Beste 6 tips om de laadsnelheid van de pagina te verbeteren

Page Load Speed
Shares

In de digitale wereld is niets erger dan een lange laadtijd van een pagina. In de ogen van veel eindgebruikers ligt dat aan de internetsnelheid.

Waarom is de laadsnelheid van pagina’s het ergst?
Zoekmachines prefereren en rangschikken pagina’s met een hoge laadsnelheid bovenaan. In idolscenario’s krijgen de pagina’s met een laadsnelheid van minder dan 3 seconden de meeste voorkeur. Voor deze pagina-inzichtcontrole biedt google een Google Page Insights tool die suggesties geeft om de paginasnelheid te verbeteren. Bovendien zullen er nog wel wat problemen zijn.
 
Volgens een onderzoek geeft een vertraging van één seconde in de laadsnelheid van een pagina:

  • 11% minder paginakijkers
  • 14% extra bouncepercentage
  • 16% afname in klanttevredenheid
  • 7% verlies aan conversies

Hoe kun je de laadsnelheid van pagina’s verbeteren?

Hieronder staan een paar voorzorgsmaatregelen genoemd, die je helpen bij het verbeteren van de laadsnelheid van pagina’s.

1- Zoek een efficiënte Hosting Service:

De laadsnelheid van een website hangt sterk af van de snelheid van de server, de laadtijd van de server en de geolocatie van de server. Soms hebben we een kleine fout gemaakt door ons te abonneren op een goedkoop en ineffectief hostingplan. Deze keer wordt bespaart ons geld, maar op de lange termijn, het beïnvloedt onze verkoop, merkimago, conversies, bounce rates, een toenemend aantal ontevreden klanten, en nog veel meer, alleen maar pagina’s van trage hosting / lange pagina laden snelheid. Een andere hosting eindfactor die van invloed is op de laadsnelheid van websites is langgerekte hosting verzoeken. Bijvoorbeeld, als je server in de VS staat, en je probeert hem vanuit het Midden-Oosten te benaderen, dan heeft dat invloed op de laadsnelheid van pagina’s.

Daarom is het aan te bevelen een betere hosting service te kiezen en een plan te hosten, die de diensten leveren die ze beloofd hebben. Ten tweede, als je verkeer van over de hele wereld hebt, is het aan te bevelen om UltaHost type een of andere hosting service provider te gebruiken die zijn servers in elke regio heeft.

2- Probeer HTML5 en snellere en responsieve thema’s te gebruiken:

Vermijd het gebruik van oude en trage webthema’s. Probeer opkomende en nieuwe frontend ontwikkelingstechnologieën te gebruiken, zoals HTML5, Angular JS en JSON, want die laden pagina’s sneller, en de crawler crawlt ze snel. Daardoor komen ze in de bovenste zoekresultaten terecht. Bovendien hebben ze de neiging om het werk gemakkelijk te doen en de belasting van de website te verminderen. Zoals: HTML5 maakt het mogelijk de API te verminderen. Omdat ze meerdere volwassen tags geven, zoals een aparte tag voor Video Player. HTML5 en Angular JS maken de website levenslang en eenvoudig. En verminderen veel van het crawlerwerk. Nu hoeft de ontwikkelaar geen zware en extra JavaScript-codes te schrijven. Deze opkomende technologieën doen veel van hun werk.

3- Verklein en optimaliseer afbeeldingen over de website:

Probeer een minimale grootte van afbeeldingen over de website te uploaden. Afbeeldingen kosten tijd om te laden, en soms vertraagt dat de website en tast het de laadsnelheid aan. Als je niche van het bedrijfsleven afbeeldingen nodig heeft, probeer dan afbeeldingen te comprimeren voordat je ze naar de website uploadt. Als een goede practicus is het aan te bevelen om duidelijke titels te geven aan afbeeldingen, maar kort en precies, in plaats van tags te geven als: “Ik ben 1, PPT 2, 2999463”.

4- Gebruik externe hosting voor Video:

Hoewel HTML5 je een ingebouwde mediaspeler biedt, is het aan te bevelen externe hosting te gebruiken voor video’s. Omdat de video zwaar is en tijd nodig heeft om te laden, is het raadzaam externe hosting te gebruiken. En het is meer aanbevolen om YouTube te gebruiken voor videohosting, en je vindt het goedkoper en nuttiger om je video op YouTube te hosten.

5- Lemmatiseer HTTP verzoeken:

Volgens een onderzoek van Yahoo zoekmachine – 80% van de laadtijd van webpagina’s is besteed aan het downloaden van verschillende onderdelen van de website, zoals afbeeldingen, scripts, inhoud, enz. Als je site een bepaalde hoeveelheid verkeer heeft en ook andere onderdelen heeft, lokt dat meer HTTP-verzoeken uit. Die uitbreiding in HTTP-verzoeken kan je site vertragen.

Pas het ontwerp van je site aan en genereer een eenvoudig ontwerp om deze verzoeken te verminderen. Je kunt constateren dat je websites een paar onnodige elementen hebben, als je die verwijdert neemt je gemiddelde website toe.

6- Schrijf duidelijke code:

Probeer eenvoudige en duidelijke code te schrijven. Probeer CSS en JavaScript te verminderen. Declareer geen extra variabelen, functies en klassen binnen de code. Probeer geneste lussen en schakelaars te minimaliseren. Probeer eenmaal geschreven codes steeds opnieuw te gebruiken. Gebruik na het schrijven van volledige code de onderzoekstechniek om overbodige tags, CSS, code en scripts te identificeren en te verwijderen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
Elementor Page Builder

Hoe je Elementor Page Builder voor WordPress gebruikt

Next Post
Comparison Site5 and UltaHost

Vergelijking tussen Site5 vs UltaHost Webhosting Providers

Related Posts