Wat is Website Cache? Hoe verbetert het de prestaties van websites?

Website Cache
Shares

De cache van een website is een belangrijke opslagplaats. Het slaat je gegevens op als tijdelijke bestanden op de server. Deze tijdelijke gegevens zorgen ervoor dat je website soepel blijft werken en voorkomen dat je je gegevens vaak moet invoeren. Er zijn verschillende soorten website-caches, die elk een doel dienen om je gegevens op te slaan. Hier gaan we dieper in op wat een website cache is en hoe het de prestaties van je websites beïnvloedt.

Wat is website cache?

Wanneer je een website bezoekt, ga je als gebruiker akkoord met de overdracht van je gegevens naar hun server. Zodra de server je gegevens heeft verzameld en reservekopieën heeft gemaakt, gaan ze pas verder met het bekijken van je inhoud.

Dit maakt de website cache een soort online gegevens die elk systeem opslaat als een tijdelijk bestand. Dit helpt om je toekomstige toegang tot de website gemakkelijk te maken. De websites met cache lijden onder de realiteit van het opnieuw verzenden van verzoeken naar de klanten die op hun site landen bij elk bezoek.

Soorten website cache

Er zijn talloze manieren waarop een website je gegevens kan opslaan nadat je de interface hebt bekeken. Hier zijn enkele van de soorten Website Cache die helpen de latentie van je website te verminderen:

Website cache

Website cache is een belangrijk type cache. Je kunt een webcache voornamelijk gebruiken om een back-up van je gegevens op te slaan bij het laden van de websitepagina. De website zal de gegevens in de cache gemakkelijk opnieuw aanmaken om de snelheid van de website te verbeteren. Dit voorkomt dat je last hebt van een trage toegang tot de website. Bij dit type webcache ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud van de opslag in plaats van de website-eigenaar.

Hoewel de eigenaar verantwoordelijk is voor het bepalen van de duur van de cache op de website, geldt in de context van websitehosting dat als je website niet verandert in de loop van de tijd, je de cache op bepaalde intervallen moet configureren. Aan de andere kant, als er regelmatig veranderingen worden aangebracht, is het aan te raden om een vervaldatum in te stellen voor een betere verversingssnelheid na verloop van tijd. Als de webpagina deze taken niet uitvoert, dan zal de site verouderde inhoud weergeven in plaats van de bijgewerkte websitepagina.

Browser web cache

Een browser web cache is een uniek type cache dat verantwoordelijk is voor het opslaan van talloze multimedia-elementen, waaronder afbeeldingen, CSS en zelfs de gebruikte HTML. Zowel de Browser Web Cache als de site caching werken samen aan de client kant, waardoor de browser zelf de pagina kan bekijken en totale controle heeft over de cache van de bezoeker. Browsers zullen een tijd bepalen om hun tijdelijke cache of back-ups van je gegevens te verwijderen om ongewenste ruimte op de server leeg te maken.

Server web cache

Server web cache is een speciale cache die veel wordt gebruikt in combinatie met Content Delivery Network caching, opcode caching en objecting caching. Wanneer ze gecombineerd worden, helpen ze bij het opslaan van verschillende soorten gegevens op de server van de website, waaronder de gegevens op een WordPress hosting server. Het speelt een grote rol bij het overzichtelijk houden van de gegevens door de eigenaar.

Het is misschien wel de eenvoudigste manier om de belasting van je server te verminderen. Met behulp van deze cache kijkt de server na ontvangst van een verzoek van de klant in de tijdelijke opslag en gaat op zoek naar de relevante informatie. Als de gevraagde inhoud al in de cache aanwezig is, haalt de browser de gegevens zonder problemen op, waardoor je server sneller wordt.

Verbeter de prestaties van je website met de beste VPS Hosting!

Klaar om de snelheid en veiligheid van je website te verhogen? Maak dan gebruik van de Cloudflare hostingservice van UltaHost, die het Cloudflare Content Delivery Network (CDN) gebruikt om de veiligheid en snelheid van je website te verbeteren.

Micro web cache

Micro web cache is een van de minst bekende web caches. Bijna geen enkele eigenaar is zich bewust van de functies ervan. Dit type cache duurt een korte periode, die varieert van 5 tot maximaal 10 seconden. Het wordt voornamelijk gebruikt voor een niet-dynamische versie van je dynamische inhoud.

