Het kiezen van hostingdiensten voor een blog

Cara Memilih hosting untuk blog
Cara Memilih hosting untuk blog

Heb je een interessant onderwerp waarover je op je website wilt schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je moet een paar dingen overwegen voordat je begint. Allereerst moet je de juiste hosting voor je blog vinden. Ga na waar je op moet letten bij het kiezen van een virtuele garage voor je online dagboek.

Wat is die hosting eigenlijk?

Elke website bestaat uit verschillende soorten bestanden. Dat zijn documenten, foto’s en scripts. Om deze bestanden aan internetgebruikers te tonen, moet je ze plaatsen op een bepaalde computer die een server (host) wordt genoemd. Weet dat de noodzaak van hosting geldt voor absoluut elke website die je bezoekt – ongeacht of we het hebben over een webwinkel, blog of visitekaartje. Alle websites moeten hosting hebben.

De server is een computer die de klok rond werkt. Als hij stopt, zouden de sites die hij host automatisch onbereikbaar zijn voor bezoekers. Het delen van serveropslagruimte met website-eigenaren staat bekend als de Hosting Service. Het is de moeite waard om de verschillende soorten hosting te kennen die op de markt verkrijgbaar zijn, onderscheiden door specifieke technische parameters.

  • Shared hosting: In dit geval slaat één server alle bestanden voor verschillende afzonderlijke sites tegelijk op. Deze oplossing heeft enkele nadelen, maar zo’n server voor een blog is meer dan voldoende.
  • VPS Hosting: Dit is hosting op eigen virtuele servers. De fysieke server is verdeeld in verschillende onafhankelijke delen. Net als bij sharing hosting – meerdere klanten gebruiken dezelfde fysieke computer, maar elke klant heeft een apart segment van de serverbronnen, dat alleen voor hem beschikbaar is. Het is een goede keuze voor eCommerce en grote blogs en websites.
  • Dedicated hosting: een server wordt volledig gebruikt door één klant. In het geval van een blog is deze keuze volkomen zinloos.

Hoe beïnvloedt hosting de prestaties van een blog?

Je moet weten dat de server niet gelijk is aan de server. Als je beslist over hosting voor je blog, moet je verschillende criteria in overweging nemen om de aanbiedingen van verkopers te evalueren. Hieronder som ik die op die naar mijn mening prioriteit moeten hebben.

Prestaties

Je raadt waarschijnlijk dat, omdat de server een computer is, zoals alle computers, hij specifieke parameters heeft die zijn prestaties beïnvloeden. En je hebt gelijk. De prestaties van de server zijn een van de belangrijkste criteria bij het kiezen van je bloghosting.

Hoe trager de website werkt, hoe slechter hij wordt beoordeeld door Google-crawlers. Als je website traag is, heeft je blog vanaf het begin minder kans om hoog in de zoekresultaten van Google te komen. En toch zijn goede resultaten in Google een van de doorslaggevende elementen bij het maken van internetcontent.

Beveiliging

De meest in het oog springende eigenschap van hosting is misschien de prestatie, maar de waarheid moet gezegd worden: de veiligheid is het belangrijkste. Als ik een van de twee hostingdiensten zou moeten kiezen: een met de beste prestaties ter wereld, maar met de slechtste veiligheid en de tweede met de beste veiligheid, maar de slechtste prestaties, dan zou ik de tweede kiezen. Zelfs de snelste website is niets waard als iemand hem kan hacken.

Afbeelding door Jan Alexander van Pixabay

De websites die immuun zijn voor aanvallen bestaan niet. Maar elk volgend beveiligingsniveau verhoogt de veiligheid van je website. Hij kan succesvol zijn, zelfs als hij tekortkomingen heeft op het gebied van prestaties – dat maak je goed met inhoud en idee. Als hij echter gaten in de beveiliging vertoont, zal het succes ervan de beste hackers aantrekken om de gegevens van jou en je klanten te kapen.

Daarom is beveiliging naar mijn mening het belangrijkste kenmerk van webhosting. Vooral als je, naast het runnen van een blog, na verloop van tijd ook een webwinkel wilt beginnen.

Zorg ervoor dat je een hostingprovider kiest die je website snel kan herstellen in geval van een onvoorzien ongeluk. Zoek ook uit hoe de technische ondersteuningsafdeling van het bedrijf werkt, vooral als je niet bekend bent met technische zaken.

De fysieke locatie van de server

De lokalisatie van je server is essentieel. Er is een aanzienlijk verschil tussen een server in New York en Riga. En ik bedoel niet dat deze uit New York beter zal zijn. Als je je diensten wilt aanbieden aan Latijns-Amerika, zal de eerste beter zijn, als je je diensten richt op Duitsers en Fransen, de tweede.

