbare prijzen. Kijk en zie dat snelle WordPress Hosting jouw website zal helpen de hoogst mogelijke snelheden te bereiken.

Stel PHP in op de laatste versie

In het hostingpaneel kun je de versie van PHP veranderen. Ook dit kan de prestaties van de site aanzienlijk beïnvloeden, vooral als je standaard een oudere versie hebt ingesteld, bijvoorbeeld PHP 5.6.

Upgrade deze naar een hogere – ten minste PHP 7.3, omdat deze veranderde elementen de laadsnelheid van de website direct beïnvloeden. Natuurlijk, als je een nieuwere versie kunt instellen, bijvoorbeeld PHP 7.6, 8.0, of 8.2, doe het dan. De nieuwste versie van PHP geeft een merkbare prestatieboost omdat de website alle functies optimaler zal uitvoeren.

Foto’s optimaliseren

Foto’s op de website trekken de aandacht van de gebruiker, vooral in tijden van grafisch minimalisme. Al jaren domineren strakke, witte, minimalistische pagina’s, met foto’s als belangrijkste decoratie. Helaas weten veel onervaren website-eigenaren niet hoe ze foto’s in WordPress moeten optimaliseren, met als gevolg sites die foto’s in 4K resolutie laden en meerdere megabytes wegen.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om foto’s in WordPress te optimaliseren. De belangrijkste zijn:

  • het gebruik van het juiste formaat voor specifieke afbeeldingen,
  • fotocompressie,
  • beperking van de fotoresolutie,
  • foto’s converteren naar WebP formaat.

Gebruik voor klassieke foto’s altijd het JPG-formaat. Gebruik het PNG formaat alleen bij schermafbeeldingen, vectorafbeeldingen, elementen in effen kleuren, of afbeeldingen die transparantie vereisen.

Pas bij het opslaan van de foto in een grafisch programma het compressieniveau aan. Kies altijd de juiste balans tussen de kwaliteit en het gewicht van het uiteindelijke bestand. Je kunt dit doen in het venster voor het opslaan van grafische bestanden door de schuifregelaar voor kwaliteit in evenwicht te brengen; let op hoe de foto verandert en op het gewicht van het resulterende bestand.

Upload nooit foto’s met te hoge resoluties. Je kunt in WordPress een plugin gebruiken die automatisch de grootte van te grote foto’s aanpast op basis van je instellingen en meteen compressie uitvoert (bijvoorbeeld de Robin Image Optimizer plugin). Als alternatief kun je elke foto in een grafisch programma op maat maken en het formaat daar aanpassen.

Leer meer over het WebP formaat. Het is een modern formaat van Google dat JPG en PNG vervangt. Het behoudt transparantie, zodat het gebruikt kan worden

Verwijder onnodige plugins en thema’s die de site belasten

WordPress plugins zijn handig, maar je moet ze met een reden gebruiken en proberen het aantal plugins te beperken. In overmaat vormen ze niet alleen een extra belasting van de pagina, maar voegen ze ook elementen toe die bijgewerkt moeten worden. Kwetsbaarheden in plugins zijn de meest voorkomende bron van aanvallen, dus moet je periodieke updates uitvoeren, zelfs voor gedeactiveerde plugins.

Controleer altijd of je zonder plugin kunt doen wat je nodig hebt. Verwijder ook de thema’s die je tijdens de bouw van de website aan het testen was. Als je al één thema hebt gekozen, is de rest overbodig. Laat alleen de actieve en de andere van de standaard WordPress-thema’s als reserve staan.

How to speed up a WordPress blog?

Kies de beste caching plugin voor WordPress

Het cachegeheugen kan de server aanzienlijk ontlasten en de website sneller laden. Je vermindert het aantal queries naar de database aanzienlijk door de cache te gebruiken. Je serveert de pagina in een statische vorm; alleen dynamische elementen worden niet gecached. Hoe kun je zoiets implementeren? Je kunt het beste een plugin gebruiken.

De populairste caching plugins zijn WP Super Cache, W3 Total Cache, WP Fastest Cache, WP Rocket en LiteSpeed Cache. In het komende artikel over WordPress zullen we ze vergelijken, dus blijf kijken!

Conclusie

Zoals je ziet vereist het optimaliseren van WordPress en het versnellen van de website niet altijd ingewikkelde handelingen. Soms zijn een paar eenvoudige stappen voldoende om de laadtijd van de pagina te verkorten en zo de conversie te verbeteren en je positie in Google te versterken.

Ik moedig je aan om de snelheid van je website te testen met tools als GTMetrix of Google PageSpeed Insights. Je kunt voortdurend controleren hoe elk advies de snelheid van de website beïnvloedt. Hoe hoger je score daar is, hoe beter!

Vergeet niet dat goede hosting de snelheid van je blog verhoogt! Daarom zul je dol zijn op het ultrasnelle UltaHost hostingplatform. Krijg 24/7 ondersteuning van ons support team. Onze aangedreven infrastructuur richt zich op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze snelle WordPress Hosting plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Get a Free Domain Name

Hoe krijg je een gratis domeinnaam! (inclusief .com domeinen)

Next Post
How to start your own social network platform

Hoe begin je een eigen sociaal netwerkplatform?

Related Posts