Wat zijn de 5 soorten hosting? Gedetailleerde uitleg

Types of hosting
Explanation of types of hosting
Shares

Het aanbod van hosting is zo groot dat een onervaren gebruiker gemakkelijk een product kan kiezen dat niet volledig aan zijn eisen voldoet. Of, integendeel, hij kan een dienst kopen die hij niet nodig heeft en zo onnodige kosten maken. 

Het kiezen van een hosting is hetzelfde als het kopen van een nieuwe computer. Je neemt geen blinde beslissing zonder de belangrijkste parameters ervan te controleren. Je moet uitzoeken of het je alle verwachte functionaliteiten en oplossingen biedt. Dus rijst de essentiële vraag: hoe kies je een hosting voor jouw behoeften?

Hoe kies je een website hosting

Het maakt niet uit of je een blog wilt maken om culinaire recepten te delen of dat je ingewikkelde systemen wilt bouwen voor je onderneming. De aankoop moet methodisch benaderd worden, waarbij je de afzonderlijke producten en je behoeften zorgvuldig vergelijkt. En niet alleen je huidige, maar ook je toekomstige behoeften. Waarschijnlijk zullen je behoeften groeien met de ontwikkeling van je bedrijf of je website. 

Waarom is het zo belangrijk? Omdat hosting van slechte kwaliteit veel ongemak en risico’s met zich meebrengt. Je wilt toch niet geconfronteerd worden met beveiligingsproblemen, het langzaam laden van pagina’s, of een gebrek aan technische ondersteuning? 

Sommige aanbiedingen zullen je verleiden met een lage prijs, andere met de mogelijkheid van volledig beheer. Dus wat voor soort hosting moet je kiezen? Wat zijn de soorten hosting? Hier is alles wat je erover moet weten.

Gratis hosting – voor hobbyisten

Laten we beginnen met de gratis hostingdiensten. Het is een handige oplossing voor beginners die hun websites alleen voor hobbydoeleinden beheren. Bij grotere projecten werkt het helemaal niet. Als je je website op enigerlei wijze te gelde wilt maken, is gratis hosting niets voor jou. 

Gratis hosting biedt een kleine capaciteit, wat een probleem is als je je website wilt uitbreiden en je aanbod wilt aanvullen met nieuwe artikelen. De slechte laadsnelheid zal je gasten frustreren. Een belangrijk nadeel van deze optie is een transferlimiet en de onmogelijkheid om meerdere databases aan te maken. 

En nog iets dat waarschijnlijk een van de vervelendste is – reclame. Bij gratis hosting zijn advertenties verplicht. Je website zal dus advertenties hebben, maar je verdient er geen geld mee – alleen het bedrijf dat je de hosting levert.

Gedeelde hosting – voor bloggers en beginners

Als je van plan bent je website te gelde te maken, heb je dus geen andere optie dan hosting aan te schaffen. Maar geen zorgen, hostingproviders bieden diensten aan tegen verschillende prijzen en varianten, zelfs heel goedkope opties. 

Dus, als je een bescheiden website wilt maken, kun je de goedkoopste WordPress Hosting kopen voor $2,90 per maand. Met weinig geld kun je je professionele website bouwen. Gratis hosting is niet eens te vergelijken met de goedkoopste shared hosting! 

Deze goedkope hosting geeft je 10 GB serverruimte, onbeperkte overdracht, geavanceerde beveiligingssystemen, toegang tot eersteklas thema’s, en de mogelijkheid tot monetisatie. Je kunt zelfs een elementaire winkel bouwen met verschillende producten!

Afbeelding door Peter Olexa van Pixabay

Het enige wat je hoeft te doen is degene kiezen die aan al je behoeften voldoet: kies je opslagruimte, bandbreedte, aantal databases en websites, en e-mailaccounts. Je kunt een goedkoop pakket krijgen met enkele beperkingen of de beste optie van shared hosting zonder beperkingen. Het zal zorgen voor een uitstekende kwaliteit en functionaliteit van de website en een hoge mate van veiligheid van de gegevens die erin staan. Maar natuurlijk zijn er enkele gevolgen voor zo’n lage prijs.

Bij shared hosting ben je geen eigenaar van de middelen. Je deelt geheugen, snelheid of bandbreedte, en soms zelfs IP met anderen. Intensieve activiteiten op een van de pagina’s van een andere klant kunnen je prestaties vertragen. 

Het risico om een virus op te lopen neemt ook toe. Goede hosting providers kunnen de servers beschermen, maar de provider kan niet alle activiteiten van de klant controleren. Sommige hostingproviders geven geen toegang tot het administratiepaneel, en dan moet je elke verandering aan de eigenaar melden, wat vervelend is

Shared hosting is een zeer goedkope en bevredigende oplossing voor eenvoudige websites. Vanwege de beperkte parameters is het echter niet geschikt voor grote websites of e-commerce bedrijven.

