Ontkracht 10 meest voorkomende mythes over SEO

Shares

Veel website-eigenaren hebben geen idee wat SEO is, maar ze willen in de zoekmachine van Google verschijnen, zichzelf promoten en geld verdienen. Het onderwerp SEO roept echter verschillende vragen en twijfels op. Er zijn veel mythes over positionering die de branche schaden en het positioneringsproces zelf belemmeren. 

Iemand zonder SEO kennis kan proberen zijn website te positioneren volgens een paar gouden regels. Maar wat als die gouden regels waarover ze gehoord hebben niet geldig zijn?

Geheimen van websitepositionering

Je zou SEO-specialisten kunnen zien als mysterieuze mensen. Ze hebben vast enorme ketels met een borrelende substantie in hun donkere kantoren en stoppen daar vreemde organische resten in terwijl ze spreuken fluisteren in een vreemde taal! Nou, dat doen ze niet. Je hebt geen ketel of spreuken nodig om de gewenste positioneringseffecten te krijgen.

Websiteoptimalisatie is een langetermijnproces dat voornamelijk is gebaseerd op het vervelende en harde werk van een team van specialisten. Urenlange gegevensanalyse en -interpretatie, het oplossen van steeds groter wordende problemen en het bijhouden van de constante veranderingen van Google zijn slechts enkele van de taken die een website helpen om te klimmen in de zoekresultaten.

SEO mythes weerspiegelen niet de werkelijkheid, maar functioneren nog steeds in de hoofden van ondernemers en marketeers. Hieronder neem ik twijfels weg die ermee te maken hebben.

SEO eindigt met het bereiken van een hoge positie

Een hoge positie in de SERP is slechts één van de doelen van de klant. SEO houdt niet op bij het verbeteren van de positie van de website. Een grotere zichtbaarheid van de pagina, en dus meer verkeer, moet leiden tot een hogere conversie. De specialisten moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de gebruiker die op de website komt een product of dienst koopt.

Bovendien slaapt het algoritme van Google niet en kan het op elk moment de positie van de ene website verlagen ten koste van de andere. Daarnaast zal de concurrentie er alles aan doen om over je heen te springen in de zoekresultaten. Voordat jij op die eerste plaats stond, was er al een andere site.

Daarom houden SEO-specialisten de situatie in de gaten, brengen ze wijzigingen en correcties aan en verrijken ze het linkprofiel, zodat de website lang op een hoge positie blijft staan.

SEO specialisten monitoren de situatie, brengen veranderingen en correcties aan en verrijken het linkprofiel

Het bureau garandeert je een specifieke plaats in de zoekresultaten

En hoe zou dat werken? De enige mogelijkheid die ik kan bedenken is dat Google een veiling organiseert. Stel je voor: vandaag bieden we op de zin “wat is de lichtsnelheid?”. Maar wie zou een zoekmachine willen gebruiken als de resultaten afhankelijk zouden zijn van de prijs? Wikipedia zou dus niet meer in de zoeklijsten staan zoals nu het geval is.

Het doel van positionering in de zoekresultaten is om de website zo hoog mogelijk in de organische resultaten te plaatsen. Het uiteindelijke succes bestaat uit zoveel factoren en variabelen dat er nooit een garantie op succes is. Geen enkele SEO specialist kan een specifiek resultaat garanderen voor concurrerende zoekwoorden. Maar ze moeten je wel een vooruitgang laten zien die wordt bijgehouden door hun KPI’s. Je wilt bijvoorbeeld gebruik maken van de kracht van Travel SEO en je moet de voortgang van het SEO proces bijhouden op basis van KPI’s die het succes in die specifieke niche bepalen.

De eerste plaats in de SERP garandeert het meeste verkeer

Soms als de website de 1e plaats bereikt, is het verkeer onbevredigend. Natuurlijk is in de meeste gevallen de hoogste positie in de SERP gelijk aan het hoogste aantal bezoekers, maar uitzonderingen komen ook voor.

Het uiterlijk van de resultaten verandert voortdurend. Naast betaalde advertenties, kaarten of afbeeldingen kun je de nulpositie niet vergeten, die volgens Google het beste antwoord geeft op de zoekopdracht. Omdat het bevredigende antwoord direct wordt weergegeven, gaan gebruikers zelden naar de pagina. Een lezer stelt een vraag, Google geeft het antwoord dat van jouw site komt, en dat is het.

Uitgebreide zoekresultaten (foto’s, reviewsterren, prijs, voorraad, auteur van het artikel, etc.) zijn ook van groot belang. Zelfs als ze op lagere posities staan, kunnen ze de aandacht van de gebruiker meer trekken dan het kale resultaat van de eerste plaats.

Bedenk hoe vaak je meteen naar beneden scrolde in de SERP omdat de TOP3 meestal bekende platforms zijn met hun specifieke producten. De gebruiker slaat dus soms het eerste resultaat over dat tussen de advertenties is geperst. Daarom zal niet altijd over marktmagnaten heen springen het verwachte resultaat opleveren.

Iedereen kan een website plaatsen

Iedereen kan een huis bouwen, de boekhouding doen of een auto repareren. Ja, natuurlijk. Dat is tenslotte wat mensen doen. Alleen deze mensen hebben de juiste ervaring en opleiding. Je kunt in je eentje proberen je website hoog te laten verschijnen, maar zullen de inspanningen genoeg zijn?

Als het gaat om topposities, is het niet genoeg om te willen. Wat nodig is, is kennis, ervaring, intuïtie, het vermogen om gegevens nauwkeurig te analyseren en te interpreteren, de juiste selectie van zoekwoorden, veel dure tools en op de hoogte zijn van alle veranderingen en innovaties. Geduld en de bereidheid om er veel tijd in te steken zijn ook cruciaal.

