Waarom je je eigen VDS zou moeten hebben

Website Hosting Why You Should Get Your Own VDS
Shares

Waar denk je dat een VDS-server een goede toepassing voor is? Passen jouw behoeften en budget bij een VDS-server? Lees verder om meer te weten te komen.

Onlangs hebben we VPS-servers uitgebreid besproken en waarom ze mogelijk geschikt zijn voor jouw website. Je kunt hier meer lezen. Er is nog een ander, krachtiger type server voor de mensen die het met een VPS niet redden. Als de behoeften van je website toenemen, nemen ook de behoeften toe van de server waarop die website wordt gehost. Wij stellen je voor, de VDS server!

Voordat we verder gaan, moeten we je vertellen wat een VDS is. Een VDS (Virtual Dedicated Server) is een soort externe dedicated server, in tegenstelling tot een VPS die gewoon een virtuele machine is die bovenop een fysieke server draait. Hierdoor kan je website veel meer verkeer aan dan wanneer hij op een VPS server zou staan. VDS servers zijn een samenvoeging van complete server hardware samen met een OS (Operating System). Het valt onder de IaaS (Infrastructure as a Service) technologie voor cloud computing. 

De grote serverruimtes die je vaak ziet in films en andere media zijn stapels VDS servers die bij elkaar staan in een serverruimte. Meestal bevinden deze servers zich in de premium tier van een webhostingbedrijf en zijn als zodanig geprijsd. Ze bieden onbeperkte bandbreedte, zodat er geen limiet is aan de hoeveelheid verkeer die je gehoste websites of applicaties kunnen ontvangen. Ze bieden ook superieure verwerkingskracht vergeleken met VPS servers of andere servers die gewoonlijk processors van consumentenkwaliteit gebruiken. VDS servers daarentegen draaien meestal op werkstations of voor servers gebouwde processors die geoptimaliseerd zijn voor gebruik op webservers.

Vaak krijg je bij een serverpakket van een hostingbedrijf een HDD-schijf toegewezen, of in zeldzame gevallen een M.2 SSD-schijf. VDS servers daarentegen hebben meestal hoogwaardige M.2 SSD-schijven en soms zelfs NVMe SSD-schijven in een RAID-configuratie (lees hier meer over de verschillen tussen serveropslagtypen). Een RAID-systeem (Redundant Array of Independent Disks) is een methode om opslagsystemen storingsbestendig te maken. Het bestaat meestal uit een stapel van verschillende SSD-schijven die samengevoegd zijn om bescherming te bieden in geval van hardwarefouten. Het is verdeeld in verschillende niveaus, namelijk 0, 1, 5 en 10, waarbij hogere getallen betere prestaties en veiligheid aangeven.

De vraag die hier dus gesteld moet worden is: “Voor wie zijn VDS-servers precies bedoeld?” en er zijn verschillende zeer goede antwoorden op die vraag. Er zijn echter een paar sleutelfactoren die alle toepassingen van VDS-servers gemeen hebben. Al deze factoren hebben betrekking op de hardwarespecificaties, websiteprestaties en websitebeveiliging die een VDS server hostingplan kan bieden.

Om te beginnen kunnen middelgrote tot grote bedrijven, vooral e-commerce winkels, veel baat hebben bij een VDS server. Dit komt omdat ze regelmatig een grote hoeveelheid interactief verkeer op hun websites ontvangen dat hun catalogi of collecties bekijkt, zichzelf bijwerkt over het merk en in e-commerce situaties; ook aankopen doet op de website. Deze grote toestroom van verkeer vereist voldoende middelen om efficiënt te worden afgehandeld. Bovendien helpen deze middelen om een snelle laadsnelheid en responstijden op een website te garanderen (lees hier meer over hoe je de laadsnelheid van je website kunt verhogen).

Ten tweede zouden kleinere bedrijven en ondernemingen beter gediend zijn met tenminste een VDS voor interne activiteiten. De belangrijkste factor die een VDS onderscheidt van servers met lagere prestaties bij gebruik in een onderneming of bedrijf is veiligheid. Deze organisaties hebben vaak te maken met grote hoeveelheden gevoelige of versleutelde gegevens die tegen geen enkele prijs gecompromitteerd mogen worden. Daarom maken hun behoeften de VDS automatisch tot een veilige en betaalbare keuze voor het opslaan, verwerken en toegankelijk maken van die gegevens.

Ook softwarebedrijven kunnen veel baat hebben bij VDS-servers. Door de flexibiliteit van hun aard en de volledige controle die een gebruiker heeft, kunnen VDS-servers zeer goed op grote schaal software testen en zelfs voor meer veeleisende doeleinden in kleinere ondernemingen. Het feit dat het echte, fysieke machines zijn die op afstand bestuurd kunnen worden en echte vrijheid bieden, maakt ze zeer geschikt voor softwarebewerkingen. Een extra bonus is het feit dat hostingplannen voor VDS-servers vooraf worden geleverd met serveronderhoud, zodat je je kunt richten op het bouwen van je product in plaats van je bezig te moeten houden met BIOS– en OS-problemen.

Een ander goed gebruik voor VDS servers zouden onderwijsinstellingen en organisaties kunnen zijn. Vaak werken deze organisaties met kleine tot middelgrote hoeveelheden verkeer. Deze organisaties hebben echter ook beveiligings- en stabiliteitseisen die vergelijkbaar zijn met die van bedrijven en ondernemingen. Bijvoorbeeld, een portaal voor studenten en docenten van een universiteit zou een normale hoeveelheid bijna vast verkeer hebben. Maar voor de gegevens die op dit portaal zouden worden opgeslagen en voor de regulering van het portaal zouden strenge beveiligingseisen moeten gelden. Het volledig gecontroleerde karakter van VDS servers, samen met hun speciaal gebouwde hardware zoals hoogwaardige verwerkingseenheden en RAID opslagsystemen, leent zich natuurlijk voor een dergelijke toepassing.

Ben je op zoek naar een VDS-server voor je organisatie? Zoek niet verder! UltaHost brengt je de best presterende, meest betaalbare VDS hostingpakketten. Bekijk ze nu!

Vond je dit artikel nuttig bij het doen van een weloverwogen aankoop voor je volgende hostingplan? Blijf onze blog lezen voor meer van dit soort dingen!

Previous Post
how to choose the name for the business

Hoe kiezen bedrijven hun bedrijfsnamen?

Next Post
10 tips to make your website load faster

10 Tips om je website sneller te laten laden

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50