Top vijf paginabouwers voor WordPress

Top Five Page Builders for Wordpress
Shares

Het maken van een website gaat gepaard met het schrijven van complexe code, waarvoor programmeerkennis en jarenlange ervaring nodig zijn. Tegenwoordig kun je een website maken met eenvoudige visual page builder plugins. Je zet de hele dienst lay-out in elkaar als een huis van blokken. Dankzij hen is het maken van websites kinderspel geworden.

Met WordPress kun je de inhoud van de website en de paginalay-outs intuïtief beheren. Verschillende oplossingen vereenvoudigen het maken van een website zoveel mogelijk.

Enkele jaren geleden kon je een WordPress thema gebruiken om je website te bouwen. Nu kun je je site structureren door kolommen, rijen, tabellen, afbeeldingen en meer toe te voegen met page builders. En dat alles zonder ook maar één regel code te schrijven. Je sleept het item gewoon naar waar je het wilt hebben.

Wat zijn WordPress paginabouwers?

WordPress builders zijn plugins, thema’s of functionaliteiten waarmee je WordPress pagina’s kunt bewerken met behulp van de drag-and-drop interface. Het belangrijkste voordeel van dit soort oplossingen is de ruime keuze aan kant-en-klare elementen die je op de pagina plaatst.

WordPress paginabouwers bieden vaak kant-en-klare elementen: knoppen, tekstvelden, pictogrammen, fotogalerijen of contactformulieren. Je kunt ook pagina’s bouwen op basis van secties met meerdere kolommen of meer interactieve secties, zoals het accordeontype.

Ze hebben meestal structurele elementen, zoals SEO-geoptimaliseerde kopteksten of hele sectiesjablonen. Je kunt ook andere elementen toevoegen: kaarten, zoekmachines, lijsten met berichten, links naar andere items of pagina’s, tellers, klokken en calculators.

WordPress page builder plugins kunnen gratis, betaald en freemium zijn.

Als je een volledig functionele zakelijke website wilt maken, is het de moeite waard om naar betaalde oplossingen te grijpen, omdat deze een breed scala aan functionaliteiten bieden en je kunt rekenen op de hulp van het ondersteuningsteam. Het is echter onmogelijk om de standaard gratis WordPress page builder met een groot potentieel te negeren.

Vertrouw je liever op ervaren ontwerpers en gebruik je liever een professioneel thema? Bekijk dan de beste gratis WordPress thema’s!

70 Beste gratis WordPress Thema's in 2022
70 Beste gratis WordPress Thema’s in 2022

Beste WordPress paginabouwers

De bibliotheek staat vol met verschillende page builders. Hoe kies je degene die je wilt gebruiken? Nou, deze taak is niet eenvoudig. Bij het maken van dit artikel heb ik gevoeld wat het betekent om de beste WordPress page builder te moeten kiezen.

Ik besloot je de vijf beste tools te laten zien. De keuze was echter niet eenvoudig. Nu is het jouw beurt om die ene WordPress page builder te kiezen uit deze vijf oplossingen.

Om te beginnen wil ik benadrukken dat het onmogelijk is om één beste WordPress paginabouwer aan te wijzen – ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Het is ook de moeite waard om op te merken dat sommige toepassingen populairder zijn dan andere – op basis van dit criterium kun je concluderen welke door gebruikers worden gewaardeerd.

Beschouw de lijst daarom niet als een ranglijst, maar gewoon als een beschrijving van de vijf beste WordPress paginabouwers. Elk van hen heeft zijn unieke voor- en nadelen en het is jouw taak om de WordPress paginabouwer te kiezen die het beste aan je verwachtingen voldoet.

Elementor

Elementor

Het is een van de jongere projecten, want het kwam halverwege 2016 op de creatieve scène. Maar het werd meteen een van de populairste WordPress page builders. Het heeft kracht, en het belangrijkste is dat Elementor Free veel potentieel biedt. De makers van Elementor wilden het succes van WordPress herhalen: door een volledig functionele gratis tool aan te bieden, domineerden ze bijna de markt voor page builders.

De WP page builder is verkrijgbaar in twee varianten: gratis en betaald. Je kunt er heel soepel websites mee bouwen met de drag-and-drop WordPress builder. Het voordeel van de software is een kolossaal aantal sjablonen die met een paar klikken op de WordPress site geïnstalleerd kunnen worden.