SEO vereist kennis, ervaring, intuïtie, het vermogen om gegevens nauwkeurig te analyseren en te interpreteren

Onafhankelijke positionering van pagina’s is mogelijk, maar het kost veel vallen en opstaan, verspilde tijd en de noodzaak om dieper in de buidel te tasten om de juiste tools aan te schaffen. De meeste ondernemers kunnen zich dit niet veroorloven.

SEO is gebaseerd op illegale activiteiten

Het is moeilijk om commentaar te geven. Ten eerste wordt SEO niet gereguleerd door een specifieke wet. Natuurlijk, als we te maken hebben met SEO, vertrouwen we op sommige regels (bijvoorbeeld auteursrecht), maar hetzelfde geldt voor boekhouden. Het feit dat een klein deel van de accountants illegale activiteiten onderneemt, betekent niet dat boekhouden gebaseerd is op illegale activiteiten.

Naast de wet moet je bij SEO ook de richtlijnen en het beleid van Google volgen. Als men verboden praktijken gebruikt, kan het hele proces betreurenswaardige resultaten opleveren voor de website. Waardevolle inhoud, natuurlijke links die naar de website leiden, ondersteuning bij contentmarketing of andere acties die helpen bij SEO zijn legitiem.

Met SEO kun je snel je doel bereiken

Er wordt nog steeds ten onrechte gedacht dat SEO direct effect heeft. SEO is een proces dat tijd kost en het is een uitdaging om te bepalen wanneer de eerste effecten zullen komen. Analyse en implementatie van wijzigingen op de website, zowel technisch (laadsnelheid, mobiele versie, etc.) als inhoudelijk (content optimalisatie) of UX, en het proces van het bouwen van links – dit alles kost tijd.

Vergeet niet dat Google Bots het werk van SEO-specialisten evalueren en dat het van de algoritmes afhangt wanneer een bepaalde pagina een hoge positie zal bereiken. Een website op een lagere plek hoeft dus niet meteen na het starten van SEO-activiteiten stijgingen te noteren. Soms kan het enkele maanden duren.

SEO wordt overschat

Een hoge positie van een pagina in de zoekresultaten is zelden het resultaat van toeval, en zeker nooit als het gaat om zeer concurrerende zoekwoorden. Soms verdedigt waardevolle inhoud zichzelf, maar het is niet genoeg om te concurreren met professionele SEO. Zonder gelijktijdig werk aan het verbeteren van de kwaliteit van de website of het aanpassen ervan aan de behoeften van de gebruiker, veroordeel je jezelf tot de tweede tien resultaten.

Daarom kun je investeren in betaalde campagnes en jezelf promoten op sociale media, maar om hoog te scoren in de organische zoekresultaten moet je professionele actie ondernemen. Dus antwoord, wordt SEO overschat, of zijn het misschien de behoeften van de markt die dit gebied van internetmarketing zo hard maken?

Om hoge resultaten in de zoekmachine te behalen, moet je veel elementen polijsten. Een van de meest kritieke is een reeks natuurlijke links met hoge autoriteit en contentmarketing. Het zal echter problematisch zijn om bevredigende resultaten te behalen door alleen op deze twee aspecten te vertrouwen. SEO is een veelzijdig proces; zowel on-site als off-site facetten zijn even belangrijk.

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO, maar het is slechts een deel

Boeiende en absorberende inhoud kan gebruikers aantrekken, maar zonder technische aanpassing van de pagina kan het voor Google niet genoeg zijn om je website hoog in de organische resultaten weer te geven. Aan de andere kant, als je een indrukwekkend linkprofiel hebt maar een website die het absoluut niet kan bijbenen, zul je ook niet door de concurrentie heen breken die nog steeds naar perfectie streeft.

Elke website kan een hoge positie krijgen

In theorie waarschijnlijk wel, maar zoals ik al eerder zei, zijn er voor een effectieve positionering veel factoren nodig. Sommige daarvan kunnen we beïnvloeden, maar niet allemaal. Je kunt alleen maar raden naar de algoritmen van Google en proberen je aan te passen, maar je krijgt geen garantie op succes.

Soms belemmeren een zwakke server, onlogische websitenavigatie of vele andere dingen een effectieve positionering en staan ze het succes van het project in de weg.

Er is geen verschil tussen globale en lokale SEO

Als je het onderwerp in grote lijnen bekijkt, verschillen deze twee gebieden van internetmarketing op specifieke punten. Ten eerste gaat het om de actiestrategie en de selectie van zoekwoorden voor de doelgroep van ontvangers.

Lokale SEO moet een regionaal karakter hebben. Het vertaalt zich niet alleen in zinnen, maar ook in passende links van lokale pagina’s of zichtbaarheid op Google maps. Het is ook cruciaal om naamsbekendheid op te bouwen in een bepaald gebied, wat geen prioriteit is voor nationale of wereldwijde projecten.

Conclusie

Mythes over SEO bestaan en zullen verschijnen zolang dit onderdeel van marketing het goed doet. Het belangrijkste is dat valse informatie goed wordt geverifieerd. De complexiteit van het onderwerp zorgt ervoor dat mythes groeien, soms met een spottende ondertoon. Gebruik je gezonde verstand en als je twijfelt, raadpleeg dan een expert die het probleem kan aanwijzen en je kan helpen het op te lossen.

Als je dit artikel leuk vond, dan vind je het hostingplatform van UltaHost vast geweldig. Krijg 24/7 ondersteuning van ons supportteam. Onze krachtige infrastructuur is gericht op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Small Business Development

5 Ontwikkelingsfasen van kleine bedrijven

Next Post
optimise site for business

Hoe optimaliseer je een zakelijke website voor SEO?

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50