5 Beste Linux distributies voor je VPS server

Top 5 Linux Distributions for your VPS server

Waarom je je eigen VPS server zou moeten nemen en de 5 beste Linux distro’s om erop te installeren.

Dus je hebt de eerste grote stap gezet naar het verkrijgen van controle over je website door je aan te melden voor het beste, meest betaalbare VPS abonnement van UltaHost? Als je dat nog niet gedaan hebt, ga jezelf dan nu registreren.

Voor meer over waarom je een VPS abonnement zou moeten nemen en hoe het de manier zal beïnvloeden waarop je publiek je website ziet, bekijk het artikel hier!

Over VPS gesproken, elke goede server heeft een besturingssysteem nodig. De meeste servers draaien tegenwoordig op een of andere versie van Linux, een distributie genaamd, ook wel liefkozend ‘distro’ genoemd.

Waarom Linux? kun je je afvragen. Het internet was vroeger uitsluitend gebouwd op Unix servers. Na verloop van tijd werden deze Unix servers gemakkelijk geüpgraded naar Linux servers naarmate krachtigere hardware toegankelijk werd. Ten tweede is Linux open-source, dus er komt geen eind aan de mogelijkheden voor ontwikkelaars om het aan te passen. En tenslotte is Linux het meest efficiënte besturingssysteem, vooral op minder krachtige hardware.

Vandaag vertellen we je de 5 beste Linux distributies of ‘Distro’s’ voor je VPS dienst.

Ubuntu Server

Ubuntu is de populairste Linux distro die er is en dat is niet voor niets. Ubuntu VPS biedt een interactieve GUI-ervaring, betrouwbaarheid en een grote keuze aan software uit de eigen App Store. Het bevat nu ook standaard de populaire VPN (Virtual Private Network) dienst WireGuard. Je kunt je distro tot vijf jaar na de release bijwerken, zodat je niet steeds je software hoeft bij te werken. Het komt ook met de mogelijkheid om je eigen cloud platform te bouwen.

Debian

Debian is een van de oudste Linux-distro’s die er zijn en doet nog steeds volop mee. Het is een zeer betrouwbaar systeem, waarvan de ‘Stabiele’ versies maandenlang streng worden getest voordat ze worden vrijgegeven aan het publiek.

Het wijdverbreide gebruik door grote organisaties, bedrijven en onderwijsinstellingen is een bewijs van de robuustheid ervan, die verder wordt ondersteund door de grote Debian ondersteuningsgemeenschap. Debian komt ook met een geïntegreerd bugtracking systeem om ervoor te zorgen dat je server nooit offline gaat door een beetje onheil. Leuk weetje: Ubuntu zelf is een afgeleide van Debian.

Red Hat

Voor grote ondernemingen en bedrijven is RHEL (Red Hat Enterprise Linux) gemakkelijk de beste optie. Het is de enige distro op deze lijst die betaald is, maar aan de andere kant geniet Red Hat de steun van een commerciële entiteit. Dit betekent dat Red Hat een heel team van ontwikkelaars en professionals heeft die zich inzetten om hun distro stabiel, betrouwbaar en innovatief te maken. Het resultaat is de meest gebruikte enterprise Linux distributie ter wereld.

CentOS

CentOS is een afgeleide van Red Hat, maar tegen een fractie van de kosten. Helaas heeft het niet de steun van dezelfde commerciële entiteit als Red Hat, maar CentOS heeft wel zijn eigen vrij grote ondersteuningsgemeenschap.

CentOS, vaak aangeprezen als een probeer-voordat-je-koopt versie van RHEL, heeft zeker zijn stempel gedrukt op de servergemeenschap door RHEL te overtreffen in het aantal servers dat het gebruikt. Het is ook operationeel compatibel met RHEL. Hier kan weinig misgaan.

Fedora

Fedora heeft de grootste open-source Linux gemeenschap, zozeer zelfs dat de grondlegger van Linux, Linus Torvalds, zelf Fedora gebruikt. Deze grote gemeenschap betekent dat er altijd ondersteuning en professionals beschikbaar zijn om je te helpen bij elk probleem. Fedora is ook waar RHEL van is afgeleid en de robuustheid ervan is ook in Fedora aanwezig. Het biedt ondersteuning voor een breed scala aan cloud platforms zoals OpenStack, AWS, Azure, en meer. Fedora is zeker een veilige keuze voor je VPS abonnement.


Voordat we gaan, willen we nog een eervolle vermelding maken. AlmaLinux is een zeer robuust, levensvatbaar alternatief voor CentOS. Door de recente overname van CentOS door RHEL is het een rolling release platform geworden en worden er geen nieuwe stabiele releases meer gepushed. Kortom, CentOS is vanaf versie 8 een proeftuin geworden voor RHEL. AlmaLinux is gebaseerd op dezelfde architectuur als CentOS, heeft een zich snel ontwikkelende gemeenschap, en geniet dezelfde software-ondersteuning als CentOS. CentOS 7 wordt ondersteund tot 2024, maar we raden je aan over te stappen op AlmaLinux.

Dit waren onze keuzes voor de 5 beste Linux distributies die je op je VPS server zou moeten gebruiken. Hebben we iets gemist? Laat het ons zeker weten in de commentaren hieronder!

Lees hier meer over waarom je een eigen VPS server zou moeten nemen en hoe het je bedrijf een enorme boost kan geven!

Ben je op zoek naar een eigen VPS server? Zoek niet verder. UltaHost brengt je de beste, meest betaalbare VPS hosting die er is. Waar wacht je nog op? Kies je plan en krijg nu je eigen VPS server!

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Best Linux Distributions for Hosting

Beste Linux-distributies voor hosting

Next Post
10 Best PHP Social Network Script

10 Beste PHP Sociaal Netwerk Script

Related Posts
Total
0
Share