10 Tips om je website sneller te laten laden

10-tips-to-make-your-website-load-faster
10-tips-to-make-your-website-load-faster

Heb je problemen met het laden van je website in minder dan een minuut? Gefrustreerde kijkers horen klagen over je trage website? Wij hebben precies de oplossingen voor je!

Je website is de eerste indruk van je bedrijf. Het is belangrijk dat je een goede eerste indruk vormt op al je kijkers. Een goede website moet snel, responsief en toegankelijk zijn. Om dit te bereiken hoef je de basis van webdesign en -ontwikkeling niet te kennen.

Volgens top webdesigners in Canada moeten websites met elkaar concurreren om de aandacht van de gebruiker. In deze concurrerende ruimte is het belangrijk om je website te optimaliseren en hem zo snel mogelijk te laten laden. De prestaties van een website zijn een factor die van invloed is op het succes van elk bedrijf. Een traag ladende website zal leiden tot een afname van het aantal bezoekers, en het kan ook de conversiepercentages beïnvloeden.

We moeten toegeven dat onze websites niet zo snel zijn als ze zouden moeten zijn. De gemiddelde laadtijd van een website was in 2017 2,6 seconden, en het wordt met de dag erger. Google constateert dat websites die langzamer laden dan 400ms minder klikken krijgen. 25% van de internetgebruikers zegt dat ze een website zouden verlaten als het 4 seconden of langer duurt om te laden.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die we kunnen doen om onze websites sneller te maken. In dit artikel gaan we het hebben over enkele eenvoudige manieren om je website gratis te versnellen. Deze tips zullen je helpen de prestaties van je website te verbeteren en een hogere positie in de resultaten van zoekmachines te krijgen.

Hoogwaardige webhosting

Een belangrijke factor bij website snelheid is de hosting service provider. Je moet een betrouwbare provider vinden die een hoogwaardige server en betaalbare prijzen biedt. Zorg ervoor dat de hostingserver zich op een nabijgelegen locatie bevindt.

Hoe dichterbij de server, hoe sneller je site zal laden voor je bezoekers omdat de ping sneller is en het de kijker minder tijd kost om je site te bereiken. Gelukkig heb je geluk, want UltaHost biedt de snelste hosting met de meest betaalbare prijzen die er zijn. Bekijk het nu!

Een Content Delivery Network gebruiken

De volgende stap is het optimaliseren van je site voor prestaties, wat gedaan kan worden door een CDN (Content Delivery Network) te gebruiken voor snellere laadtijden. Wat doet een CDN? Een CDN slaat kopieën van de oorspronkelijke gegevens op verschillende servers wereldwijd op en wanneer de kijker deze gegevens wil opvragen, krijgt hij de gegevens van de server die het dichtst bij hem staat. Dit vermindert de laadtijden en de middelen die je website nodig heeft om volledig te laden aanzienlijk.

Toegankelijkheid maximaliseren

Om te beginnen moeten we ervoor zorgen dat onze website toegankelijk en compatibel is met alle apparaten en browsers.

Dit betekent het verzorgen van de optimalisaties en plugins om ervoor te zorgen dat ze alle apparaten ondersteunen, van smartphones en tablets tot computers en laptops. We kunnen ook de laadsnelheid verbeteren door de landingspagina te optimaliseren, het aantal plugins of scripts dat erop draait te verminderen, en hem te hosten op een server die dicht bij je doelgroep staat.

Media optimaliseren

De laadtijd van een website is direct gerelateerd aan het aantal bezoekers dat hij krijgt. Een van de weinige dingen die je kunt doen om je website sneller te laten laden is het verkleinen van de afbeeldingen op je website.

Afbeeldingen zijn een van de grootste veroorzakers van trage laadtijden. Ze nemen veel ruimte in beslag en kunnen het laden van je pagina tot 50% vertragen. Je moet ook proberen in de gaten te houden hoeveel afbeeldingen je op een pagina hebt, want ook dat kan de prestaties beïnvloeden.

Beheer van plugins

Plugins en scripts vereisen middelen om te draaien en kunnen de tijd die je website nodig heeft om volledig te laden verlengen. Om de prestaties van je website te verbeteren moet je het aantal plugins of scripts dat op een bepaald moment actief is verminderen.

Je kunt dit doen door niet meer dan één plugin voor dezelfde taak te gebruiken en lichtgewicht plugins te gebruiken die meerdere behoeften van je website kunnen vervullen. Een goed voorbeeld hiervan is JetPack. Lees onze blogpost erover hier.

Advertenties beperken

De meeste advertenties gebruiken een of andere vorm van media. Vaker wel dan niet zijn dat video’s, die heel wat bronnen kunnen opslokken en bovendien opdringerig en vervelend zijn voor de kijker. Hier geldt dezelfde logica als voor foto’s en video’s. Het is niet haalbaar om ze helemaal te elimineren, maar het kan een goed idee zijn om ze te beperken zodat ze een minimum aan bronnen gebruiken.

Externe diensten beperken

Externe diensten verwijzen naar de integratie van verschillende externe add-ons of scripts, bijv. Google Analytics, Twitter, Facebook enz. Deze hulpprogramma’s gebruiken in principe de bronnen van de kijker om externe media en extensies weer te geven.

Dit kan nog meer middelen vergen dan het weergeven van afbeeldingen of video’s. Gebruik Google Chrome DevTools en bekijk de lijst met bronnen die je website laadt. Identificeer de hoeveelheid gegevens die deze bronnen verbruiken en probeer de diensten die te veel bronnen gebruiken te verwijderen of te minimaliseren.

Cache Vervaldatum

Een webbrowser slaat informatie in de cache op, zodat een gebruiker bij een volgend bezoek aan dezelfde website niet alle informatie opnieuw hoeft te laden. Dit resulteert in snellere laadtijden. Je kunt deze functionaliteit benutten door een lange vervaldatum in te stellen, zoals een jaar of langer. Op deze manier zullen terugkerende gebruikers op je websites merkbaar snellere laadsnelheden waarnemen.

Redirects verminderen

Doorsturen is het meenemen van een bezoeker van een website naar een andere website zonder dat hij de URL hoeft in te typen. Bij redirects moet de hostpagina van de omleiding eerst worden geladen voordat de doelpagina kan worden geopend. Dit betekent dat de tijd die nodig is om een pagina te bereiken wordt verdubbeld en soms zelfs verdrievoudigd. Verminder het aantal redirects om ervoor te zorgen dat je kijker direct op de doelpagina terechtkomt.

Compressie

Je website heeft waarschijnlijk een groot aantal bestanden nodig om de hele inhoud weer te geven. Dit kunnen bestanden zijn die CSS, HTML, JavaScript, enz. gebruiken. Je kunt deze bestanden comprimeren met nieuwe tools om ze kleiner te maken, zodat ze sneller toegankelijk zijn voor je hostingserver. Je moet oppassen dat je ze niet verder comprimeert dan hun bruikbaarheid.

Dat waren onze 10 tips om je website sneller te laten laden. Hebben we iets gemist? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Blijf onze blog lezen voor meer van dit soort tips.

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Website Hosting Why You Should Get Your Own VDS

Waarom je je eigen VDS zou moeten hebben

Next Post
Best Storage Type for Your Web Server

Het beste opslagtype voor je webserver

Related Posts
Total
0
Share