Top 5 Contactformulier Plugins voor WordPress

Contact Form Plugins
Top 5 Contact Form Plugins for WordPress
Shares

Op zoek naar de mening van je publiek? Wil je een menselijke band opbouwen met je klant?

Als verantwoordelijke website-eigenaar zou je altijd je communicatie en interactie met het publiek willen maximaliseren. Daaruit volgt natuurlijk dat je specifieke communicatiekanalen creëert die zij kunnen gebruiken om jou te bereiken. “Hoe bereik ik dit precies?”, is de vraag die je nu wel in je hoofd moet hebben. Maak je geen zorgen, wij hebben het voor je geregeld.

Er zijn genoeg manieren voor een website-eigenaar om een goede communicatie met je publiek te onderhouden. Het eerste kanaal dat de meeste websites gebruiken is e-mail. Ze gebruiken e-mailhosting of een e-mailserver die zowel e-mails kan versturen als ontvangen. Met een goed e-mailhostingplan kun je een onbeperkt aantal adressen voor je e-mail van je domein hebben. Als je domeinnaam bijvoorbeeld mysite.com is, kun je meerdere adressen hebben zoals [email protected], [email protected], [email protected] en nog veel meer. Zo kun je e-mailadressen onderverdelen in afdelingen of teams, afhankelijk van hun functie. Dit stroomlijnt het gebruik van e-mails om met je publiek te communiceren. Je kunt ook meerdere gebruikers dezelfde e-mailadressen laten gebruiken met beperkte en onbeperkte toegang. Dit communicatiekanaal is echter zeer geschikt voor commerciële en zakelijke ondernemingen en is niet erg nuttig voor eigenaars van persoonlijke websites.

Een ander communicatiekanaal dat veel gebruikt wordt zijn de sociale media. Zowel persoonlijke als commerciële websites worden vaak gebruikt om organisch verkeer naar sociale mediaprofielen te sturen. Het omgekeerde is ook een zeer effectieve marketingstrategie die zeer populair is en dat is niet voor niets. Enkele miljarden mensen in de wereld gebruiken sociale media en er zijn maar weinig andere dingen die zelfs maar kunnen beweren zo’n groot gebruikersbestand te hebben. Daarom zullen mensen uit je publiek zich waarschijnlijk meer op hun gemak voelen om je via sociale media te benaderen dan via e-mail. Dat komt omdat een e-mail een elektronische vorm van een brief is en daarom alle formaliteiten en complexiteiten van een brief in zich draagt. Je publiek zal waarschijnlijk niet via e-mail willen communiceren, tenzij het iets is wat ze heel graag willen overbrengen. Sociale media kunnen daarom dienen als een betere indicator voor hun band met je website.

Een van de belangrijkste communicatiekanalen is de stem en het gebruik van een hulplijn, een mobiel telefoonnummer of een uitbestede belservice is een van de meest effectieve manieren om het spraakcommunicatiekanaal te benutten. Spreken is nog steeds een meer natuurlijke en interactieve manier om te communiceren dan schrijven of chatten met bots op het internet. Daardoor geven gebruikers de voorkeur aan interactie met spraakcommunicatiekanalen, omdat ze directer en natuurlijker kunnen zijn in hun spraak, terwijl ze ook minder tijd nodig hebben om veel meer informatie over te brengen. Helaas vereist dit communicatiekanaal menselijke input en arbeid en kan het niet volledig worden geautomatiseerd. Dit leidt tot zeer hoge kosten en kan ook de aanschaf van werknemers of uitbestede diensten vereisen. En niet te vergeten, de retentie van informatie is niet erg hoog.

We hebben dus verschillende methoden besproken, maar geen ervan is zeer effectief voor alle gevallen. Wat moet dan de koers zijn voor jou als website-eigenaar? Het antwoord is heel eenvoudig. Contactformulieren! Contactformulieren bestaan al een tijdje en zijn een zeer effectief communicatiekanaal tussen jou en je publiek. Dat “Bereik ons”, “Laat een bericht achter”, en “Laat het ons weten” dialoogvenster dat je meestal onderaan de pagina van een website ziet, staat bekend als het contactformulier. Hoewel het een ingewikkelde werkstructuur heeft, heeft een contactformulier een heel eenvoudige taak. Het laat de websitebezoeker een paar dialoogvensters invullen met correcte informatie, het verifieert die informatie dan met een paar controles en stuurt het hele formulier als e-mail naar het aangewezen adres. Het combineert het gemak en het gebruiksgemak van sociale media met de context en informatie van een e-mail. Het beste van alles is dat je volledige controle en opslag hebt over de informatie die je verzamelt.