VPS hosting – voor kleine bedrijven en grote websites

Als je meer dan een eenvoudige blog wilt maken, is VPS-hosting de juiste oplossing. Een Virtual Private Server is een tussenoptie tussen een gedeelde en een dedicated server. De fysieke computer wordt opgedeeld in verschillende virtuele servers. VPS zorgt ervoor dat de eigenaar zijn resources (geheugen, schijfcapaciteit, IP-nummer en serversnelheid) voor eigen gebruik heeft. Bovendien krijgt de eigenaar van de server toegang tot het beheerderspaneel en kan hij de virtuele server zelfstandig bedienen.

De VPS server is een oplossing voor mensen die hoge kwaliteit, veiligheid en gebruiksgemak op prijs stellen. Dit type server biedt vrij geavanceerde opties, dus kennis van serverbeheer komt goed van pas. 

Waarom je voor VPS hosting zou moeten kiezen kun je leren uit onze andere artikelen: Top 6 Voordelen van het gebruik van VPS hosting voor bedrijven en Hoe kies je de beste en goedkope VPS?

De VPS dienst is een goede oplossing voor zowel kleine als grote bedrijven. Afhankelijk van de provider en het pakket betaal je voor VPS hosting van 5 tot 50 dollar per maand. VPS geeft je website een goed niveau van gegevensbeveiliging, onafhankelijkheid van andere gebruikers, controle over de hosting, en een betaalbare prijs.

VDS hosting – voor grote platforms en ondernemingen

Als je behoeften groter zijn en VPS voldoet daar niet aan, dan kun je de variant daarvan gebruiken: VDS. Virtual Dedicated Server is een oplossing die mogelijkheden die lijken op een dedicated server combineert met prijzen die lijken op VPS-hosting.

VDS is ontworpen voor grote ondernemingen die hun systemen willen bouwen en voor websites met veel verkeer en e-commerce bedrijven die veel van hun scripts gebruiken. Ondernemingen kunnen CRM-databases bouwen die verbonden zijn met boekhoudsystemen, e-mail voor werknemers en intranet.

Foto door Negative Space van Pexels

Je kunt privé sociale netwerken, video-sharing diensten of streaming diensten maken. Je e-commerce winkel kan duizenden producten hebben, en duizenden klanten tegelijk bedienen. Je kunt je scripts installeren, inclusief betaalgateways.

Waarom je VDS hosting zou moeten gebruiken kun je lezen in een ander artikel op onze blog..

Dedicated hosting – voor de grootste ondernemingen, banken en e-commerce giganten

De laatste, meest geavanceerde optie is een dedicated server.. Dat betekent dat je een hele server alleen voor jou hebt. De dedicated server is een perfecte oplossing voor grote, complexe commerciële websites, omdat hij een hoog beveiligingsniveau en totale controle over de server biedt.

De prijs van een dedicated server is hoog en begint vanaf 130 dollar per maand, maar de voordelen ervan zijn het zeker waard. Als je het natuurlijk nodig hebt. Een dedicated server geeft je onbeperkte administratieve rechten, de mogelijkheid om te optimaliseren, een dedicated IP adres, en het hoogste niveau van beveiliging. Bovenal is de dedicated server onafhankelijk.

Een gedetailleerde beschrijving van de mogelijkheden van dedicated servers vind je in een ander artikel op onze blog.

et is een oplossing voor financiële ondernemingen, die de meest gevoelige gegevens opslaan en verwerken en geen compromissen kunnen sluiten op het gebied van beveiliging. Het is een dienst voor een website die de eigenaar ervan een tastbaar inkomen oplevert. De dedicated server is een oplossing voor iedereen die meer dan 24 CPU Core en 64 GB RAM nodig heeft. Het is echter zeker het geld waard.

Conclusie

Je weet al welke soorten hosting er zijn. Je kent hun kenmerken, voor welke website je een bepaalde optie moet kiezen, en je bent op de hoogte van alle voor- en nadelen. Hun aantal is misschien niet overweldigend, maar iedereen vindt hosting die aan al zijn behoeften voldoet.

Weet je niet welk type hosting je moet kiezen? Het is de moeite waard om de grootte, de functionaliteit en het doel van het draaien van je websites in overweging te nemen en een specifieke oplossing te kiezen in termen van deze parameters. Als je niet zeker weet welk pakket het beste voor je is, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Nadat we je bedrijf, je ideeën en je behoeften hebben leren kennen, zullen we je adviseren over de beste oplossingen.

UltaHost hosting platform biedt je automatische dagelijkse back-ups en 24/7 ondersteuning van ons support team. Onze aangedreven infrastructuur richt zich op automatisch schalen, prestaties en beveiliging. Laat ons je het verschil zien! Bekijk onze plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post

Visualisatie van je product – Gratis Mockup-tools

Next Post
Best Linux Distributions for Hosting

Beste Linux-distributies voor hosting

Related Posts