Micro web cache is meer gericht op de eindgebruikers dan op de website-eigenaar als het gaat om het cachen van content. Eigenaren gebruiken het niet zo vaak als andere webcaches. De reden is eenvoudig: Het bewaart je gegevens voor een langere tijd. Daarom hebben veel websites er geen voordeel van als het gaat om gegevensopslag. Handelswebsites gebruiken dit type cache vaak omdat hun gegevens vaak moeten worden gewijzigd.

Hoe werkt de web cache?

De webcache werkt als een tijdelijke opslag voor de gegevens van de bezoeker. Als mensen naar je site komen, slaat de website hun gegevens op de server op. Deze gegevens omvatten, maar zijn niet beperkt tot, je naam, e-mail en wachtwoord. Op deze manier hoef jij, als bezoeker, de website niet bij elk bezoek je gegevens te geven, omdat je gegevens al als tijdelijke bestanden op de server van de website zijn opgeslagen. Dit verbetert de algehele snelheid van de website bij het laden van de pagina’s, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd. 

Moet je de cache van je website wissen?

Als je ooit je website moet opschonen, is de kans groot dat je te maken hebt met laadproblemen met je website. Om ongewenste tijdelijke internetbestanden te verwijderen, kun je daarom regelmatig de cache van je browser verwijderen om de efficiëntie te verbeteren van elke website die je per dag laadt, inclusief een website van een sociaal netwerk.

Voordat je de cache van je website verwijdert, moet je er wel rekening mee houden dat het verwijderen van de cache van je website betekent dat je al je online gegevens verwijdert die zijn opgeslagen in de back-up van de site. Je kunt je wachtwoorden en andere informatie bewaren door goed op te letten welk selectievakje je moet selecteren bij het wissen van de cache.

Hoe verwijder je de cache van je website met je standaardbrowser?

Je kunt de cache van je website handmatig verwijderen, ook al wist deze zichzelf na een tijdje in je browser. Ga gewoon naar je standaardbrowser. In dit geval gebruiken we Google Chrome. Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek waar je in het Google Chrome extensies gedeelte komt. Navigeer naar de opties voor hulpmiddelen. Selecteer “Browsergegevens wissen” en kies het tijdsbereik bovenaan. Vink de vakjes naast “Cookies en andere sitegegevens” en “Cached afbeeldingen en bestanden” aan en klik op Gegevens wissen om alle cache van je website te verwijderen.

Waarom is website cache belangrijk?

Website cache is een van de belangrijkste aspecten van je online aanwezigheid, vooral voor WordPress hosting met veel verkeer. Het verlaagt de kans op verkeer in het netwerk. Het doet dit door kopieën van je gegevens op te slaan, waardoor de prestaties van de website verbeteren en de latentie wordt geminimaliseerd. Het beste van het opslaan van servergegevens is dat het het gebruik van bandbreedte vermindert elke keer dat je de website opent. Dit helpt de hostingkosten te verlagen voor websites met veel verkeer.

Conclusie

De cache van een website speelt een grote rol bij het verbeteren van de prestaties van je website, vooral als je rekening houdt met WordPress hosting met veel verkeer. Elke keer dat je de website bezoekt, worden je gegevens opgeslagen. Bovendien vermindert het de latentie van de website, waardoor de gebruikerservaring toeneemt. Weten wat elk type website cache doet is nodig om bepaalde beslissingen te nemen over het gebruik van je gegevens online. Dit vereist dat je de beste cachingstrategieën volgt die beschikbaar zijn op de meest kosteneffectieve manier.

Met de kennis van website cache en de goedkoopste WordPress hosting service van UltaHost, kun je je site gemakkelijk aan de praat krijgen! Deze krachtige hostingoplossing maakt het eenvoudig en goedkoop om je website te bouwen.

FAQ

Wat is website caching en hoe helpt het mijn site sneller te maken?
Is browser caching belangrijk? Wat wordt er gecachet?
Zijn er verschillende soorten caching en hoe dragen ze bij aan de prestaties?
Hoe kan ik caching voor mijn website implementeren en beheren?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
SEO Hike Website

Optimaliseren van buitenavontuur: Een gids voor SEO voor wandelwebsites

Next Post
omnichannel marketing

Omnichannel marketing: Een gedetailleerde gids

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50