Vandaag laten we je de 5 beste WordPress plugins zien waarmee je contactformulieren op je WordPress pagina kunt integreren:

WPForms

WPForms heeft meer dan 5 miljoen actieve gebruikers en het is logisch waarom. Het bestaat al heel lang en in die tijd heeft het zich weten te vestigen als een robuuste, betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken manier om contactformulieren te integreren. Het biedt meer dan 300 sjablonen, variërend van enquêtes, contactformulieren, betalingsformulieren, nieuwsbriefformulieren en meer. Het staat zelfs in de 10 Populairste WordPress Plugins aller tijden. Bovendien bieden ze een solide integratie met e-mailmarketing om de effectiviteit van je formulieren te verdubbelen en zijn ze uiterst eenvoudig in te sluiten op elke pagina. De prijs begint bij $40 per jaar.

W8 Contact Form

W8 Contact Form is een andere geweldige contactformulier-plugin voor WordPress die dagelijks vele gebruikers bedient en al bijna tien jaar bestaat. Met ingebouwde captcha, aangepaste formulierinstellingen, meerdere ontvangers en geautomatiseerde antwoorden is er niets dat je nodig hebt dat W8 Forms niet kan bieden. Het maakt ook deel uit van de briljante CodeCanyon familie van plugins aangeboden door de Envato Marketplace (lees hier meer over hoe je de Envato Elements plugin gebruikt). De reguliere licentie voor W8 Forms is $20.

Jotform’s WordPress Forms

Deze plug-in biedt alles wat je nodig hebt om je taken te stroomlijnen en de manier waarop je je bedrijf beheert te verbeteren. Het biedt verschillende geavanceerde functies zoals voorwaardelijke logica, 30+ betalingsgateways, en sterke tools voor gegevensbeheer, zodat je je ideale formulier kunt maken zonder dat er codering aan te pas komt. Het beschikt zelfs over talloze geavanceerde formuliervelden, widgets en integraties die je kunt gebruiken en combineren met je bestaande workflow. Je kunt beginnen met het maken van je document door een van hun kant-en-klare sjablonen te kiezen en die verder aan te passen met behulp van hun krachtige drag-and-drop bouwer. Als je document af is, kun je het gemakkelijk op je website insluiten of gewoon delen met een link. Het gratis plan bevat alle functies en het bronzen plan begint bij $34/maand, jaarlijks gefactureerd. 

Formidable Forms

Formidable Forms behoort tot de giganten in de categorie WordPress Contactformulieren en het is gemakkelijk te zien waarom. Getest door bedrijven als Apple, Wells Fargo, WB en meer, zijn ze gemakkelijk de grootste zakelijke leverancier van deze functie. Ze integreren een eenvoudig drag-and-drop builder model met 1-click installatie maar ook HTML maatwerk voor wie dat nodig heeft. Ze bieden ook geavanceerde functies zoals dynamische velden en geïntegreerde weergaven die je nergens anders vindt. Het Basic plan begint bij $40 per jaar.

Forminator

Voor de budget-minded die er zijn, maak je geen zorgen. Wij staan achter je. Forminator is gemakkelijk de beste gratis oplossing voor het integreren van contactformulieren op je WordPress website. Het biedt een eenvoudig, visueel, drag-and-drop bouwprogramma om de benodigde inspanning tot een minimum te beperken. Er zijn ook veel unieke formulier-sjablonen zoals quizzen, feedback-widgets, polls en nog veel meer! Hoewel het gratis te gebruiken is, biedt Forminator enkele functies die je misschien wilt met een premium lidmaatschap.

Hebben we jouw favoriete plugin gemist? Ga nu naar de comments om het ons te laten weten!

Vond je dit bericht nuttig? Zie onze blog voor meer van dit soort dingen!

Previous Post
Use SEO to improve WordPress rank

Hoe gebruik je SEO om je WordPress website beter te laten ranken?

Next Post
What is a Domain TLD?

Wat is een domein-TLD?

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50