5 Tips om je website te beveiligen

email header
5 Tips to Secure Your Website
Shares

Bang voor potentiële DDoS-aanvallen en hackers? Wil je eersteklas beveiliging en penetratiebescherming op je website tegen de slechteriken?

Je zou altijd willen dat je website up and running is, zodat je publiek er 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang toe heeft. Er zijn verschillende aspecten van de prestaties van je website waar je voor moet zorgen. Een daarvan is laadproblemen waar je publiek mee te maken kan krijgen en die zijn vrij eenvoudig te verhelpen. Lees onze uitgebreide gids over hoe je kunt zien of je website up is en hoe je hem kunt repareren als dat niet zo is.

Een ander belangrijk, zij het vaak over het hoofd gezien, aspect van websiteprestaties is beveiliging. Ook dit is gemakkelijk een van de meest kwetsbare aspecten van je website, omdat het van buitenaf wordt verstoord en je weinig kunt doen om dingen te herstellen als je beveiliging eenmaal is misbruikt. Dus waarom is de beveiliging van je website zo belangrijk?

Nou, om te beginnen wordt je website onbruikbaar gemaakt in geval van een beveiligingsaanval. Een DDoS-aanval bijvoorbeeld (we hebben het uitgebreid behandeld en hoe je je website daartegen kunt beschermen) kan ervoor zorgen dat je website in uren wordt geladen en in het ergste geval kan het je website absoluut ontoegankelijk maken voor je publiek. Andere aanvallen kunnen ervoor zorgen dat de hosting server uitvalt en je website en zijn bronnen niet met succes kan laden. Als gevolg daarvan kan je publiek uiterst gefrustreerd raken en het zal zeker hun relatie met jou op de lange termijn beïnvloeden.

Bovendien kunnen beveiligingsaanvallen de inhoud van je website volledig overschrijven, dus zelfs als die toegankelijk is voor je publiek, zullen ze je inhoud op die website niet kunnen bekijken. Het is gebruikelijk bij groepen onethische hackers om hun branding op de pagina van je website aan te brengen om die onrechtmatig als hun eigendom te markeren. Dit leidt ertoe dat je publiek de inhoud van je website niet meer kan bekijken. Deze veranderingen kunnen ook permanent zijn, wat betekent dat als je er op de een of andere manier in slaagt om de toegang tot je website te herstellen, tenzij je een back-up hebt, het alle inhoud die je op de website hebt gezet volledig kan uitwissen.

Voor commerciële websites kunnen beveiligingsrisico’s ook zeer grote financiële problemen opleveren. Slechts een paar minuten dat je website onbereikbaar is voor je klanten kan leiden tot zeer grote omzetverliezen. Dit kan je bedrijf een aanzienlijk bedrag aan inkomsten kosten en het is zeer waarschijnlijk dat dit het vertrouwen van je klant en je merkimago ernstig schaadt.

De meeste websites, vooral die met een zakelijk of commercieel doel, bevatten een of andere vorm van gevoelige gegevens. Deze gegevens worden meestal beschermd met encryptie, maar als ze in verkeerde handen vallen kan encryptie ze niet lang geheim houden. Hackers gebruiken veiligheidsexploits en aanvallen op je website om toegang te krijgen tot deze gegevens, wat leidt tot onherstelbare en mogelijk vernietigende verliezen. Met al deze redenen waarom de beveiliging van je website belangrijk is, volgen hier 5 tips om je website veilig te houden.


Beveilig je URL

Een URL (Uniform Resource Locator) adres, ook wel link of webadres genoemd, is het adres dat gebruikt wordt om toegang te krijgen tot je website. Deze URL wijst de gebruiker van het internet naar de locatie van je website op het web. Er zijn twee dingen die je koste wat kost moet doen om je URL te beveiligen. Je moet je URL compatibel maken met het HTTPS-protocol (Hypertext Transfer Protocol Secure). Dit protocol zorgt ervoor dat de gegevensoverdracht tussen de webbrowser van de gebruiker en jouw website versleuteld, authentiek en integer is. Ten tweede moet je een SSL (Secure Sockets Layer) certificaat verkrijgen. Dit protocol maakt een veilige, versleutelde overdracht van de gegevens van de gebruiker mogelijk, om er zeker van te zijn dat er op geen enkel moment compromittering van de gevoelige gegevens plaatsvindt.

Gebruik een veilige webhost

Je webhosting provider bepaalt de beveiligingsfuncties en software die kunnen worden geïmplementeerd om de goede werking van je website te garanderen. Als je hostingprovider een robuust firewallsysteem heeft, zal het een zeer goede primaire barrière vormen voor aanvallers en kan het aanvallen op je website zelfs met meer dan 80% verminderen. Andere voorzieningen zoals SFTP (Secure File Transfer Protocol), Rootkit Access en geautomatiseerde back-ups helpen de getroffen veiligheidsmaatregelen te versterken. Gelukkig hoef je je als klant van UltaHost niet met al deze zaken bezig te houden. Bekijk hier onze lijst met beveiligingsfuncties.

Stabiliteit van de software

Vaak wordt de software op je hosting server een punt van falen of uitbuiting. Dit moet koste wat kost worden voorkomen. Softwares als WordPress brengen regelmatig veiligheidsgerichte updates uit, die de ervaring van hun product verbeteren en tegelijkertijd beveiligingsproblemen en mazen in de beveiliging verhelpen. Bovendien kunnen niet-authentieke of illegale kopieën van veel software vaak besmet zijn met malware, waardoor de veiligheid van je website in gevaar kan komen. Kortom, houd al je software regelmatig bijgewerkt en koop kopieën van de software alleen van de maker of een soort erkende wederverkoper.

Beschermen tegen SQL-injecties

Wanneer code wordt geschreven in Standaard Transact SQL, kan deze openstaan voor vele kwetsbaarheden en veiligheidsrisico’s. Kwaadaardige code kan gemakkelijk in het script worden ingevoegd zonder goed gedetecteerd te worden. Dit kan veranderingen, wijzigingen of verwijderingen in de tabelgegevens van je website veroorzaken. De oplossing voor bescherming tegen dit veiligheidsrisico is het gebruik van geparametriseerde queries in alle SQL en PHP code.

Duale validatie

Het is mogelijk dat je je laat meeslepen en al je aandacht richt op de serverkant van de werking van je website. Het is gemakkelijk om je daaraan over te geven, maar je moet niet vergeten dat de gebruikerskant net zo belangrijk is voor de goede werking van je website, zo niet belangrijker. Daarom moet je erop letten dat je al je veiligheidszorgen en verbeteringen valideert vanuit beide kanalen; zowel je webhosting en server als de browserinterface van de gebruiker.

Dat waren onze tips voor je om ervoor te zorgen dat je website veilig en up and running is. Hebben we iets gemist dat je kent? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Vond je dit artikel nuttig? Bekijk onze blog voor meer van dit soort artikelen.

Previous Post
content ideas

Waarom ideeën voor content voor een eBusiness extraheren?

Next Post
free photos

Waar vind ik gratis foto’s voor mijn website?

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50