Het is ook vermeldenswaard dat Elementor een enorm aantal kant-en-klare widgets biedt. Voorbeelden zijn knoppen voor het delen van inhoud op sociale media, galerijen met getuigenissen van klanten, enz.

Natuurlijk heeft de betaalde WP page builder veel meer te bieden. Een rijker aanbod aan widgets is het argument om voor de Elementor Pro versie te kiezen.

Met de pro versie van deze page builder plugin kun je je eigen professionele, responsieve website maken op WordPress.


Gutenberg

Gutenberg

Toen Gutenberg verscheen in WordPress 5.0, kwam er een golf van kritiek op de makers. Geen wonder, Gutenberg was in het begin traag, omslachtig en onpraktisch. Tegen de achtergrond van veel betere oplossingen bood het geen enkele waarde. De pagina met slepen en neerzetten was onhandig en niemand wilde de handige oude WordPress Editor opgeven. Het WordPress.org Team werkte er echter hard aan. Versie 6.0 richtte zich vooral op de ontwikkeling van Gutenberg.

Tegenwoordig is de eigen drag-and-drop builder geen grap meer. Gutenberg werd een cruciale visuele editor, maar zelfs het bestaan ervan zet gebruikers aan het denken over de toekomst van de markt voor websitebouwers. Gutenberg is direct beschikbaar na het installeren van WordPress, is geïntegreerd met alle CMS-functies en is helemaal gratis. Dus wie wil er nog een WordPress page builder plugin installeren?

De dominante positie van deze gratis paginabouwer is echter nog toekomstmuziek. Nu is Gutenberg een van de beste gratis oplossingen naast Elementor Free, maar het is nog steeds geen complete site builder. In zijn voordeel is het feit dat het een ingebouwde standaard editor is. Je installeert geen plugins en vormt geen extra risicofactor voor mogelijke beveiligingslekken.

Het werkt nog steeds niet zo soepel en biedt niet zulke mogelijkheden als Elementor Free, maar ik moet toegeven dat het stabiel werkt. Het uiterlijk van een pagina bewerken met Gutenberg gaat net als in elke andere visuele editor voor WordPress – met de drag-and-drop methode. Toch kunnen sommige wijzigingen moeilijk te implementeren zijn als je geen CSS kent.

Het bewerken van subpagina’s en ingangen werkt vlekkeloos, maar het is nog steeds geen themabouwer om hele webpagina’s mee te ontwerpen. Als je echter eenvoudige websites of landingspagina’s wilt maken, werkt Gutenberg geweldig.


Beaver Builder

Beaver Builder

Deze drop page builder is een gebruiksvriendelijke plugin. Je kunt hem op de meeste thema’s installeren. Je kunt bewerken door elementen te laten vallen, maar ook door ze te selecteren en op een specifieke plaats op de pagina in te voegen.

De prestaties van pagina’s die zijn opgebouwd met Beaver Builder zijn heel behoorlijk – zowel Google als gebruikers zullen de site gunstig beoordelen.

Het voordeel van het Beaver Builder thema is de volledige mogelijkheid om elk pagina-element te bewerken, inclusief de header en footer secties. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft uitgebreide opties voor het grafisch bewerken van elementen.

Beaver Builder is compatibel met de meeste thema’s en primaire SEO-tools (zoals Yoast SEO en Rank Math). Helaas is de gratis versie van Beaver Builder niet de beste paginabouwer, maar je kunt in ieder geval de interface van de plugin testen. De pro versie is een van de beste drag-and-drop bouwers.


WPBakery

WPBakery

WPBakery page builder is een plugin waarmee je het inhoudsgedeelte op de pagina kunt bewerken, maar helaas kun je niet de hele website bewerken. Het ondersteunt geen headers en footers.

WPBakery is compatibel met veel WordPress thema’s. Helaas is er geen gratis versie – de builder provider biedt alleen de mogelijkheid om een demoversie van de site te maken om de builder functionaliteit te testen.