Hoewel de overdracht van informatie via internet bliksemsnel is, heeft de grote afstand tussen de bezoeker en de server een aanzienlijke invloed op de laadsnelheid van je blog. Als de bezoekers van je website voornamelijk Franse, Duitse en Poolse internetgebruikers zijn, raad ik aan gebruik te maken van de diensten van een van de Europese server lokalisatie. Als de bezoekers uit Amerika komen, kies dan de server in dit deel van de wereld.

Uptime (ononderbroken beschikbaarheid van diensten)

Dit begrip omvat de tijd dat de server ononderbroken draait en de beschikbaarheid van diensten die erdoor beschikbaar worden gesteld.

Als je SEO voor je blog serieus neemt, moet de uptime waarde zo laag mogelijk zijn, bij voorkeur rond de 99,9%. Uptime van 99,9% betekent dat je dienst 8 uur per jaar offline is. Uptime van 99% betekent dat je dienst 88 uur per jaar offline zal zijn.

Automatische blog installatie software

Als je niet over de technische vaardigheden beschikt, kun je je blog waarschijnlijk niet handmatig op de server installeren. Gelukkig kunnen bloggers bij veel hostingproviders hun blogs gemakkelijk installeren met behulp van een auto-installer.

Auto-installateurs zijn toepassingen die beschikbaar zijn in het serverpaneel, dankzij welke je gemakkelijk in een paar minuten je WordPress kunt installeren. De beste hostingproviders bieden je ook automatische installatie van andere populaire CMS zoals PrestaShop en Magento.

Afbeelding door Kevin Phillips van Pixabay

Meningen

Helaas redden bedrijven een bezoedeld imago vaak met schadelijke mond-tot-mondreclame die negatieve gebruikersrecensies verdoezelt. Als de provider echter hopeloos is, zul je ongetwijfeld oprechte recensies vinden die je de waarheid vertellen over de kwaliteit van de diensten die een bepaald bedrijf aanbiedt.

Als je eigenaren van websites of blogs kunt bereiken, moet je met hen praten over hosting. Bekijk de beste hosting opinie aanbieders, zoals HostAdvice, Sourceforge, SiteChecker, of Web Hosting Secrets Revealed.

Prijs

Tot slot kun je de prijs in overweging nemen. Als je een blog wilt runnen zonder extra diensten (zoals bijvoorbeeld een online winkel), dan zal een redelijke hostingprijs tussen de $30-65 per jaar liggen. Als je extra diensten wilt toevoegen (je sociale netwerk, platform voor het delen van video’s, exclusieve inhoud voor geregistreerde gebruikers), hangen de hostingkosten af van je ideeën. Maar toch, zelfs de meest geavanceerde en populaire blogs zouden op VPS servers moeten draaien (tot $500 per jaar).

Gratis hosting voor een blog: Heeft het zin?

Laat ik het duidelijk stellen – gratis hosting voor een blog bestaat niet. Er zijn eenvoudige platforms die je gratis schijfruimte geven voor je blog, maar ik raad je aan niet aan dit soort ideeën te denken. Toegegeven, je host gratis een blog op hun hosting, maar het zal niet jouw blog zijn. Het adres van je website zal iets zijn als: myblog.blogspot.com. Je wilt zeker niet de uitgang “blogspot” in je blogadres.

Conclusie

Ik hoop dat ik je dichter bij de beslissing over de server voor je blog heb gebracht. Als je zelf je hostingprovider wilt vinden, veel succes! Maar als je je tijd niet wilt verdoen met het vergelijken van verschillende aanbiedingen, zal ik je helpen tijd te besparen. De beste hostingprovider voor een WordPress blog is UltaHost.

De belangrijkste voordelen, die het onderscheiden van andere hostingproviders, zijn:

  • Eersteklas beveiliging. UltaHost gebruikt alle mogelijke beveiligingssystemen die op de markt beschikbaar zijn. De beveiligingsas is het betrouwbare BitNinja systeem.
  • De beste klantenservice. Je kunt te allen tijde om hulp vragen, UltaHost biedt een 24/7 technische dienst om je te helpen elk probleem met betrekking tot je website op te lossen. Naast beveiliging is klantenservice het belangrijkste gebied voor UltaHost.
  • De modernste apparatuur met SSD NVMe schijven. De snelste en meest efficiënte apparatuur op de markt. Je website laadt overal ter wereld in een fractie van een seconde, en alle systemen draaien soepel zonder vertragingen.

UltaHost heeft een speciaal hostingaanbod opgesteld dat is afgestemd op websites gebaseerd op WordPress. Automatische installatie van CMS, plugins en thema’s. Je vindt premium thema’s in het hostingpakket. Automatische back-up. Eenvoudig gezegd: een hostingdienst die volledig is aangepast en geoptimaliseerd voor een op WordPress gebaseerde website.

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Hoe maak je een milieuvriendelijke website met WordPress?

Next Post
Why does server location matter?

Waarom is de serverlocatie van belang?

Related Posts
Total
0
Share