De premium versie is echter een functierijke paginabouwer met een scala aan blokken waarmee je indrukwekkende pagina’s kunt maken. Het heeft ook immense secties van sjabloonbibliotheken die je werk veel gemakkelijker maken. Het nadeel is dat het gebaseerd is op shortcodes, waardoor de paginacode een beetje ingewikkeld is. Het is ook niet de beste oplossing om aangepaste CSS te gebruiken.


Divi

Divi

Divi builder is de op één na populairste WordPress website editor premium. Divi was echter jarenlang de leider onder de page builders. Gemaakt in 2008 als een van de sjablonen van Elegant Themes.

Elegant Themes is verantwoordelijk voor het succes van Divi, omdat het een van de populairste premium WordPress thema’s en aangepaste sjablonen is, die ook een breed scala aan plugins en extensies biedt die compatibel zijn met Divi.

De rijke geschiedenis is ook verantwoordelijk voor de grote en actieve community rond Divi en Elegant Themes. Ervaren webontwikkelaars creëren graag aanvullende oplossingen.

Het nadeel van Divi builder kan het niet erg intuïtieve paneel voor het bewerken van pagina’s zijn. Hoewel het proces van pagina’s maken door eenvoudig slepen en neerzetten in het begin moeilijk kan zijn om onder de knie te krijgen. Na verloop van tijd wordt de editor natuurlijk begrijpelijk en handig.

Een ander nadeel is de beperkte compatibiliteit met andere sjablonen, vrij ingewikkelde code en mogelijke problemen met de stabiliteit van Divi.

Andere paginabouwers

Elk van deze vijf is een geweldige oplossing, maar toch zijn er nog twee plugins die de aandacht waard zijn. De eerste is Themify Builder.

Het is een andere paginabouwer die in veel opzichten aantrekkelijk is. Het voordeel is de veelheid aan sjablonen en plugins die je ontvangt na aanschaf van een abonnement. Je krijgt 11 premium plugins, 25 kant-en-klare elementen, 42 thema’s en veel grafische hulpmiddelen om zakelijke websites te bouwen. Het thema is goed geoptimaliseerd voor SEO. De paginabouwer heeft een gratis versie. De prijs is $89.

De tweede is Visual Composer Website Builder. Het is een gebruiksvriendelijk en krachtig WordPress drag-and-drop systeem. De prijs van Visual Composer is aantrekkelijk: $49 per jaar. Je kunt de hele site bewerken in Visual Composer door elementen te slepen en neer te zetten, inclusief de header en footer secties. Een groot voordeel is de optie om historische versies van het uiterlijk van de pagina te herstellen.

Heb je al een paginabouwer gekozen? Dan is het nu tijd om je eerste artikelen te gaan schrijven. Bekijk ons artikel over ideeën voor blogartikelen!

Beste blogpostideeën met voorbeeldkoppen
Beste blogpostideeën met voorbeeldkoppen

Conclusie

Ooit was de enige manier om een website op WordPress te maken zonder codeervaardigheden, het aanpassen van een gratis WordPress thema. Dit was echter tijdrovend, de sjablonen waren beperkt en vaak was het zelfs nodig om een betaald WordPress thema aan te schaffen. Uiteindelijk werden de personalisatiemogelijkheden beperkt door de sjabloonopties.

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos dankzij de vele page builders. Zelfs met gratis paginabouwers kun je zeer persoonlijke pagina’s van hoge kwaliteit maken die vroeger onbereikbaar waren.

Met premium paginabouwers kun je een professionele website maken waar een ontwikkeld, groot e-commerce bedrijf trots op zou zijn. Elke paginabouwer in deze lijst geeft je veel vrijheid. De grens is je eigen fantasie. Dus koop hosting van hoge kwaliteit, kies je paginabouwer en domein en begin met het maken van websites op WordPress.

Als je dit artikel leuk vond, dan vind je het hostingplatform van UltaHost vast geweldig. Krijg 24/7 ondersteuning van ons supportteam. Onze krachtige infrastructuur is gericht op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
70 Best Free WordPress Themes in 2022

70 Beste gratis WordPress Thema’s in 2022

Next Post
Is keyword cannibalization good or bad for your SEO ranking?

Is trefwoord kannibalisatie goed of slecht voor je SEO ranking?

Related Posts
 25% off   Enjoy Powerful Next-Gen VPS Hosting from as low as $5.50